Annonce

Socialdemokratisk minister fik valgkamp-penge fra arbejdsgiver-organisation

Justitsminister Peter Hummelgaard har noget overraskende modtaget donation op til folketingsvalget fra brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Peter Hummelgaard (S), justitsminister
Justitsminister Peter Hummelgaard (S) har modtaget et valgkamp-bidrag op til folketingsvalget 1. november sidste år fra uventet side.

Hummelgaard har således modtaget et valgkamp-bidrag på over 22.200 kroner fra arbejdsgiverorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne.

Det fremgår af Socialdemokratiet Region Hovedstadens indberetning til Region Hovedstaden vedrørende donationer til partiets folketingskandidater ude i valgkredsene for 2022.

Det fremgår af samme indberetning, at Peter Hummelgaard også har modtaget et valgkamp-bidrag på over 22.200 kroner fra 3F Byggegruppen.

Ministerhvervet - og ikke partibogen - er nok årsagen til det lidt overraskende valgkamp-bidrag

Peter Hummelgaard var op til valget beskæftigelsesminister i S-regeringen. Ministerhvervet - og ikke partibogen - er nok årsagen til det lidt overraskende valgkamp-bidrag fra Tekniq Arbejdsgiverne.

Tekniq Arbejdsgiverne var om sig, når det gælder valgkamp-bidrag til folketingskandidater op til valget 1. november. Men modtagerne er langt overvejende blå folketingskandidater. Peter Hummelgaard er undtagelsen.

Tekniq Arbejdsgiverne har således også givet et valgkamp-bidrag større end 22.200 kroner til blandt andet forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) og digitaliseringsminister, minister for ligestilling, Marie Bjerre (V) og tidligere leder af De Radikale, nu tidl. folketingsmedlem Sofie Carsten Nielsen. .

Tekniq Arbejdsgiverne repræsenterer 4.100 medlemsvirksomheder inden for el, vvs og metal. Organisationen er den tredjestørste arbejdsgiverorganisation under DA.

S-minister fik fire større donationer

Netavisen Pios kortlægning af donationer til folketingskandidaterne ude i kredsene op til valget 1. november sidste år, viser i øvrigt at udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek, er den socialdemokratiske folketingskandidat, der har modtaget flest store valgkamp-bidrag på over 22.200 kroner lokalt.

Socialdemokratiets indberetning til Region Sjælland viser således, at Dybvad Bek har modtaget fire store donationer af ukendt størrelse - blot er donationerne større end de nævnte 22.200 kroner.

De fire donationer kommer fra Det Kooperative Fællesråd i Holbæk, Fagforbundet 3F, Dansk Metal og FK Distribution A/S.

Partistøtteloven siger, at valgkamp-bidrag på nu over 22.800 kroner (2023-grænsen) til folketingskandidater skal oplyses. Virksomheder, organisationer og indsamlingsklubber har dog ikke pligt til at oplyse størrelsen på det donerede beløb.

Ud over valgkamp-bidrag til folketingskandidater ude i kredsene modtager partierne også tilskud fra virksomheder, organisationer og indsamlingsklubber centralt.

Partiernes centrale regnskaber for valgåret 2022 ventes først offentliggjort næste år.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

SÅ !! er det vist på tide, at beløb over grænsen SKAL oplyses.
----
Generelt:
Dén dér skrøne om Danmark som et af de formodet mindst 'korrupte' lande udfordres kraftigt - gennemsigtigheden er jo efterhånden som i en rude smurt ind i mudder ...

Eftersom arbejdsgiverorganisationerne, som regel, støtter borgerlige partier og politikere, er der vel ikke noget underligt i at Hummelgaard har modtaget en donation

:)

Intet har gjort de blå hold mere elle vilde end SVM regeringen med Mette Frederiksen i spisen for Nye socialdemokrater og med mål og forhåbning om en international top post i den liberale verden.

Den danske model og velfærdsstaten? Fuck det. Nu gælder det karriere og historieskrivning før pensionsalederen.

Og fuck it. Verden er alligevel fortabt gennem klimakrise, miljøødelæggelse og den nye verdensorden. Så kan man jo lige så godt få det bedste ud af det .

Peter hummelgård er den sidste politiker jeg ville ofre en krone på.

Hvor bliver de menige socialdemokraters oprør af? De kan da umuligt lægge ryg til det der foregår nu.