Annonce

Dansk partileder: “Vi har så meget mere til fælles med vores europæiske naboer”

Forpersonen for Danmarks første pan-europæiske parti er for et stærkt Europa - især på det forsvarsmæssige område, hvor vi skylder vores nabolande at deltage.
I morgen skal danskerne stemme om det næsten 30 år gamle forsvarsforbehold.

Der tegner i øjeblikket på at det bliver et ja, og det glæder forperson for den danske afdeling af det fælles-europæiske parti Volt, Kathrine Richter.

Et ja betyder mange ting for Richter.

Blandt andet, at vi kommer tættere på vores naboer og tættere på muligheden for at arbejde endnu mere på tværs af grænser.

Et ja kan åbne for investeringer, som kan skabe flere arbejdspladser for eksempelvis smede og flymekanikere.

“Grænseoverskridende udfordringer kræver grænseoverskridende samarbejde. De nationale regeringer har hverken kompetencer eller ressourcer til at sikre europæiske borgeres økonomi, arbejdsmarked eller vores klima,” siger hun til Netavisen Pio.

Volt - ikke at forveksle med budtjenesten Wolt - er et parti, som eksisterer i 16 europæiske lande, og nu prøver partiet at komme ind på den danske politiske scene. Partiet stillede op til kommunalvalget sidste år, men fik ingen valgt.

Selvom Volt allerede har været i gang i nogle år, så er afstemningen om forsvarsforbehold en perfekt mulighed for at skabe opmærksomhed omkring partiet.

Kathrine Richter mener, at der vil være stærke fordele for danskerne ved at droppe forbeholdet.

Danmark deler værdier med EU, som er blevet noget helt andet og langt mere udviklet fællesskab siden 1993.

Dansk NATO-selvforståelse

Verden er blevet en anden, og danskerne bør tage vores selvforståelse som NATO-allieret op til revurdering, mener Kathrine Richter.

Ikke fordi, vi ikke længere skal være en del af NATO, men fordi vi har så meget mere til fælles med vores europæiske naboer.

USA har forandret sig meget, og et europæisk forsvar vil kæmpe kampe, som Kathrine Richter kan se Danmark i, men hun har svært ved at se, hvordan vi deler noget som helst med NATO-landet Tyrkiet.

Hun peger på, at Tyrkiet - som det eneste NATO-medlemsland - i øjeblikket forsøger at blokere svensk og finsk medlemskab i forsvarsalliancen. Landet har desuden store problemer med både demokrati og menneskerettigheder.

Det synes hun burde give os danskere stof til eftertanke, når vi sætter vores kryds den 1. juni.

Kathrine Richter ser desuden ikke kun positivt på, at Danmark er så tæt allieret med USA.

Værdimæssigt mener Volt og Kathrine Richter, at Danmark ligger tættere på EU’s værdier frem for NATO’s værdier.

“Den amerikanske nationale tilstand er jo ikke blevet bedre. Vi har lige set endnu et skoleskyderi, vi har haft en præsident anklaget for landsforræderi og så har vi set en utrolig ulighed i USA,” siger hun.

Dansk gæld for unionsmedlemskab

Valget er også vigtigt for Volt, fordi vi Danmark som EU-medlemsland skal tage et større ansvar over for de andre EU-lande.

Tidligere har Danmark således stået udenfor, når de andre medlemslande har taget vigtige beslutninger angående fælles forsvar. Nu får Danmark muligheden for at leve op til det ansvar.

“Som en norsk embedsmand fra deres beredskabsstyrelse engang sagde til mig; Hvor er det godt at se jer alle sammen, for i krisetider har vi ikke tid til at ‘shake hands’ - her skal vi gå lige ind i det,” fortæller Kathrine Richter.

Hun opfordrer danskerne til at indse, at vi besværliggør samarbejdet for alle de andre, når vi ikke er medlem af forsvarssamarbejdet, så de andre medlemslande skal arbejde ekstra hårdt for vores skyld.

Det handler simpelthen for Kathrine Richter om, at Danmark svigter sine europæiske naboer, når vi ekskluderer os selv fra samtaler omkring militært forsvar. Vi har et ansvar overfor dem, fordi vi er medlemmer af unionen.  

 

med_tilskud_farve_2019.jpg

Tilskud fra Europa-Nævnet

Netavisen Pio har modtaget tilskud fra Europa-Nævnet til artikler og interviews, der fremmer oplysning og debat om folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet 1. juni.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvis EU ville vende tilbage til handelssamarbejdet som i EF, ville der komme mere fordragelighed og fred i verden. Ambitionen om et EU som supermagt gavner ingen og intet.
Og rigtigt, der sker sære ting i USA for tiden med den illegitime Joe Biden som "præsident" for bananstaten.
Se filmen 2000mules.com.

Hvorfor skal vi give en 20'er for en liter benzin, når Ungarn må slippe med 9 kroner via. deres rørledninger fra Rusland? Vi er jo fuldstændig til grin, at vi finder os i det. Hvorfor skal en håndværker køre rundt og betale for en konflikt med Rusland, som han ikke ønsker?

Du kan jo bare rejse til Ungarn og arbejde som håndværker der, så er det problem løst, både for dig og for os, som bliver fri for dine usympatiske holdninger til alt og alle, som ikke lever op til det dine "guruer" Mogens Glistrup og Pia Kjærsgaard står for.

SPIN SPIN

MODSPIL

FOLKEBEVÆGELSEN MOD EU

HVAD MED SIDSTE NYE UDTALELSE EU

HAN BRUGER HVIS DET FORBUDTE FY ORD I VALGKAMPEN

EU HÆR !!!!!!!!!!!!!!!!