Annonce

9 podcasts: til den velorienterede, sprognørden og konspirationsteoretikeren

Trænger du til en pause fra den bagende sommersol, så snup en podcast med i skyggen. Vi giver 9 anbefalinger til udsendelser, du kan kaste dig over.
Podcast-mediet har fået luft under vingerne de seneste år. Nye podcasts skyder op fra alle retninger, og med blot en mikrofon, en hurtig introduktion til lydklipning og en iTunes-konto, kan du selv være med.

Mere kræver det ikke for at smide sit eget bidrag i gryden af niche-serier, debatskabende undersøgende journalistik, true-crime føljetoner eller ren hyggesnak om ingenting. Du kan finde podcast om alt og intet, og derfor kan det også være uoverskueligt at skulle kaste sig ud i lytningen. Hvor skal man starte?

På Netavisen Pio er vi både producenter og ivrige lyttere af podcasts fra både ind- og udland. Derfor har vi fundet 9 gode podcast til dig, der interesserer dig for politik – i både de historiske, tekniske og konspiratoriske rammer.
The RFK Tapes

Er du til en god konspirationsteori, så snyd ikke dig selv for podcastserien ”The RFK Tapes”, om mordet på Robert F. Kennedy. Sirhan Sirhan blev anholdt og dømt for mordet, men var det nu også det, der skete? Du bliver suget ind i en verden, hvor hypnose kan bruges som programmeringsværktøj af snigmordere, og staten er selvfølgelig involveret. Lyt med her, og bliv i tvivl om alt.
We Came to Win

Måske hører du til dem, der stadig har lidt VM-abstinenser tilbage i kroppen? I så fald kan ”We Came to Win”-podcastserien hjælpe dig. Gennem mindeværdige og historieskabende øjeblikke i VM-historien, fortæller serien om alt det vi normalt ikke ser, når vi ser fodbold. Der stilles skarpt på politikken og kynismen, men også på følelserne, og hvordan den tilbagevendende begivenhed hvert fjerde år kan skabe udvikling, der rækker udover turneringens få uger. Lyt med her.
Framelab

Hvorfor taler vi om familien, når vi taler om samfundet? Hvem er landsfaderen og hvorfor siger man Mutti Merkel? Hvorfor betyder det noget, om vi kalder det skattetryk og skattelettelse? Sproget betyder alt for, hvordan vi forstår verdenen omkring os. I podcastserien ’Framelab’ tager den verdenskendte forsker og forfatter George Lakoff os med ind i framingens verden. Lyt med, og få nye værktøjer til at afkode politikernes sproglige krumspring her.
Slow Burn

Sæson 1 af podcast-serien er til dig, der stadig kan forundres og forarges over Watergate-skandalen. I 8 afsnit afdækkes skandalen trin for trin, ved hjælp af gamle og nye interviews, arkivmateriale og en fast hånd om fortællingen. Lyt med og bliv draget ind i historiens mange fængende sidehistorier. Teaseren for sæson 2 er netop også udkommet, og varsler en spændende afdækning af forløbet omkring rigsretssagen mod Bill Clinton. Find serien her.
’Politisk’

Ingen liste uden lidt skamløs selvpromovering. Hvis du endnu ikke har fået lyttet til vores egenproducerede podcastserie ’Politisk’, så er det et godt sted at starte. Under kyndig ledelse af chefredaktør Jens Jonatan Steen, tager udsendelserne samfundsaktuelle emner op og diskuterer dem med politikere, eksperter og debattører. Du kan lytte til vores udsendelser her, hvor emner som skatteunddragelse, danskhed og sikkerhedspolitik bliver taget under kærlig behandling.
Aflyttet

Hvis du har læst en god spionroman, og gerne vil vide, hvor meget der er sandt og falsk i fiktionens kulørte beskrivelser, så lyt med her. Denne podcast giver et indblik i overvågningssamfundet, vores datasikkerhed og udviklingen i teknologier, der kan åbne døren for dataindsamling. Aflyttet bekræfter hvordan virkeligheden kan overgå både fantasien og vores bange anelser. Serien er produceret og sendes på Radio 24/7, og vært er Anders Kjærulff. Du kan finde serien her.
Parlamentet

En podcast for dem, der gerne vil blive klogere på noget af det mest komplicerede og udfordrende politiske stof. Hvad sker der nede i EU, og hvor står Danmark i de europæiske spørgsmål? De spørgsmål forsøger Altingets podcastserien ’Parlamentet’ at give svar på i deres ugentlige udsendelse. Sammen med gæster, politikere og eksperter, afdækker serien aktuelle spørgsmål og emner om EU og Danmark. Du kan finde podcasten her.
Social Media and Politics

Politikerne er flyttet ind på sociale medier, og de sociale medier er flyttet ind i den politiske verden. I denne podcastserie præsenterer Michael Bossetta, ph.d.-studerende ved Institut for Statskundskab, lytteren for den nyeste forskning i de sociale mediers indtog i den politiske sfære. Du kan lære mere om filterbobler, robotter på twitter og Cambridge Analytica-skandalen, når han interviewer forskere og praktikere om den nyeste viden. Du finder serien her.
Roser og Torne

’Roser og Torne’ er endnu en produktion, som vi er stolte af at have bidraget til på Netavisen Pio. I 6 afsnit kan du komme med ned i historien, når Dan Jørgensen og Bo Lidegaard fortæller anekdoter og diskuterer politiske beslutninger, motiver og konsekvenser bag de seks første socialdemokratiske statsministre. Det er fra Stauning til Anker, og du kommer med bagom historieskrivningen, da vi er taget ind hos Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv for at kigge nærmere på nogle af de dokumenter og sager, de historiske personligheder efterlod sig. Find serien her.

Line Sofie Gluud er student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce