Risgaard: Jeg har ikke haft til hensigt at krænke nogen

Den tidligere formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation erklærer sig uenig i, at hun i tre konkrete situationer har krænket yngre mænd
Foto: Netavisen Pio/David Garby-Holm
Lizette Risgaard trak sig søndag 30. april 2023 som FH-formand
Tidligere formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Lizette Risgaard, er uenig i, at hun i mindst tre tilfælde har taget tre yngre mænd på bagdelen. Og at berøringerne havde en sådan karakter, at de hver især er en overtrædelse af FH’s eget adfærdskodeks.

Det fremgår af et opslag, som Lizette Risgaard har lagt på Facebook.

Rapporten fra advokatfirmaet Kromann Reumert, hvis konklusioner blev fremlagt for offentligheden torsdag aften, konkluderer, at det i tre tilfælde kan lægges til grund, at Lizette Risgaard har berørt unge mænd på bagdelen og ryggen, at berøringerne var uønskede - og også at berøringerne havde seksuelle undertoner.

Jeg har ikke oplevet situationerne sådan

“Samtidig kan jeg se, at advokaterne har fundet tre episoder, hvor de mener at jeg har rørt nogen på bagen i forbindelse med, at der er blevet taget selfies. Jeg har ikke oplevet situationerne sådan og jeg har aldrig (haft) til hensigt at krænke nogen,” skriver Lizette Risgaard i opslaget.

Lizette Risgaard understreger dog samtidig, at hun er ked af, at de yngre mænd har oplevet eller følt, at hun har overtrådt deres grænser:

“Jeg kan se, at der alligevel er nogen som har følt deres grænser overtrådt og det beklager jeg, ligesom jeg fra start af de her udmeldinger har givet de, som har oplevet eller følt deres grænser er blevet overtrådt i samarbejdet eller samværet med mig en uforbeholden undskyldning. Det står jeg ved og har hele tiden sagt.”

Lizette Risgaard erkender i opslaget, at hun langt fra er fejlfri:

Har jeg begået fejl? Det har jeg helt sikkert gjort

“Har jeg begået fejl? Det har jeg helt sikkert gjort gennem et langt arbejdsliv, hvem kan sige sig fri for det…”

placeholder

 

Ny formand vælges 7. september

Lizette Risgaard gik af som formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) 30. april - dagen før 1. maj.

Læs også:Lizette skifter forklaring: "Jeg har ikke gramset på nogen"

Det skete efter at en række fagforbund - blandt andet HK, Teknisk Landsforbund og Danmarks Lærerforening - havde trukket deres støtte til Lizette Risgaard på baggrund af omtalen i Berlingske og Ekstra Bladet af, at otte yngre mænd har følt sig krænket af uønskede berøringer fra Lizette Risgaard.

Beretningerne var anonyme, men 2. maj stod Jonas Larsen frem i Netavisen Pio

Det gik igen i flere af beretningerne, at Lizette Risgaard uinviteret havde taget dem på bagdelen. Beretningerne var anonyme, men 2. maj stod Jonas Larsen frem i Netavisen Pio og fortalte om en lignende oplevelse, hvor Lizette Risgaard uinviteret havde taget ham på bagdelen under et socialt arrangement.

Jonas Larsen er 28 år og landsudvalgsrepræsentant i HK Ungdom Danmark. Han arbejder som faglig sagsbehandler hos PMF Fyn.

Fagbevægelsens Hovedorganisation har indkaldt til ekstraordinær kongres 7. september, hvor en ny formand skal vælges. Ingen har til dato meldt sig som kandidat.

Indtil den ekstraordinære kongres vikarierer FH-næstformand, Morten Skov Christiansen, på formandsposten.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

De unge anonyme mænd er alt for følsomme til at være ansat i en fagforening, måske er de endda så følsomme at de burde søge om førtidspension.

Havde det været mænd ville de vel have sagt fra, jeg tror snarere at der er tale om curlingbørn.

Den dame har haft en uhørt adfærd over for unge mænd. Det skal selvfølgelig ikke være en gratis omgang bare fordi hun er Qvinde.

Vi har trods alt ligestilling oi det her land.

Annonce