Bankdirektør: Politikerne skal blande sig udenom

Spar Nord-chef fejer erhvervsminister Morten Bødskov (S) af banen. Han skal ikke blande sig i bankernes renter, lyder det efter kritik af at kunderne tjener for lidt.
Foto: Spar Nord
Administrerende direktør i Spar Nord, Lasse Nyby.
Den seneste tid har bankerne været genstand for kritik fra både Forbrugerrådet Tænk og fra politisk side.

Det skyldes, at indlånsrenten, som er den rente, man får for at have penge stående i sin bank, længe har ligget på nul hos flere store banker. Dog har flere banker netop hævet indlånsrenten til 0,25 procent.

Men det er ikke helt rimeligt, mener kritikere. Bankerne kan nemlig tjene mere på at have kundernes penge stående i Nationalbanken til en højere rente.

“Når bankerne risikofrit kan tjene penge på Nationalbanken og få 3,6 procent i rente der, er det i vores optik meget fattigt, at de kun kan tilbyde 0,25 procent i indlånsrente,” lød det i sidste uge fra direktør i Forbrugerrådet Tænk, Mads Reinholdt, til Netavisen Pio.

Mange bankkunder oplever desuden en uoverensstemmelse mellem høje renter, når de skal låne penge, og lave renter, når de selv har penge stående i banken.  

Hold snitterne væk

Erhvervsminister Morten Bødskov har også ligefrem opfordret bankerne til at se nærmere på deres renter. Han mener nemlig, at selvom flere banker har hævet indlånsrenten, så er det for for lidt og for sent.

“Men jeg må indrømme, at det er en kende sent. Derfor er min klare opfordring, at bankerne bør tage et kig på deres indlånsrenter, og se om de ikke ligger for lavt,” sagde Morten Bødskov til Netavisen Pio.

Han skal holde snitterne væk

Men hos banken Spar Nord har administrerende direktør Lasse Nyby ikke meget tilovers for kritikken.

”Han (Morten Bødskov, red.) har ikke været ude at kommentere, at Mærsk burde sætte deres fragtpriser ned det år de tjente over 200 milliarder kroner, og han har ikke sagt til Novo Nordisk, at de skal sætte deres priser ned på insulin. Han skal holde snitterne væk,” siger Lasse Nyby til FinansWatch, ifølge PolicyWatch. 

Ifølge FinansWatch har Spar Nord indtil videre i 2023 tjent 1,87 milliarder kroner.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Nej Lasse Nyby politikerne skal IKKE blande sig udenom - når finanssektoren ikke har nogen moralske skrupler så må den reguleres - ved lov - længere er den ikke
.

Han - altså Bødskov - burde ikke komme med opfordringer om at sætte renterne ned. Det burde være et diktat.

Bankerne var ellers glade nok da Morten Bødskov forhandlede bankpakker hjem til dem under finanskrisen, men det har de hurtigt glemt.

og det har Morten Bødskov åbenbart også

hvorfor er den mand så handlingslammet
.

Lasse Nyby kan ikke sammenligne fragtrater og prisen på insulin med spekulation med bankkundernes indeståender. Hvad med moralen.

Helt enig med Morten Bødskov. Derfor vil jeg opfordre til at Staten opretter en lønmodtager- pensionistbank, med en lav forskel mellem indlån og udlån. Bankens driftsomkostninger skal naturligvis dækkes. Men det mulige overskud udbetales til brugerne.

Lasse Nyby er HELT gal på den.
Hvis bankerne med typer som Nyby ikke kan finde ud af drive bank på en samfundsforsvarlig måde, så kan Folketinget stille krav, som selv Nyby skal overholde, eller lukke.
DET GØR HAN KLOGT I AT HUSKE.

så længe Bødskov ikke handler har bankerne intet at frygte

Lasse Nyby er ikke overraskende gal på Morten Bødskov over at han ønsker at bankerne skal se på sig selv i forhold til deres rentepolitik. Når Lasse Nyby sammenligner med Mærsk og NOVO er det helt ude i hampen. Mig bekendt er hverken Mærsk eller NOVO "beskyttet" via et monopol, som bankerne nyder godt af!
Hvor kan almindelige lønmodtagere gå hen hvis de ikke ønsker at bidrage til bankernes profitmageri?

Annonce