De Radikale er mod udflytning af uddannelsespladser - 2017 mente R det modsatte

De Radikales politiske ordfører i 2017: “Radikale Venstre vil flytte uddannelser ud af universitetsbyerne. Det er blevet for centraliseret de seneste år.”
De Radikale kæmper indædt mod aftalen om udflytning af uddannelsespladser fra universitetsbyerne til mindre byer i provinsen, som S-regeringen, SF, Enhedslisten Venstre og De Konservative landede juni 2021.

“STOP A, SF, V, C, Ø i at lukke uddannelser”, hedder det blandt andet i en kampagne, som De Radikale kører på de sociale medier. Partiets uddannelses- og erhvervsordfører, Kathrine Robsøe, var en af hovedtalerne, da ‘Studenteroprøret ‘22’ demonstrerede mod udflytteraftalen i tirsdags foran Christiansborg.

placeholder

Men for godt fire år siden var den radikale melodi noget anderledes i spørgsmålet. Ja, tilsyneladende var det radikale synspunkt i slutningen af 2017 det stik modsatte af, hvad partiet mener i dag.

Det er blevet for centraliseret de seneste år

Partiets nuværende politiske ordfører, Andreas Steenberg, udtalte således november 2017 til Ikast-Brande Nyt.dk, at De Radikale “vil flytte uddannelser ud af universitetsbyerne”. Og han føjede endda til:

“Det er blevet for centraliseret de seneste år”.

Ida Auken: Det er De Radikales ide

I en højaktuelt twitter-debat fremhæver Socialdemokratiets uddannelses- og hovedstadsordfører, Ida Auken, at det oprindeligt faktisk var De Radikale, der fik ideen om at flytte uddannelsespladser væk fra universitetsbyerne:

placeholder

 

Netavisen Pio har spurgt Andreas Steenberg omhvordan hans udtalelser i november 2017 harmonerer med, at De Radikale i dag er meget modstandere af regeringens udflytning af uddannelser til provinsen, herunder til mindre byer.

Vi har tillige spurgt Steenberg om han tror, det kan virke forvirrende på vælgerne, at De Radikale anno 2022 mener det stik modsatte af De Radikale anno ultimo 2017.

Steenberg skriver i en sms, at han ikke når at svare tilbage inden udløb af svarfristen.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ole Simonsen. De Radikale er slinger kurs partiet, i morgen mener de noget andet. Nu skal 1500 på lægterne og så stiger smitten nok. Sophie Carsten Nielsen har nok fribillet. UD med dem-

Det er trist de radikale nu igen igen viser sig at være et svingparti. Hvad mon de mener om en måned.?

Det mest triste er nu at nogen stemmer på partiet.

:)

At skifte holdning på et punkt som dette vil jeg ikke klandre RV for. Der er så meget andet, man med meget bedre ret kan angribe dem for.

Selv aner jeg ikke, om uddannelserne ligger i de større byer, fordi de unge helst vil bo og studere der, eller om de unge flytter til de større byer, primært fordi uddannelserne ligger der. Og det er jo ret afgørende for, om det er fornuftigt at udflytte uddannelser eller ej.

"Radikal politik er som at sømme budding op på en væg."
Sagt af Svend Auken om Det Radikale Venstre

Udtrykket om at sømme budding op på en væg kommer fra den tyske politiker Frans Josef Strauss fra CSU, som brugte det om vanskeligheden ved at få FDP til at tage et klart standpunkt. Auken brugte den gode formulering men glemte at fortælle, hvor han havde den fra. Jeg vil hellere erindre om en lille Storm P. historie om en mand, der står og klamrer sig til en lygtepæl. Der kommer en anden forbi og spørger ham: "Er de søsyg?" Nej, siger manden "jeg er radikal".

Bedre kan det vist ikke siges😊

Altså Jan Kjærgård - nu må du ikke ødelægge det hele for RV - det klarer de fint selv for tiden !! Bh 🌹🌹🌹🌹

Annonce