Annonce

Ny måling bekræfter: SF ikke længere det næststørste parti

Topskattestrid giver vælgerryk blandt de borgerlige, og SF trues på andenpladsen i dagens meningsmåling.
Foto: Netavisen Pio/Emil Vendelbo Johansen
Pia Olsen Dyhr, formand, SF, interviewes af både DR og TV 2 på valgaftenen 2022.
23.

Så mange mandater står Liberal Alliance til at hente hjem, hvis der var valg i morgen.

Det viser dagens meningsmåling foretaget af Voxmeter for Ritzau.

Målingen er den anden i træk, som giver Liberal Alliance næstflest mandater efter Socialdemokratiet og kan derfor være grund til bekymring for SF, der ellers i lang tid har ligget næsten konsekvent som nummer to i alle målinger, men i dagens måling ligger et enkelt mandat under Alex Vanopslaghs parti.

Vrede vælgere vrager Venstre for Vanopslagh

Målingen kommer oven på de sidste ugers store skatteslagsmål mellem Venstre og Liberal Alliance.

Striden bunder i, at Venstre som en del af SVM-regeringen agter at stemme for indførelsen af en såkaldt toptopskat, en særligt hård beskatning af indkomster over 2,5 millioner kroner.

mange borgerlige vælgere giver Liberal Alliance ret

Selvom regeringen samtidig vil lette den almindelige topskat, ser Vanopslagh det som et brud på Venstres valgløfte om ikke at stemme for nogen nye skattestigninger.

Dagens måling tyder på, at mange borgerlige vælgere giver Liberal Alliance ret i den diskussion - Venstre scorer nemlig kun 9,9 procent af vælgerne og står dermed kun til 17 mandater, hvilket er seks færre end ved valget.

Danmarksdemokraterne ligger lunt i svinget

Det ser dog ikke ud til, at andre blå partier end Liberal Alliance har været i stand til at vinde Venstre-vælgere på den seneste skattestrid. Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige står begge til fem mandater og dermed ikke nævneværdigt anderledes fra valgresultatet på henholdsvis fem og seks mandater.

Danmarksdemokraterne ligger lunt i svinget med 15 mandater, hvilket er omtrent på niveau med deres placering de sidste mange uger.

Heller ikke De Konservative har rykket sig meget siden valget og ligger i dagens måling på ni mandater, hvilket er et enkelt mindre, end stemmeurnerne gav dem sidste år.

Partiets store interne stridigheder taget i betragtning kan Søren Pape Poulsen og hans partifæller dog måske varme sig ved, at det ikke ser meget værre ud endnu.

Bustur uden boost

Regeringens nylige bustur rundt i landet tiltrak rigeligt med opmærksomhed og blev med det samme døbt en charmeoffensiv af kommentatorerne, som så det som et forsøg på at genvinde nogle af de mange vælgere, regeringen har tabt.

en mindre krise i forbindelse med eksklusionen af folketingsmedlemmet Theresa Scavenius

Hvis det var formålet, er der intet i dagens måling, der tyder på, at busturen har virket efter hensigten. Som nævnt står Venstre til kun 17 mandater, men også begge deres regeringspartnere går tilbage.

Socialdemokratiet står til kun 41 mandater og altså hele ni mandater under valgresultatet. Moderaterne scorer 13 mandater og ligger tre mandater under valgdagens optælling. Dermed står regeringen til sammenlagt kun 71 mandater.

I oppositionen til venstre for regeringen byder dagens måling ikke på meget nyt. Enhedslisten står til 12 mandater og dermed tre mandater bedre end valgresultatet, hvilket er fint i tråd med tidligere ugers målinger.

De Radikale scorer otte mandater, og Alternativet står til fem. Dermed ligger de henholdsvis et mandat over og et mandat under valgresultatet.

Alternativet har dog lige gennemgået en mindre krise i forbindelse med eksklusionen af folketingsmedlemmet Theresa Scavenius, og det er muligt, at det kan slå igennem i næste uges måling.

Dagens Voxmeter-måling er baseret på telefoninterview med 1.070 repræsentativt udvalgte personer. Der er en maksimal statistisk usikkerhed for hvert parti på 2,5 procentpoint.

 

Studentermedjælper på Netavisen Pio. Studerer statskundskab ved Københavns Universitet.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

SVM regeringens løsning på velfærdskrisen og klimakrisen er at privatisere alle offentlige serviceydelser. Så er der rigeligt til dem som har råd til at betale både for hjemmehjælp og kødsovs. Men resten, de overfløige helt må undvære andet end bassal overlevelseshjælp med bleskift en gang ugentlig.

Kun de rige og velhavende skal nu have råd til at leve. Resten... Thjaaa. Vi skal jo alle dø alligevel. Det Nye Danmark.

