Annonce

Bizart spørgsmål til statslederes pressemøde: Hvorfor mødes i?

Er det bare, fordi I har samme alder, at I mødes, lød spørgsmålet til to regeringsledere. Se svaret her.
Foto: Finlands statsminiserium
Fælles pressemøde med de to regeringsledere, Sanna Marin fra Finland og Jacinda Ardern fra New Zealand, 2022
Som to af de yngste regeringschefer og blandt en lille procentdel af kvindelige statsledere, har New Zealands premierminister, Jacinda Ardern, og hendes finske kollega, Sanna Marin, længe stået model til spørgsmål om både deres alder og køn.

Men de var hurtige til at skyde en journalist ned, som onsdag i denne uge spurgte hvad formålet med det første finske besøg nogensinde var.

"Mange mennesker vil undre sig over, om I to mødes, bare fordi I har samme alder og, du ved, har en masse fælles ting der," lød spørgsmålet fra journalisten under en fælles pressekonference med de to regeringsledere i New Zealands største by, Auckland.

Ingen har spurgt Obama om det samme

Inden journalisten nåede at rode sig ud i hvad det helt konkret var for noget, som de to statsministre havde til fælles - altså ud over at være statsministre i to lande med omtrent lige mange indbyggere, brød Jacinda Ardern ind.

"Jeg undrer mig om nogen nogensinde har spurgt Barack Obama og John Key, om de mødtes, fordi de var i samme alder," sagde hun med henvisning til den tidligere præsident i USA og hendes egen forgænger som premierminister i New Zealand.

Og hun fortsætter:

"Vi har selvfølgelig en højere andel af mænd i politik, det er virkeligheden. Fordi to kvinder mødes, er det ikke kun på grund af deres køn."

Sanna Marin, som er i New Zealand med en finsk handelsdelegation, forklarede hvad besøget gik ud på, og så fik journalisten sit klare svar:

"Vi mødes fordi vi er statsministre".

Se hele udvekslingen her:

placeholder

Velfærd, klima og sikkerhedspolitik

Der var ikke kun handelspolitik på dagsordenen mellem de to regeringsledere.

I en pressemeddelelse fra det finske statsministerium står der, at de to, udover handel, også diskuterede velfærdsløsninger, herunder digitalisering af den offentlige sektor, klimapolitik, krigen i Ukraine, sikkerhedspolitik og ikke mindst Kinas rolle i både stillehavsregionen og kinesernes forhold til EU.

De to statsministre kom også kort ind på situationen for kvinder og piger i Iran.

42-årige Jacinda Ardern har stået i spidsen for New Zealand siden 2017. Hun er valgt af den new zealandske udgave af Socialdemokratiet, Labour.

Sanna Marin, 37, har været statsminister i Finland siden 2019. Hun er også socialdemokrat.

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

En verdensfjern journalist stiller et tosset spørgsmål, og så er den sag faktisk ikke større end det.

Journalisten stillede helt sikkert et tosset spørgsmål, men Jacinda Ardern har nu også ført en temmelig tosset Corona-politik i stil med Canadas Justin Trudeau. Covid-19 var efter alt at dømme en forbrydelse mod menneskeheden, og "vaccinationerne" gjorde næppe situationen bedre. Nedlukninger, mundbind og vaccinationspas kan vi nu se, var helt unødvendige indgreb i menneskers liv. Så de to statsministre kan have haft mange erfaringer at udveksle. Lad os håbe de begge er blevet klogere.

Gunnar, når du nu har forstand på virus og statistik, kan du så ikke sætte det ind i en sammenhæng, så vi andre kan forstå

Gunnar, når du nu har forstand på virus og statistik, kan du så ikke sætte det ind i en sammenhæng, så vi andre kan forstå

Jeg ved ikke hvad det er du ikke forstår, men for lige at tage fat i et hjørne, så indrømmede Pfizer for ikke lå lang tid siden under en høring i EU-parlamentet, at man da ikke havde haft tid til at undersøge om "vaccinen" forhindrede smittespredning fra vaccinerede. Men det var jo netop det som vaccinepasset skulle sikre - at man kunne sidde sammen med andre vaccinerede uden at blive smittet.
Nu ved vi at der ikke var videnskabeligt belæg for den påstand, så vaccinepasset var ikke nødvendigt.
Vi ved også nu at "vaccinerne" hverken var effektive eller sikre. Selv fik jeg de anbefalede to stik og en booster, og fik siden Covid-19. Indsprøjtningernes mulige positive virkning forsvandt åbenbart hurtigt.
Verden over er mange døde eller syge af "vaccinerne" som jeg sætter i "" fordi det ikke er vacciner efter den gamle definition på en vaccine.
Jeg spiser selv en god portion D-vitaminer hver dag og min "sygdomsperiode" med Covid-19 varede kun to-tre dage (jeg er sidst i 70'erne). Selv aviserne indrømmer nu at D-vitaminer hjælper med Covid-19. Det har de været et par år om at finde ud af.

Til det du påstår, er svaret. NEJ det gjorde det ikke. Din konspirationsteori er langt ude i hampen. og er modbevist adskillige gange.

Jeg har ingen ide om hvad du svarer nej til, så gør mig gerne klogere.
Hvad er "min" konspirationsteori? Jeg er "vaccineret" og boostet og blev syg. Er det en konspirationsteori? For mig er det fakta.

Jeg er lige blevet opmærksom på en svensk forening, Läkaruppropet, som foreløbig har udgivet dette faktablad om Covid-19:
https://lakaruppropet.se/2022/11/23/faktablad-1/
De vil holde en konference i januar.