Annonce

Unge socialister: “Tæsk din lokale racist”

Opslag på Instagram er en beklagelig fejl understreger talsmand for Socialistisk Ungdomsfront: “Vi er mod vold. Punktum”
Foto: Enhedslisten
Et foto af Christian Ivan Jacobsen, folketingskandidat for Enhedslisten, indgik søndag i et Instagram-opslag fra SUF Odense med teksten "Tæsk din lokale racist"
Ungdomsorganisationen, Socialistisk Ungdomsfronts (SUF), afdeling i Odense udsendte søndag et opslag på Instagram med teksten: “Tæsk din lokale racist.”

Opslaget er forsynet med et foto af folketingskandidat for Enhedslisten, Christian Ivan Jacobsen.

Opslaget bliver af flere kritiseret for at være en opfordring til vold. Blandt andet KU-formand Christian Holst Vigilius, der på Twitter skriver:

“Enhedslistens ungdomsorganisation opfordrer til vold på deres Instagram. Hvor er shitstormen?”

placeholder

 

Christian Ivan Jacobsen har ikke selv skrevet opslaget, men efter kritik fra flere, forklarer han i et opslag på Facebook søndag aften, at han på ingen måde går ind for vold, og at han derfor ærgrer sig rigtig meget over opslaget:

“Jeg går ind for mangfoldighed. Jeg går ind for at sige fra over for racisme. Jeg går ikke ind for vold eller trusler. Så simpelt kan det siges.”

placeholder

 

“SUF er en ikke-voldelig organisation”

Også SUF og SUF’s afdeling i Odense ærgrer sig over opslaget, som i mellemtiden er fjernet:

“SUF er en ikke-voldelig organisation. Vedkommende, der lagde opslaget op, har sagt undskyld, og SUF Odense har fjernet opslaget,” siger SUF’s presseansvarlige Ayanle A. Farah til Netavisen Pio.

Men hvordan kan sådan et opslag overhovedet blive offentliggjort, hvis SUF er mod vold?

“Alle i SUF Odense har adgang til afdelingens Instagram-profil. Jeg ved ikke hvorfor vedkommende skrev sådan. Men teksten dækker ikke SUF’s politik. Vi er mod vold. Punktum.”

SUF Odense arrangerede søndag en demonstration imod racisme i anledning af FN’s internationale dag mod racisme søndag.

Enhedslistens folketingskandidat Christian Ivan Jacobsen deltog i SUF-demo’en.

Enhedslisten har en samarbejdsaftale med Socialistisk Ungdomsfront, SUF.

Læs Enhedslistens kommentarer til sagen her.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Alt det der med at være imod racisme, hvad betyder det, hvordan definerer Enhedslistens folketingskandidat Christian Ivan Jacobsen der deltog i SUF-demo’en, racisme ?
Jeg ser såkaldte venstreorienterede bruge begrebet racisme i flæng, som en hammer ud mod alle med en anden politisk mening, så lad os få en definition.

Den kan du da slå op i det store leksikon...

Racisme bruges i flæng idag, fordi definitionen dækker alt muligt angående mennesker, eller skal man sige "Homo Sapiens", da alle ikke betragter anderledes tænkende og fysisk udstyret som rigtige mennesker.

Opfordring til vold er ulovligt og kan straffes.
Enhedslisten holder sig ikke tilbage med at ulovligheder skal politianmeldes og straffes. Man må gå ud fra at de selv anmelder denne ulovlighed.

Det lyder som noget jeg kunne have fundet på at skrive for 10 år siden. Med alderen bliver man dog klogere og holder sine skarpe meninger for sig selv, uanset hvor rimelige de er.