Brev til kæresten chokerede Jakob: Hvorfor får jeg ikke også et?

27-årig småbørnsfar blev noget overrasket, da hans kæreste den anden dag fik et brev i sin e-boks
Jakob Esmanns kæreste, som han bor sammen med, fik en indkaldelse i e-boks til et forskningsprojekt, hvori deres søn Anker på fire måneder kunne deltage i forbindelse med et vaccinationsprogram.

Det var noget interessant, synes Jakob Esmann, fordi han ikke selv havde modtaget indkaldelsen i sin e-boks.

“Grundlæggende synes jeg, at når man har fælles forældremyndighed, så burde begge forældre få samme information om barnet og samme henvendelser fra det offentlige. Det er et principielt problem, fordi det offentlige sender et signal om, at den ene forælder er mere værd end den anden. Det er et ligestillingsproblem, og jeg synes, det trækker på en gammel forståelse af, at børn og børneopdragelse er noget, som kvinder tager sig af,” siger Jakob Esmann til Netavisen Pio.

Det er et ligestillingsproblem, og jeg synes, det trækker på en gammel forståelse af, at børn og børneopdragelse er noget, som kvinder tager sig af

placeholder

Ud over sådanne indkaldelser kan det være alt fra breve fra daginstitutioner, påmindelser om tandlægebesøg til informationer fra skolen, som kun sendes til moderens e-boks. I dag er det desuden også moderen, som får udbetalt børnepenge.

“Det er jo nok et spørgsmål om tradition, og på mange måder har barnet jo fulgt moderen, men jeg synes bare, at når vi er et samfund, der bryster sig af at være ligestillet, og som gerne vil gøre yderligere fremskridt på det område, så synes jeg, at det er oplagt at se på kommunikation til forældrene eller børnepenge,” siger Jakob Esmann.

Jakob Esmann erkender, at det måske ikke er verdens største problem. Alligevel synes han, at med det ligestillingsniveau, vi ellers har i samfundet, så er det også vigtigt med de små signaler, fordi det også er med til at skabe forventninger og opretholde nogle idealer.

Derfor synes jeg, det er vigtigt, at det offentlige går forrest og anerkender, at begge forældre spiller en rolle

“Derfor synes jeg, det er vigtigt, at det offentlige går forrest og anerkender, at begge forældre spiller en rolle, og at det ikke bare pr. definition er moderen, der får de her oplysninger, såsom en indkaldelse i e-boks,” siger Jakob Esmann.

Efterspørger politisk handling

Jakob Esmann ser gerne, at ligestillingsminister Mogens Jensen (S) sørger for, at der kommer en ligestilling i det offentliges kommunikation med forældrene, når der er fælles forældremyndighed, men også i andre tilfælde, hvor den ene forælder som hovedregel bliver favoriseret.

“Der er mange punkter, hvor forældreskabet er ulige, og derfor er det endnu mere vigtigt, at vi retter op på forskellene på de punkter, hvor vi nemt kan gøre det. Det er vigtigt, at det offentlige signalerer, at begge forældre som udgangspunkt er lige vigtige, og det bør det offentlige signalere i deres omgang med borgerne,” siger Jakob Esmann.

Det er vigtigt, at det offentlige signalerer, at begge forældre som udgangspunkt er lige vigtige

Tilbage i april 2019 ønskede daværende innovationsminister Sophie Løhde (V) at ændre ligestillingsloven, så både mor og far skulle modtage post om deres børn. Den daværende regering ville med andre ord skrive ind i ligestillingsloven, at både mor og far har ret til den samme information via digital post, hvis de har fælles forældremyndighed.

Både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti bakkede op om forslaget.

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Se netop det spørgsmål har mange fraskilte forældre undret sig over i mange år, vores u-ligestillet offentlige system, betragter her i 2020, stadig moderen som primær omsogsforældre, uagtet om man bor sammen, eller hver for sig, det samme ør skoler og dagindtutioner.
Tim Tørnqvist Jensen, prøv at melde dig ind i FB gruppen for Foreningen Far, du kan få flere dage til at gå med at læse om ulighedder mellem mand og kvinde.

Ja, den samme smalsporede idioti var jeg udsat for i midten af 1970-serne, da vore børn blev født.
Danmark har endnu ikke med hjælp fra elendig IT eller nyvalgte på tinge , udviklet sig fra taberland til fornuftsstyret land.

Jeg elsker den enesporet måde disse mænd og deres tilhængere kan generaliser - alt andet er ligestillet - øh, not.

Alle mødre samarbejder ikke - øh jo.

Mænd kan ikke være fantastiske fædre, hvis de ikke modtaget indkaldelsen til tandlægebesøg eller forskning - åh my God - Houston - we have have a big f...... problem!!! 😂
For så skal fædrenes forældreevne i den grad undersøges

Og ligelønnen mellem mænd og kvinder i Danmark harr stadigvæk et gab på ca. 14,5% trods loven om ligeløn fra 1973 nærmer sig 50 år. Men jeg kan da godt se, at breve om tilbud til deltagelse i forskningsprojekter med ens barn er vigtigere at få, for tænk hvis MAN(D) skulle tale med den kvinde man har. valgt at få børn med omkring det.🙄

Charlotte du skal godt nok manipulere gevaldig med talende for at opnå en forskel på 14,5;-)
Har du blandede forskellige brancher sammen for at opnå så højt er tal som muligt?

Sjovt som kvinder går i panik når samtalen drejer sig om ligestilling på børne, er det fordi i godt selv ved at ligestilling er ikke eksisterende?

Annonce