Borgerlige vælgere bør stemme på LA eller K til europaparlamentsvalget

Europaparlamentsvalg 2024

Borgerlige vælgere bør stemme på LA eller K til europaparlamentsvalget

Det er afgørende for både lønmodtagere og virksomheder, at Danmark er stærkt repræsenterede i den store konservative EU-gruppe

Niels Jespersen, chefredaktør på Netavisen Pio
Billedtekst

Niels Jespersen, chefredaktør på Netavisen Pio

Foto: Frej Rosenstjerne

En socialdemokratisk avis der anbefaler at stemme konservativt? 

Ja, hvis du er borgerlig sindet, så er der ingen tvivl: Du skal sætte dit kryds ved enten Liberal Alliance eller De Konservative til EU-valget.

Politik handler nemlig ikke kun om meninger, det handler også om resultater. Og de resultater afhænger af hvem man samarbejder med.

To grupper sidder på magten

I Europa-Parlamentet er der to store grupper, den socialdemokratiske og den konservative, og de sidder på magten.

Hvor Danmark altid har været godt repræsenteret i den socialdemokratiske gruppe, så har det været sværere at få repræsentation på den anden side af midten.

Ved sidste valg lykkedes det kun med nød og næppe den konservative Pernille Weiss at komme ind.

Det giver muligvis ikke mening rent ideologisk

Det skete ikke mindst takket Dansk Metal-formanden Claus Jensens opfordring til borgerlige vælgere om at stemme konservativt.

En opfordring det er værd at gentage med tilføjelse af Liberal Alliance.

For spidskandidaten Henrik Dahl har ikke valgt at gå i den liberale ALDE/Renew gruppe hvor både Venstre og De Radikale i forvejen er medlemmer. I stedet søger LA optagelse i den konservative gruppe.

Forbindelsen til Tyskland

Det giver muligvis ikke mening rent ideologisk, men det er godt for både danske virksomheder og lønmodtagere, at vi er godt repræsenterede i begge de store grupper.

Danmark er nemlig dybt afhængig af Tyskland som handelspartner og politisk allieret i EU.

Vores EU-undtagelser betyder, at vi står udenfor, når de vigtigste beslutninger træffes om økonomisk samarbejde og migrationspolitik.

Det kan åbne dørene for et tættere dansk-tysk samarbejde

Hvis vi skal forbedre denne situation, kræver det, at Danmark bliver mere synlig og aktiv i de europæiske politiske processer.

Efter Brexit bliver denne mangel på stærke alliancer endnu mere kritisk. Vi kan ikke længere gemme os bag Storbritannien og må finde nye måder at styrke vores position på.

Derfor er det afgørende, at vi placerer os strategisk i de politiske grupper, hvor vores stemme kan få størst vægt. Ved at vælge repræsentanter fra LA eller K sikrer vi, at Danmark bliver en del af den konservative gruppe, som har stærke forbindelser til de toneangivende kræfter i Tyskland.

Det kan åbne dørene for et tættere dansk-tysk samarbejde og gøre Danmark mere relevant i de store politiske diskussioner i EU.

Vi må være strategiske

Sverige og Holland er eksempler på lande, der har formået at opbygge stærke og gensidige relationer med Tyskland. De bliver set som værdifulde alliancepartnere i Berlin, fordi de bidrager aktivt til den europæiske udvikling.

Danmark skal stræbe efter en lignende position ved at sikre os repræsentation i de politiske grupper, hvor vi kan gøre en forskel.

Borgerlige vælgere kan spille en central rolle ved at stemme på LA eller K

For at Danmark kan styrke sin position i EU og sikre, at vores interesser bliver hørt og respekteret, må vi være strategiske i vores valg af repræsentanter til Europa-Parlamentet.

Borgerlige vælgere kan spille en central rolle ved at stemme på LA eller K og dermed sikre, at Danmark får den nødvendige indflydelse i den konservative gruppe.

Det er en investering i Danmarks fremtidige rolle i Europa.

Niels Jespersen

Niels Jespersen er chefredaktør på Netavisen Pio.

Tilføj kommentar

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

Succeshistorier fra fagforeningerne