Annonce

Debat: Pio nyfortolker demokratiske rettigheder

Så snart vi melder os på banen for at tage et ansvar, stejler hele den traditionelle fagbevægelse. Det skriver landsformand i Det Faglige Hus, Johnny Nim, i et svar til både HK-formand Anja. C. Jensen og Netavisen Pios chefredaktør, Niels Jespersen.
Foto: Det Faglige Hus
Johnny Nim, landsformand i Det Faglige Hus.
Netavisen Pio har den seneste uge bragt to indlæg fra henholdsvis HK-forbundsformand Anja C. Jensen og chefredaktør, Niels Jespersen, der nærmest konkurrerer på snæversyn, når det gælder det brev, som vi sammen med Krifa, Frie og ASE har sendt til beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen med henblik på at få en plads ved bordet, når der skal nedsættes en ny permanent trepartsinstitution.

Hold fast, hvor er jeg træt af at høre på den der med, at vi ikke tager ansvar.

For så snart vi så melder os på banen for at tage et ansvar, stejler hele den traditionelle fagbevægelse.

Niels Jespersen roder sig da helt ud i hampen

Det være sig de gange, hvor vi har lagt en føler ud for et medlemskab af LO og siden FH, og det være sig nu, hvor vi også er klar til at løfte de arbejdsmarkedsmæssige udfordringer, som skal afklares under trepartsforhandlinger.

Helt ud i hampen

Niels Jespersen roder sig da helt ud i hampen, når han for det første påstår, at vi ikke er demokratiske og gennemsigtige foreninger.  

Og det går da helt galt, når han ovenikøbet påstår, at det ikke må være antallet af medlemmer (læs lønmodtagere, skatteydere og vælgere), der er alene skal give adgang til demokratiske institutioner som trepartsforhandlinger.

Halleluja for en smøre

Han vil ”sikre, at de stemmer, der sidder ved bordet, har både viljen og evnen til at forvalte den komplekse arv og det ansvar, der følger med”.

Halleluja for en smøre.

Hvis det ikke længere er antallet af stemmer, men arv der skal afgøre, hvem der skal have indflydelse, hvor langt skal vi så tilbage i historien? 

Vi kunne eksempelvis tage afsæt i samlingsregeringen 1945, men så er både Akademikerne og Lederne ude af billedet, og det samme gælder alle politiske partier på nær Socialdemokratiet, Venstre og Konservative og måske også de radikale, der ikke var i regering, men dog sad i Folketinget.

Om Anja kan lide det eller ej

Når Anja C. Jensen svinger den store pensel og nævner, at ”de rigtige fagforeninger” dækker 80 procent af danskerne, så efterlyser jeg godt nok noget dokumentation.

Jo, det offentlige arbejdsmarked er dækket noget nær 100 procent, men på det private område dækker FH mindre end halvdelen af arbejdspladserne.

Men det gør vel ikke butiksassistenten til et så ringere menneske, at hun også skal miste sine demokratiske rettigheder?

Det er også her og blandt andet inden for detailhandel, at medlemmerne især svigter FH til fordel for Det Faglige Hus og andre billigere forbund.

Uanset om Anja kan lide det eller, så er det altså svært for en butiksassistent med 22.000 kroner om måneden i løn at skulle afse hele 474 kroner om måneden til fagforeningen HK.

Men det gør vel ikke butiksassistenten til et så ringere menneske, at hun også skal miste sine demokratiske rettigheder?

Landsformand i Det Faglige Hus.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvor mange frisører, pizzeriaer og teleshopper på Nørrebro har overenskomst med FH? Det er sjovt, at FH er så racistiske. FH går nærmest mere op i racehygiejne end Adolf Hitler. Jeg er begyndt at mistænke, at FH er en nationalsocialistisk forening. Hvorfor er det kun tamme hvide danskere, der skal være medlemmer?

Halleluja for en smøre, der her kommer fra en privat virksomhedsejer, der lever - meget fedt - af at hale penge ud af almindelige arbejdere.

