Samtlige partier i Folketinget er enige om at fordele over 300 millioner kroner til kulturlivet.
Folketinget er desuden også enige om at styrke indsatsen over for digitale krænkelser.
SVM-regeringen er blevet enig med sig selv om at ville sænke abortgrænsen, således at unge ned til 15 år kan få udført en abort uden forældresamtykke.
Til sidst tager vi et smut forbi den Vestsjælland, nærmere bestemt Sorø. Her har borgmesteren brugt penge på koncertbilletter og middage. Penge som en ekspert ikke mener, han har lov til at bruge.
Velkommen til Netavisen Pios daglige nyhedsoverblik ’Aktuelt’.
God læselyst!
Alle partierne i Folketinget er blevet enige om at fordele 324 millioner kroner til kulturlivet bredt set.
Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse onsdag.
”Det er i samarbejde med Folketingets partier lykkedes at støtte en bred vifte af spændende initiativer, hvor der samlet er uddelt over 300 millioner kroner til kulturlivet i hele landet," siger kulturminister Jakob Engel-Schmidt(M), og tilføjer:
"Danmark er en kulturnation, og jeg er utrolig glad for igen at kunne støtte op om nye initiativer, der kan både kan skabe glæde lokalt og sætte strøm til de kulturelle metropoler.”
SVM-regeringen vil gøre det muligt for unge ned til 15 år at få udført en abort uden forældresamtykke.
Det fortæller ligestillingsminister, Marie Bjerre(V), onsdag til Ritzau, ifølge TV 2.
”Regeringen ønsker, at unge kvinder skal kunne bestemme over deres egen krop og eget liv. De skal selv kunne træffe valget om, hvorvidt de skal have en abort,” lyder det fra Marie Bjerre.
At ministeren offentliggør planerne netop i dag, er formentlig ikke helt tilfældigt. I dag er det nemlig 50 år siden aborten blev fri i Danmark.
Som reglerne er i dag, skal man være fyldt 18 år. Dog kan abortsamrådene gøre visse undtagelser.
Ritzau har ikke i skrivende stund kunnet få svar på, hvornår de nye regler skal træde i kraft.
Et enigt Folketing vedtog tirsdag et lovforslag, som skal styrke indsatsen mod digitale krænkelser.
Det oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse.
Loven træder i kraft 1. juli 2023 og vil blandt andet kriminalisere grooming, stramme reglerne for sextortion og udvide den såkaldte ”skolelærerparagraffen”.
”Det er bekymrende, at vi ser en stigning i antallet af digitale krænkelser. Bag tallene gemmer der sig ulykkelige og dybt alvorlige hændelser. Det glæder mig, at et enigt Folketing bakker op om at skærpe indsatsen, så vi kan beskytte vores børn og unge på nettet,” siger justitsminister Peter Hummelgaard(S) og fortsætter:
”Vi skal ikke se passivt til, når vi bliver vidner til krænkelser, der foregår digitalt. Vi skal handle, så krænkerne kan blive straffet. Nu kriminaliserer vi grooming og strammer reglerne mod sextortion. Det er et vigtigt skridt for en mere sikker fremtid på nettet.”
Antallet af anmeldelser om digitale krænkelser steg fra 1.317 anmeldelser i 2018 til 2.299 anmeldelser i 2022.
Den konservative borgmester i Sorø, Gert Jørgensen, er kommet i modvind efter at have brugt 33.198 kroner på middage og koncertbilletter.
Det skriver B.T. onsdag.
Til middagene og koncerterne har kommunaldirektøren, vicekommunaldirektøren og andre ansatte i kommunens byrådssekretariat samt ledsagere deltaget, foruden borgmesteren selv.
”Der er tale om private udgifter, som man ikke må bruge kommunens penge til. Det vil jeg mene er en forholdsvis alvorlig forseelse,” siger Sten Bønsing, professor og forvaltningsekspert ved Aalborg Universitet til B.T.
Sorø Kommune afviser kritikken med den begrundelse, at middagene og koncerterne har været et personalegode.
Kommentarer
"Borgmester brugte kommunale penge på koncerter og middage"
jamen så straf da for h...... den alternativt begavede borgmester