Borgerlig kommentator: Støjberg splitter - igen - Venstre

Partiets fungerende formands Facebook-udmelding - “Det er ved at gå helt over gevind med al den #MeToo- og sexisme-snak” - skal diskuteres på V-gruppemøde
Foto: Folketinget, Steen Brogaard
Venstres næstformand, Inger Støjberg
Venstres fungerende formand, Inger Støjberg, har - igen - formået at splitte Venstre.

Det mener den borgerlige kommentator, Jarl Cordua. Han henviser i en kommentar i netmediet Altinget til, at Støjberg har valgt at blande sig i debatten om sexchikane på danske arbejdspladser med “et Facebook-opslag, der har vist sig at dele vandene i hendes eget parti.”

et Facebook-opslag, der har vist sig at dele vandene i hendes eget parti

Det er især de første linjer af Støjbergs Facebook-opslag, påpeger Cordua, der har fremkaldt reaktioner og rynkede øjenbryn internt i Venstre: ”Ærligt talt! Jeg synes, det er ved at gå helt over gevind med al den #MeToo- og sexisme-snak.”

I opslaget på Facebook understreger Støjberg, at ingen skal finde sig i at blive berørt upassende: ”Ingen skal finde sig i f.eks. at blive berørt upassende eller blive udsat for deciderede overgreb. INGEN.”

“Jeg vil derfor også meget, meget nødig være mand i 2020”

Men straks efter føjer Støjberg til:

”Men lige nu er det, som om alle mænd bliver udråbt som sexhungrende og krænkende monstre. Jeg vil derfor også meget, meget nødig være mand i 2020, for ALT kan åbenbart misforstås og udlægges som sexisme.”    

placeholder

 

Jarl Cordua vurderer, at Støjbergs Facebook-opslag “ser ud til at splitte Venstre.”

Cordua henviser til at to kvindelige veteraner i Venstres folketingsgruppe, Eva Kjer Hansen og Ulla Tørnæs, ikke ligefrem har bakket op om Støjbergs udmelding. Venstres borgmester i København, Cecilia Lonning-Skovgaard, har direkte kritiseret Støjberg-opslaget. Det samme har hendes forgænger i borgmester-stolen, Pia Allerslev. Læg hertil 22 protesterende Venstre-folk, herunder VU’s landsformand.

Cordua henviser til at to kvindelige veteraner i Venstres folketingsgruppe, Eva Kjer Hansen og Ulla Tørnæs ikke ligefrem har bakket op

“Nogle venstrefolk vil nok spørge sig selv, om det ikke snarere er næstformandens og den fungerende formand for Venstres primære opgave at samle partiet fremfor at splitte det ad,” noterer Cordua.

Støjbergs "trang til at dele vandene"

Den borgerlige kommentator oplyser, at den øvrige ledelse i Venstre ikke forstår “næstformandens trang til at dele vandene”:

den øvrige ledelse i Venstre ikke forstår “næstformandens trang til at dele vandene”

“Især ikke i en sag, hvor Venstres formand – den rekonvalescerende – Jakob Ellemann-Jensen allerede før han lagde sig i operationssengen fastlagde Venstres linje på det sociale medie Instagram, hvor der var fuldtonet opbakning til #Metoo-sagen.”

Ellemann understregede i opslaget på Instagram, at debatten netop ikke handler om, at man "ikke kan give et kompliment længere", men om at gøre opmærksom på et problem.

“Det er efterfølgende svært at se, at hans vikar er enig i det synspunkt. Faktisk skrev hun det stik modsatte, nemlig at debatten – efterhånden – er gået over gevind og netop handler om, at man ikke må give et kompliment længere.”

Støjberg-melding skal diskuteres på V-gruppemøde

Jarl Cordua konkluderer, at Inger Støjbergs ageren igen splitter Venstre:

“Venstre kan nu (igen) angribes fra højreside som et parti, der laver knæfald for de mest skingre og hysteriske feminister på venstrefløjen ved ikke at bakke Støjberg fuldtonet op, mens borgerlige kvinder (og mænd) fra midtersegmentet måbende kan se til, at det store borgerlige regeringspartis fungerende formand forsøger at reducere måske årtiets vigtigste debat til en snak om pjat, pjank og uønskede komplimenter.”

Jarl Cordua oplyser, at Støjbergs Facebook-melding skal diskuteres på Venstres gruppemøde torsdag.

Ifølge politisk kommentator, Hans Engell, viser sagen om Støjbergs Facebook-opslag, at hun deler vandene for meget til nogensinde at kunne blive formand for Venstre.

Tanken om Støjberg som partiformand er umulig, for hun vil komme til at splitte partiet

"Tanken om Støjberg som partiformand er umulig, for hun vil komme til at splitte partiet. Men hun har heller ikke ambitionen, for hun ved det udmærket godt selv. Så der er ikke nogen udsigt til, at hun pludselig skulle række ud efter formandsposten," siger han til Ritzau ifølge sn.dk.

Opdateret kl. 14.25 med kommentar fra Hans Engell

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

De krænkelsesparate kan bruge ALT i deres iver efter en sag. Der er INTET i det som Støjberg siger, der er forkert. Selv om hun er Venstre-kvinde, udtrykker hun hvad rigtig mange mennesker tænker. Det gør de mange politiske korrekte på Borgen klogt i at tage til efterretning.

Man må sige at Jeppe Kofod splitter rød blok noget mere;-)

Annonce