Annonce

Sygeplejerske-forperson går ned i løn – det tjener andre fagbosser

På årets kongres vedtog Dansk Sygeplejeråd at sænke fagtoppens honorarer. Her kan du se, hvor de ligger i forhold til andre formænd
Foto: NIKOLAI LINARES
Dorthe Boe Danbjørg, forperson for Dansk Sygeplejeråd
Forperson for Dansk Sygeplejeråd, Dorthe Boe Danbjørg, går 10.000 kroner ned i løn om måneden fra næste valgperiode.

Forslaget om at sænke honorarerne for ledelsen, som var blevet stillet af forpersonen og hovedbestyrelsen selv, blev vedtaget med stort flertal på Dansk Sygeplejeråds (DSR) kongres tidligere i maj.

Det skriver Sundhedsmonitor.

Dermed kommer Dorthe Boe Danbjørg til at tjene 98.000 kroner om måneden mod de nuværende 108.416 kroner.

Næstforpersoner får fra næste valgperiode 78.400 kroner om måneden mod nuværende 84.324 kroner.

”Jeg mener, at vi som organisation hele tiden er nødt til at kigge på os selv og revurdere blandt andet også honorarerne,” lød det fra Dorthe Boe Danbjørg.

Det tjener andre fagbosser

Selvom Dorthe Boe Danbjørg går ned i honorar, så vil hun stadig være blandt de absolut bedst lønnede fagbosser. Hvis ikke den bedst lønnede overhovedet.

Lige bag DSR-forpersonen ligger nemlig forbundsformanden for HK Danmark, Anja C. Jensen, som får et honorar på 97.327,58 kroner om måneden.

Derefter kommer formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation, FH, Morten Skov Christiansen, som hver måned kan indkassere 92.625,50 kroner.

Hos fagforbundet 3F får formand Henning Overgaard 71.249,43 kroner månedligt plus personligt tillæg og funktionstillæg. Med dem ender honoraret på 87.249,43 kroner.

Mona Striib er formand for FOA, og hendes månedlige honorar logger på 83.678,17 kroner.

Næstformandshonoraret ligger på 68.783,75 kroner, og som fagpolitisk ordfører får man 61.471,91 kroner hver måned.

Forskel på de gule 

Hos de såkaldt gule fagforeninger er der forskel på åbenheden.

Hos Krifa - Kristelig Fagbevægelse - er formandshonoraret delt i to på i 50.166,66 kroner for fagforeningen og 50.166,66 kroner om måneden for at være formand for a-kassen. Begge inklusive pension.

Dermed kan formand og tidligere Venstre-politiker Jane Heitmann indkassere alt 100.333,33 kroner om måneden. Inklusive pension.

Det Faglige Hus lægger ikke honorarer offentligt ud.

Formandshonoraret i Dansk Metal ligger ikke offentligt tilgængeligt. Det er ikke hemmeligt, men har ikke været muligt at indhente inden deadline.

Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det betyder jo nok at hun kommer til at "spænde livremmen ind". 120.000,00 mindre om året kan jo virkelig mærkes. Nu får hun så "kun" en årsløn på kr. 1.176.000,00, en ren "sulteløn.

Ikke så sæt kontingentet er så højt. Fagforeninger er en solidarisk forening. Det bør og skal afspejle sig i de ansattes lønninger.

Det er lidt som med privatiseringen af de offentlige forsyningsselskaber i 2010. Det har skabt en forfærdelig masse CEO'er, CFO'er, teamledere, højt betalt bestyrelsesformænd og medlemmer. Alt samme en milliard regning du og jeg skal betale uden at få noget som helst mere værdi.

Sidste år så vi CEO'er i energi forsyningen stille krav om op til 300.000.000 kr. i bones for den vilde indtjening selskaberne kustigt har haft.

Jo du. Privatisering er satme godt - For de rigeste 1%. De 99% har bare at betale den ideologiske regning - Og bare vendt. Det bliver meget være for fremtiden. Om ikke så mange år har en almindelig familie ikke flere penge end dagligdagen kræver. Og råd til egen bolig? Ha ha ha. Det er for fremtiden forbeholdt de velhavende og de rige. Nu skal der betales husleje. Allerede i dag har største delen i Berlin, Tyskland, ikke længere råd til at betale huslejen grundet uhyrlige huslejestigninger gennem de seneste år. Og Tyskland er et par skridt foran os, hvad udbytning af almindelige mennesker angår. Men som sagt. Bare vendt. Det er på vej til Danmark med høj hast. Mere end du aner.

Hvilke energiforsyningsselskaber havde ceos der stillede krav om så høje bonuser? Jeg har hørt som tradere men ikke ceo's så jeg er oprigtig nysgerrig på svaret.

Barbara Bertelsen gik den modsatte vej, til trods for hun har en årsløn på 2.6 million gav hun sig selv en årsbonus på 120.000 kr, ja der er forskel på folk.