Annonce

Alternativet skifter hele partiledelsen ud

Blot få måneder før folketingsvalget, får Uffe Elbæks tropper en ny forperson, nye næstformænd og ny kasserer.
Svingdøren fortsætter i Alternativet.

Alternativets hovedbestyrelse valgte onsdag aften Poul Brandrup som partiets nye forperson for partiets hovedbestyrelse.

Han afløser Michael F. Jellesmark, der har valgt at trække sig fra hovedbestyrelsen af ikke nærmere definerede ”personlige årsager”, efter mindre end et år på posten.

Desuden skifter Alternativet begge partiets næstformænd og partiets hovedkasserer ud. Det sker kun to måneder efter, at Alternativets hovedbestyrelse gennemførte en større omkonstituering, da den ene af de hidtidige næstformænd trak sig.

I den forbindelse blev Bonnie Jensen er valgt som ny næstforperson men det blev en kort tid på posten for Bonnie Jensen.

Efter mødet onsdag hedder Alternativets to næstformænd nu Anne-Marie Gertsen og Vilhelm Stamp Nordahl og landskassereren hedder Torben Petersen Nicolaisen.

Glæder sig til opgaven

Den nye forperson, Poul Brandrup, 70, er i det daglige er selvstændig konsulent og folkepensionist, men har en fortid i nødhjælps- og ulandsarbejdet, glæder sig til opgaven.

”Jeg glæder mig til opgaven, selvom det er på en lidt ærgerlig baggrund,” siger Poul Brandrup, der indtil nu har været medlem af hovedbestyrelsen.

Desværre er jeg af personlige årsager nødt til at trække mig fra posten.

På trods af den korte tid på posten, så er det en fortrøstningsfuld Michael F. Jellesmark, der giver stafetten videre.

”Jeg har nydt at sidde for bordenden, og har virkelig elsket at lære så mange af vores medlemmer at kende, som det har været mig muligt at nå i den forgangne tid. Desværre er jeg af personlige årsager nødt til at trække mig fra posten. Dette gør jeg i en forvisning om, at der er andre, der er klar til at fortsætte det arbejde, jeg har påbegyndt,” siger han.

Netavisen Pio har været i kontakt med Michael F. Jellesmark, men han ønsker ikke at uddybe hvad der ligger i ”personlige årsager”.

Michael Jellesmark, der har en fortid som folketingskandidat og lokalforeningsformand for Venstre, blev valgt som forperson for Alternativet på landsmødet sidste år i maj, hvor han afløste Nilas Bay-Foged, der også kun fik et år på posten.

Bundærgerligt farvel

Partiets leder Uffe Elbæk beklager at skulle sige farvel til Jellesmark.

”Der er snart ikke det sted i Danmark, hvor vi ikke har stået sammen og skulle tale til Alternativets medlemmer, aktivister, kandidater og tillidsvalgte. Det har hver gang været en kæmpe fornøjelse. Så jeg ser det som bundærgerligt, at Michael har valgt at trække sig som forperson for HB. Det var den dårlige nyhed.

Den gode er, at Michael Jellesmark allerede nu har annonceret, at han fortsat vil være aktiv i partiet,” siger han.

Uffe Elbæk har i pressemeddelelsen ingen kommentarer til de øvrige nyvalg.

Mange, mange udskiftninger

Michael F. Jellesmarks afgang er blot den seneste i rækken af folk der forlader Alternativet. Siden valget har Alternativet skiftet forperson nu tre gange, mistet sekretariatschefen, kommunikationschefen, pressechefen og flere centrale rådgivere.

Posten som landssekretær, altså øverst ansvarlig for partiets organisation, har stået ubesat siden august.

Derudover har halvdelen af folketingsgruppens medlemmer besluttet, at de ikke genopstiller til det kommende valg, ligesom partiet også i efteråret måtte skifte partiets mest højtprofilerede lokalpolitiker ud, da den københavnske kulturborgmester Niko Grünfeld måtte træde tilbage.

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet