Annonce

Adam Price og DR fastholder: Satire-indslag i Spise med Price fastlagt længe før konflikten med 3F

Hverken DR eller Price forholder sig til, at Brdr. Price opsiger deres overenskomst med 3F to dage før TV-optagelsen af den kritiserede Spise med Price-episode finder sted
Foto: Brdr. Price / Agnete Schlichtkrull
Både DR og Adam Price fastholder over for Netavisen Pio, at stikpillerne til fagbevægelsen i ‘Spise med Price’-episoden 4. september ikke har nogen som helst sammenhæng med virkeligheden - altså den faglige konflikt mellem Brdr. Price-restauranterne/Dragsholm Slot og fagforbundet 3F.

I sine svar til Netavisen Pio forholder både DR-chef for Bred Fakta og Kultur, programansvarlig for Spise med Price-programmerne, Lisbeth Langwadt, og Adam Price sig ikke til det faktum, som Netavisen Pio afdækkede mandag. Nemlig at Brdr. Price og Dragsholm Slot opsagde overenskomsten med 3F allerede 29. november 2022.

Først to dage efter - den 1. december 2022 - blev den kritiserede ‘Spise med Price’-episode optaget.

Opsagde overenskomst før TV-optagelse

Både DR og Adam Price har hidtil fortiet, at Brdr. Price har opsagt sin overenskomst med 3F to dage før TV-optagelsen af madprogrammet fandt sted.

Både DR og Adam Price har hidtil fortiet, at Brdr. Price har opsagt sin overenskomst med 3F to dage før TV-optagelsen

Nu forklarer både Lisbeth Langwadt og Adam Price, at planlægningen af det satiremæssige indhold i ‘Spise med Price’-episoden fandt sted allerede i september 2022.

På den baggrund fastholder Price og Langwadt, at satire-indslagene i programmet ikke har nogen sammenhæng med virkeligheden.

Adam Price skriver i sit mail-svar blandt andet:

"Vores restauranter og overenskomster omkring disse har ikke haft nogen indflydelse på det redaktionelle arbejde på Spise med Price. Dette har nu både DR og vi gentagne gange forklaret," skriver Price og fortsætter:

"At du selv og 3F vedbliver med at opfatte satiren i vores program “Natmad” som et partsindlæg i en konflikt kan jeg ikke forhindre dig i, men det må stå for din egen regning."

Price: Tidsligheden uden betydning

Adam Price mener, at tidsforløbet er uden betydning:

"Præmissen er at anerkende, at både DR og jeg selv taler usandt, når vi fastholder at det ingen indflydelse har haft på fiktionslaget i Spise med Price. Af hvilken grund tidsligheden således også er uden betydning. Kan du dokumentere, at den aktuelle overenskomstsituation har haft indflydelse på programmet? Nej. Det hele beror på en  “antagelse” at det må det have haft, når vi i Natmadsprogrammet taler satirisk om “arbejdstidsregler”.

DR-chef for Bred Kultur og Fakta, programansvarlig for Spise med Price, Lisbeth Langwadt, understreger i et mailsvar til Netavisen Pio, at der ikke er nogen sammenhæng mellem DR og brødrene Prices private forretninger:

DR’s program ”Spise med Price” har intet at gøre med Brødrene Prices private restauranter

"Som jeg efterhånden har sagt et par gange, så bygger den her sag på en fejlslutning om, at der er en sammenkædning mellem brødrene Prices restauranter og DR’s programvirksomhed. DR’s program ”Spise med Price” har intet at gøre med Brødrene Prices private restauranter. DR har ingen holdning til brødrene Prices private forretninger. Hvad der måtte foregå i deres private restauranter, er således ikke noget, der påvirker DRs redaktionelle proces."

DR-chef: Planlagt på redaktionsmøde i september 2022

Langwadt forholder sig i sit svar til Netavisen Pio ikke til, at Brdr. Price-restauranterne opsiger deres overenskomst med 3F to dage før TV-optagelserne af den kritiserede Spise med Price-episode finder sted 1. december 2022. Til gengæld oplyser hun, at satiren i Spise med Price-episoden blev planlagt i september 2022:

"Det konkrete program om natmad, inkl. det humoristiske indslag, bliver tilrettelagt på et redaktionsmøde den 17. september. Det er en joke, hvor brødrene Price, som så ofte før, spiller en rolle som privilegieblinde og egocentriske. Efter redaktionsmødet den 17. september, er det DR’s redaktør, der skriver manuskript og planlægger programmerne, før de så optages den 1. december - længe før offentligheden kender til sagen om Brødrene Prices private restauranter."

Og videre:

"Efterfølgende er det udelukkende DR’s redaktør, producent og programansvarlige, der godkender programmerne og beslutter, hvornår de sendes. Det har værterne således ikke indflydelse på. Jeg må derfor gentage, at der ingen sammenhæng er mellem DR’s redaktionelle proces og Brødrene Prices restauranter, samt at det konkrete indslag er planlagt af DR langt tid før, at konflikten om Brødrene Prices restauranter og 3F bliver kendt i offentligheden."