Det er svært ikke at føle sig bare en smule opløftet af din altid smittende, ja nærmest lalleglade optimisme ;-)

jo jo Thor - men skudt helt forbi skiven er det nok heller ikke
vi skal ikke leve - kun overleve (indtil videre)
.

Jo jo Kurt. Men nu er det jo heller ikke substansen, jeg opponerer mod.

Nogen har endnu ikke forstået, hvor det Nye Danmark bevæger sig hen. Men det kommer. Og det mest grinagtige er, at det ikke har kunnet lade sig gøre uden det "ældre venlige" Dansk Folkeparti, hvis stemmer har hovedansvaret for de ødelæggelser vi nu kan bevidne. Det er faktisk ubegribeligt morsomt.

Det er såmænd også bare det evindelige bedemandsfjæs, jeg ironiserer over.
Jeg bryder mig sgu heller ikke om udviklingen.

Hvis venstre skal stoppe nedturen, må de finde en mere troværdig formand, end vejrhanen Jakob Ellemann.

Nej Bent Hansen - ikke en 'mere troværdig' men TROVÆRDIG!
.

God idé med en top top skat. Er sgu fair at de rigeste spytter mest i kassen. Og hvis van opkast og hans parti ikke kan se det, så er der sgu et problem. Og de vælgere der støtter ham, har en brist.

God idé med en top top skat. Er sgu fair at de rigeste spytter mest i kassen. Og hvis van opkast og hans parti ikke kan se det, så er der sgu et problem. Og de vælgere der støtter ham, har en brist.

Tendensen er klar!

Gymnasierne har i mange år gjort et godt job!

De unge har troen på at de kan klare sig selv!

Uden velfærdssamfundet!

Det skidt! Det koster kassen! Og ingen får de ydelser som de fortjener!

Historien bag velfærdssamfundet er røget ud i den kunstige intelligens!

Der er kun mig, og mig og mig!

Tro på dig selv og 12-tallet er hjemme!

Og alle synes det er så synd for de unge!

Så hold da kæft hvor har jeg klaret mig godt!

Ingen mistrivsel! Ingen diagnoser!

Alex for helvede! Vi tror på dig! LA for ever!

Men om føje år bliver I forældre!
Men om føje år bliver jeres bedsteforældre gamle og svagelige!
Men pludselig rammes en eller anden i familien af sygdom, uheld eller…

Samfundet må træde til!

En LA bliver radikal, socialdemokrat, ELer, eller noget helt andet!

Virkeligheden bliver nærværende!

Pengene får hurtigt ben at gå på!

Godt jeg ikke bor i USA!

Men hvor meget når LA at ødelægge før det er for sent!

The point of no return!

Alex V. leger med ilden!

Brandslukningen kommer næppe fra Moderaterne!

SF ikke længere det næststørste parti!

Brandslukningsmaterialerne er fortsat intakte!

Men der er ingen til at betjene dem!

Indoktrineringen fra Alex har *gjort uvidenheden om slukningsarbejdet” endegyldigt!

Empati er erstattet af selvpromovering og ret til egen succes!

Jo, de unge gymnasieelever gør det godt!

Hvis de kan få en håndværker eller en sygeplejerske eller jordemoder?

Når den tid kommer!

Det varmer at tisse i bukserne!

Men mon hvor længe hr. Vanoupslagh?

Hvor tit har man krav på at komme på WC som gammel? Thjaaa, det kommer an på hvem du er og ikke behov. En ordentlig person som Jakob Ellemann-Jensen kan træde ad lige så mange gange han vil på det private plejehjem i Gentofte, mens Arne må holde sig til hans tid kommer på listen henne på det lokale plejeasyl, som han jo er vant til fra sit arbejdsliv som bryggehest.

Kronprins Frederik er blevet æresmedlem af den fornemme franske lystbådeklub Yacht Club de France. Helt af sig selv. Dagen bliver fejret på den franske ambassade i København. Så fine mennesker som HKH behøver heller ikke at bekymre sig om sin fremtidige pottesituation. Det har han os, 5.999.999 undersotter til.

Det eneste sted for fremtiden, hvor dine og mine børn kommer i foreste række er hos forsvaret.

Pia Olsen Dyhr taler evindeligt kun om "børnefamilier". Som om denne gruppe borgere er hele Danmark. Hvad så med alle de øvrige der bare koldt og kynisk bliver "ladt i stikken" ? Har hun helt glemt dem midt i hendes egen
selvcentrerede storm for at høste flest mulig stemmer ? SF var engang et stærkt parti med fornuftige holdninger,til fordeling og politik for samfundets svageste grupper.
"Den lille mands parti". SF har forandret sig til noget ret ukendeligt fra dengang.

..........og med Socialdemokratiet er det desværre noget lignende.