Engang gik alle i Brugsen og Irma for at handle!

Men så opstod der konkurrenter som forbrugerne tog til sig!

REMA 1000, Bilka, Føtex, SPAR, Min købmand, og hvad de nu alle sammen hedder!

Der skulle være noget for enhver pengepung!

Og konkurrencen har skabt fantastiske indkøbsmuligheder for danskerne, så alene i uge 42 i år flyver 850.000 på efterårsferie fra Kastrup lufthavn!

Tænk at folk har råd til det!

Når fagforeningskontingentet er betalt!

Men Mette Frederiksen har lige hjulpet med betalingen så endnu flere får råd til at flyve!

Forbrugernes brug af lønkroner er den største politiske og økonomiske magtfaktor i Danmark!

Sjovt nok blev den dyreste af kæderne nødt til at lukke og slukke!

For evigt!

De danske fagforeninger bør have dette for øre!

Danske forbrugere og vælgere er langt foran både fagforeninger og en Mette Frederiksen!

Snusfornuftige danske forbrugere er i stor udstrækning lønmodtagere!

I har fået smag på rejseriet og pengene bruges og tjenes med den største omhu, thi

Hver søndag stiller præsten i kirken klokken ti.
Der står han ene og forladt uden publikum, fordi
i Tjæreborg var alle til lørdagsbal på kro'n.
Hvad gør en præst så i den situation?
Han slæver hele menigheden til Mallorca i caravellen,
så han tjener ind på gyngerne, hvad han har mistet på karrusellen

Om trepartsforhandlingerne kan holde flyafgifterne borte bliver interessant, ellers

Snart skal vi ind i Fællesmarkedet,
det bli'r dejligt for bacongrisen,
den får de andre billigt,
men til gengæld stiger hjemmemarkedsprisen.
Så sættes støtten til landbruget op,
men skal en arbejder bare se på det,
næh tak, uha, han kræver kompensation for momsen
selvom vi ved, at vi allesammen meget snart ryger ned med 'nomsen'.
Men danskere har en ganske særlig evne,
som vist tør kaldes sjælden,
for vi sætter til på gyngeme
og bruger resten på karrusellen.

Om co2 afgifter på landbruget bliver momsen eller nomsen, ja, det melder historien ingenting om!

Danskere stemmer med fødderne og i øjeblikket vandrer de op og ned af gatene!

Den gode Nim slår sig over, at han ikke kan få lov til at "tage ansvar" og at han ikke bliver målt på medlemstal alene. Men han henviser også til sin egen butik som et forbund - ikke et fagforbund. Hvis man spørger dem, som skriver de juridiske lærebøger, der undervises i på jura, så leder han nemlig IKKE en fagforening. Og heri ligger jo en ganske væsentlig grund til, at han skal være uden for døren - og det ved han udmærket godt selv. Det er altså rent spil for galleriet og ikke ærligt ment, når han brokker sig her ud over Pios sider. Og ja, dansk arbejdsret har juridiske spilleregler, hvor der er overenskomster, som rent juridisk er "de rette" på et givent område, og der er ikke fri konkurrence. Og det faglige hus kan ikke overskrive den historie. Det er en del af den berømte danske model.
Nim skriver da heller ikke direkte, at han med sin noget fornærmede artikel foreslår, at vi dropper den danske model, så der kan blive plads til ham ved bordet - men det er nu faktisk det, han foreslår. Bare en skam, at det ikke er dansk lov, Johnny ...

Citat af Johnny Nim: "Jo, det offentlige arbejdsmarked er dækket noget nær 100 procent, men på det private område dækker FH mindre end halvdelen af arbejdspladserne". Jamen så er der jo masser af muligheder for både Krifa og Det faglige hus for at forhandle overenskomster og arbejdstidsaftaler. Vel at mærke aftaler der ikke underbyder! Når I på den måde viser, at I tager ansvar for det danske arbejdsmarked, kan I begynde at tale om et generelt medansvar.