Price: DR's redaktør kan bekræfte

Adam Price skriver til Netavisen Pio, at DR's ansvarlige redaktør, Lisbeth Langwadt, vil kunne bekræfte, at satire-indslagene med stikpiller til fagbevægelsen og fagforeninger blev fastlagt på redaktionsmøder i september 2022:

Det kan den ansvarlige DR-redaktør dokumentere

"Vi har de sidste redaktionsmøder omkring Spise med Price-programmerne 17. september 2022. Det kan den ansvarlige DR-redaktør dokumentere. Dér lægges fortællingerne og humorlaget endelig fast, da det kræver forberedelse og statister og rekvisitter. Natmadsprogrammets satirefortælling er, at James og jeg ønsker at lave natmad om natten og dermed ender med at overskride de DR-ansattes arbejdstider."

Adam Price skriver videre:

"Vi fremstiller os som privilegie-blinde idioter, der endda insisterer på at sove i 2 timer, mens hele holdet venter, hvilket vi i programmet selv finder helt rimeligt. Redaktionen omkring programmet kan bekræfte, at ønsket var at fremstille os selv som respektløse klovner og at indholdet for programmet blev endelig fastlagt i september 2022. DRs redaktør udarbejder derefter indholdsmanus og James og jeg udarbejder opskrifter. Fortællingen var således fastlagt længe før der opstår nogen konflikt ude i virkeligheden."

Medlem af Folketinget for Enhedslisten, medie- og kulturordfører Søren Søndergaard, mener, at DR har gjort sig skyld i at fremstille Price-sagen fejlagtigt over for offentligheden ved ikke at oplyse, at TV-optagelsen af Spise med Price-episoden fandt sted to dage efter, at Brdr. Price havde opsagt overenskomsten med 3F.

Søndergaard har i den forbindelse, som omtalt i Netavisen Pio mandag, bedt kulturminister Jakob Engell-Schmidt (M) indhente en række svar fra DR om sagsforløbet.

Opdateret kl. 15.09 og 15.18


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Mette Frederiksen har opsagt velfærds-overenskomsten med de fleste danskere:
Der er penge nok, men der mangler hænder!

Mogensen forklarede den manglende overenskomst således:
Hvem fanden gider arbejde for den løn under de arbejdsvilkår!

Ingen sosuer! Ingen sygeplejersker! Osv.

“Nogle uddannelser er blevet for fine!”, siger selv fru Frederiksen.

Men at tegne en overenskomst med sosuer og sygeplejersker der gør at de igen vil velfærds-Danmark, det giver fruen da fanden i, præcist som Price-brødrene.

De fine i København vil have all-inclusive for en slaveløn!

Ligesom alle socialdemokrater der flyver til Thailand, Grækenland, Spanien, osv.

Til gengæld vil de unge have den rene vare!

Alex Vanoupdlagh og LA der vil have gratis bananer all-inklusive i toppen af de danske bøgetræer!

Tiden er til ingen overenskomster med nogen som helst!

Den eneste der kan få en overenskomst med Mette og Lars er ukrainer og forstår at spille på alle tangenter!

Analysen er så enkelt og indlysende at selv en Socialdemokrat forstår budskabet!

At have arbejdet i 50 år og betalt sin skat med glæde , berettiger ingen til noget som helst!

- Vi mangler hænder!

Så kan vi jo lige så godt droppe skatten!

Logikken er enkelt!

Og klovnen Alex Vanoupslagh forstår at sælge budskabet!

De unge elsker flyrejser!

Al skatten går til menneskeskabt CO2 ud i den blå luft!

Tilbage er kun statsministerens agurk fra i sommers:

Aktiv dødshjælp!

Og Alex jubler allerede fra toppen af sit træ!

Endelig fik de unge fred og ro til at leve deres eget liv!

Uden en velfærds-overenskomst med skatteyderne!

Og den thailandske regering tilbyder LGTBplus pensionister billige plejeboliger i et land med fri kærlighed !

Hvad kan Alex ønske sig mere fra sin trætop!

Og Mette Frederiksen slipper for at stå for skud!

Alt er vidunderligt i lille Danmark alt imens skoler og hjælp til ældre lukker og slukker!

LAerne trives alligevel bedst i træerne!

Homo sapiens har igen fundet sin rette plads!

Fællesskabet på savannen imod alverdens rovdyr er afløst af banan-staten LA og Company!

Selv en Søren Pape hoppede på LA strategien og tabte stort!

Mette Frederiksen og Lars Løkke fører den ud i livet!

Spørg blot de socialdemokratiske borgmestre!

H.C. Østerby fra Holstebro klædte statsministeren af til skindet i Radioavisen.

Statsministeren hygger sig i trætoppene sammen med Alex!

Hun elsker hans retoriske begavelse!

Alt imens lukker velfærdsdanmarks ned!

Price og Alex og Mette vil ikke betale hvad lønninger koster efter arbejdsbetingelser!

Mogensen klædte Mette Frederiksen af til skindet i tirsdagsanalysen!

Velfærdsdanmarks er blevet til banan-republikken LA & Company SMV.

Men de socialdemokratiske borgmestre ved bedre!

H.c.Østerby som Danmarks næste mandlige statsminister!

Han har ikke brug for spindoktorer!

Den rene socialdemokratiske jordbundne vare!

Vi har droppe tv programmer med hvis en Price optræder i det.

Ja og det gælder også Tivoli Revyen