Annonce

3F inddrager Price-roadshow i faglig konflikt: “Byder smørbaronerne velkomne”

Nu vil fagforbundet også demonstrere de steder, hvor James og Adam Price optræder på slap line med showet ‘Price (i) Live’
Foto: Brdr. Price
James Price(tv) og Adam Price.
Fagforbundet 3F inddrager nu et kommende Price-roadshow i den faglige konflikt mellem Brdr. Price-restauranterne, Dragsholm Slot og A Hereford Beefstouw-kæden.

De folkekære brødre, James og Adam Price, starter 7. november en landsdækkende turné med showet ‘Price  (i) Live’.

James og Adam Price præsenterer roadshowet således:

“Brdr. Price tager pulsen og temperaturen – både på sig selv – og på danskernes madvaner efter 15 sæsoner på skærmen med det populære DR-program “Spise med Price”. Der er lagt op til en morsom og uhøjtidelig aften, hvor brødrene også åbner op for anekdoter og familiehistorier fra et langt liv med mad, teater og musik.”

Første stop: Vejle

Første stop er Vejle Musikteater tirsdag den 7. november. Kl. 19 - 21. for at være helt præcis.

Men 3F Vejle bebuder, at de også vil være på pletten den 7. november ved Vejle Musikteater, Vedelsgade 25, for at markere deres utilfredshed med Brdr. Price-restauranternes manglende overenskomst.

Fagforeningen varmer op til Price-roadshowet med en demonstration foran musikteateret fra kl 18-19:

Price har råd til at betale almindelig overenskomstmæssig løn

“Brdr. Price har opsagt overenskomsten for de ansatte på deres restauranter og ønsker at aflønne deres ansatte til langt under overenskomstniveau. I 3F synes vi ikke det er i orden. Brdr. Price har råd til at betale almindelig overenskomstmæssig løn. 3F konflikter derfor for at få overenskomsten tilbage,” hedder det blandt andet i demonstrationsindkaldelsen.

3F lover suppe og kaffe til de fremmødte.

Next: Aalborg

Price-roadshowet fortsætter til Aalborg onsdag den 8. november, hvor Price-brødrene optræder i Musikkens Hus kl. 19 - 21.

3F Aalborg varmer op med demonstration samme sted fra kl. 17 og et par timer frem.

“Tag familie og venner med, så de kan se vi er mange der ønsker dem til forhandlingsbordet, så deres medarbejdere kan få ordnede forhold i deres ansættelse igen,” skriver 3F Aalborg i demonstrations-indkaldelsen.

Byder smørbaronerne velkomne ved Roskilde Kongrescenter

Torsdag den 9. november er Price-brødrenes turné nået til Roskilde. Nærmere bestemt Roskilde Kongrescenter kl. 19 til 21.

Her er det 3F Roskilde, der inviterer til demonstration fra kl. 17 og et par timer frem ved Roskilde Kongrescenter, Møllehusvej 15.

Vi byder smørbaronerne velkomne i Roskilde

“Vi byder smørbaronerne velkomne i Roskilde. Tag familie, kollegaer og venner med, så de kan se vi er mange der ønsker dem tilbage forhandlings bordet så deres ansatte kan få ordnede ansættelsesvilkår igen,” lyder opfordringen fra 3F Roskilde.

København: Det Kongelige Teater

'Price (i) Live'-roadshowet når mandag den 12. november frem til København. Nærmere bestemt Det Kongelige Teaters Gamle Scene. Igen kl 19 - 21.

Her er det så 3F København, der indbyder til demonstration samme sted 18.30 til 20.30:

"Løndumping! Brdr. Price har opsagt overenskomsten. Dermed forringer de løn og arbejdsvilkår markant for de ansatte på deres restauranter. De ansatte mister fremover blandt andet deres tillæg, 6. ferieuge og helt op til 11.000,- kr. om måneden," skriver 3F København. 

Derfor konflikt

Konflikten mellem 3F og Brdr. Price-restauranterne, Dragsholm Slot og A Hereford Beefstouw-kæden skyldes, at restauranterne 1. marts i år opsagde deres hidtidige overenskomster med Horesta og 3F.

Parterne har lige siden ligget i konflikt. 3F kæmper for at restauranterne igen bliver dækket af overenskomst.

Restauranterne har på sin side sagt, at de gerne vil tegne overenskomst, men det skal være en “moderne” overenskomst. Den “moderne” overenskomst er ikke spiselig for 3F, der mener, at restauranternes forslag til overenskomst på en lang række punkter forringer løn- og arbejdsvilkårene for de ansatte.

Konsekvenserne af den “moderne” overenskomst er, ifølge 3F København, blandt andet:

  • Startlønninger helt ned til to kroner over dagpengeniveau

  • 8 færre friweekender pr. år

  • Særligt løntillæg på 6,85 procent forsvinder

  • 5 feriefridage forsvinder

  • Mistet aften, weekend- og helligdagstillæg

  • Mistet anciennitetstillæg

  • Tillæg for overarbejde nedsættes 50 procent

  • Forringede arbejdstidsregler

Samtlige Brdr. Price-restauranter har ellers været overenskomstdækket siden 2017.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvorfor forfølger fagbevægelsen kun tamme danske restauratører? Har alle kebabsnedkerne, grønthandlerne og kioskerne på Nørrebro virkelig løn under sygdom og overenskomst med HK? Eller er det sjovere at udvælge et tamt bytte?

Peter Jensen
Dit fremmedhad er direkte ulækkert. Hvor mange af dem du nævner har ansatte? Der er enmands eller familieforretninger.
Så stop dig selv.

30% af den italienske økonomi består vistnok af det du kalder "familieforretninger".
Det samme gælder måske også på Nørrebro?
Der er altid plads til en fætter mere, en søster eller en moster...
Fagforening, hvad er det for noget?

Moderne overenskomst i moderne Danmark. Hvad kan der da være galt med det??? Hvorfor overhovedet betale løn, når arbejdet bære lønnen i sig selv. Det har James og Adam Price nok spurgt hinanden om en lørdag aften med alt for meget rødvin.

Rasmus Hansen:👍

Rasmus Hansen, Helt enig.

3 F minder efterhånden om fagforeningsdiktatur.

Annonce