Annonce

3F vælter sig i nye medlemmer

Fagforbundet har på en måned fået godt 8.000 nye medlemmer, viser helt aktuel opgørelse.
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Faner fra blandt andet 3F, BUPL og FOA til demonstration foran Folketinget
Hos fagforbundet 3F har man i januar oplevet en helt usædvanlig stor tilstrømning af nye medlemmer.

En helt dugfrisk optælling viser således, at 3F i løbet af januar måned har fået ikke færre end 8.033 nye medlemmer.

31. januar var sidste frist for indmeldelse i en traditionel overenskomstbærende fagforening, hvis man som privatansat vil sikre sig eventuel strejkeunderstøttelse under en mulig strejke eller lockout.

Næstformand hos 3F, Tina Christensen, hilser i et opslag på Facebook de mange nye medlemmer velkommen:

Tak til alle jer nye, der har valgt at være en del af det fællesskab

“Tak til alle jer nye, der har valgt at være en del af det fællesskab, som værner om den helt unikke arbejdsmarkedsmodel, vi har i Danmark. Og selvfølgelig tak til alle jer, som allerede er en del 3F.”

placeholder

 

Også velkommen til tidligere gule

"Det er rigtig glædeligt, at medlemstallet i 3F er steget så meget som tilfældet er. Vi ved endnu ikke præcist, hvor medlemmerne kommer fra. Vi kan dog se at de er bredt repræsenteret både på brancher og geografi," siger 3F's næstformand, Tina Christensen, til Netavisen Pio.

3F-næstformanden vurderer, at der også er folk, der kommer fra de gule fagforeninger, blandt de nye medlemmer:

Der er sikkert også nogle nye medlemmer, som kommer fra de gule fagforretninger

"Der er sikkert også nogle nye medlemmer, som kommer fra de gule fagforretninger. Men det er kun glædeligt, hvis disse lønmodtagere har fået øje for styrken ved at være medlem af en rigtig overenskomstbærende fagforening. Alle der har valgt at være en del af det fællesskab, som værner om den helt unikke arbejdsmarkedsmodel, vi har i Danmark, er velkomne i 3F."

600.000 skal have nye overenskomster

Der forhandles i øjeblikket overenskomst for omkring 600.000 lønmodtagere på det private arbejdsmarked.

På grund af de høje fødevare- og energipriser og inflationen i øvrigt har lønmodtagerne en forventning om et mærkbart lønløft i forbindelse med overenskomstforhandlingerne. Men det er langt fra sikkert, at forventningerne indfries. Derfor er risikoen for at forhandlingerne munder ud i en storkonflikt ekstra stor.

Læg dertil at SVM-lovforslaget om at gøre store bededag til en arbejdsdag kan spille psykologisk ind, når lønmodtagerne skal stemme om et forhandlingsresultat. Selv om store bededags-indgrebet ikke formelt har noget med overenskomstforhandlingerne at gøre.

Også hos HK Handel og HK Privat oplevede man i januar ekstraordinær tilgang af nye medlemmer. De to sektorer er dog endnu ikke klar med konkrete tal.

Opdateret kl. 13 med kommentarer fra 3F's næstformand

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Nu er DF jo også det eneste arbejderparti tilbage, efter at den nordjyske vorte, har svigtet og bedraget vægerne, for at kunne blive rigtig MØRKEBLÅ!

Håber alle med lidt forstand flygter fra Socialdemokratiet!!!!

Der er lang tid mellem sådan en dynge lort du bringer til torvs

Antallet af mennesker, som stopper på arbejdsmarkedet og forsørger sig selv frem til den officielle folkepensionsalder er steget markant de seneste år. Hvis politikerne tror befolkningen vil arbejde til de bliver 74 år kan de godt tro om igen. Enkelte vil måske. Og dem fra det kommende C hold af lavtuddannet og ufaglærte er tvunget til det grundet deres dårlige løn forhold. Men det er så samtidig dem, som bliver nedslidte og søge Arne-pension. De veluddannede og vellønnende vil i stor stil vælge at spare op til en tidlig selvpensionering. Viden og kompetancer vil for fremtiden forlade arbejdsmarkedet lang tid før politikerne forsøger at tvinge dem til. Og med udsigt til den politik der føres, så kan jeg mere end godt forstå det.

Men hvad er det nu vores SVM regering vil fremme? Frihed og flere valgmuligheder. Tidlig selvpension kommer som en streg i regningen for alle politiske tiltag til at få folk til at arbejde til det sidste. Men der er meget andet end arbejde i livet.

Frihed til at vælge arbejde fra. Det bliver tilgængelig for 100.000 vis af mennesker i Danmark for dem der har råd og vælger at spare op til det. Alle med en løn over 25.000 kr. efter skat kan gøre det. Hvis de vil.