Annonce

Angreb på jøder må aldrig blive normalitet

Venstrefløjen og NGO’er som Mellemfolkeligt Samvirke svigter deres ansvar for at de-eskalere retorikken, inden den bliver til vold
Foto: Frej Rosenstjerne
Niels Jespersen, chefredaktør på Netavisen Pio
Hvad betyder det, når demonstranter råber: “From the river to the sea, Palestine will be free”? 

Og hvad betyder jihad og ‘globalize the intifada’?

Direkte oversat: Fra floden til havet, så vil Palæstina blive frit. Jihad er anstrengelse, og intifada betyder modstand på arabisk.

Men hvad menes der i praksis? 

Spørger man bredt på venstrefløjen, i de store statsstøttede NGO’er som Mellemfolkeligt Samvirke, der er medarrangør til de store Palæstina-demonstrationer hvor retorikken er voldsom, eller hos de radikaliserede studenter i RUC-intifada, så får man den milde forklaring.

Her er intifada en ikke-voldelig protest, som vi kender fra Nelson Mandela og Gandhi, og det Palæstina, der skal erstatte Israel, er en sekulær socialistisk velfærdsstat med lige plads og rettigheder for både jøder og arabere.

Hvad tænker håndgranatmændene?

Holdningen blandt de gerningsmænd, der i nat detonerede to håndgranater ved den israelske ambassade, eller ham, der satte ild til en jødisk kvindes altan, kender vi ikke.

Men mon ikke de tolker betydningen, som de fleste uden for den yderste venstrefløj gør?

Dvs både som de herboende muslimer og alle os andre.

Nemlig at intifada betyder voldelig opstand. Jihad betyder hellig krig.

Naturligvis hverken kan eller skal man gøres medansvarlig for vold, hvis man demonstrerer mod Israels fremfærd i Gaza eller Libanon

Og at det Palæstina, der skal rejse sig på Israels aske, ikke er noget demokrati, men et islamistisk emirat, hvor jøder i bedste tilfælde kan overleve som slaver, men sandsynligvis vil blive myrdet og fordrevet, som det er sket i resten af Mellemøsten.

Og at “zionist” som skældsord bare er en sproglig omskrivning af det samme ældgamle jødehad.

Terroristerne tager konsekvensen af retorikken

Sandheden er, at terroristerne tager konsekvensen af den militante retorik, der desværre trives på den yderste venstrefløj og i dele af det muslimske mindretal.

På samme måde som den norske nazist Anders Breivik tog konsekvensen af den yderste højrefløjs verdensbillede, hvor muslimer er en ny besættelsesmagt og unge socialdemokrater deres quislinger.

Naturligvis hverken kan eller skal man gøres medansvarlig for vold, hvis man demonstrerer mod Israels fremfærd i Gaza eller Libanon.

Antisemitismen skal konfronteres hele tiden og hver gang

Men identificerer man sig med en venstrefløj, der ellers sagtens kan få øje på både sexisme og racisme nærmest overalt, så svigter man sine egne antifascistiske idealer ved ikke at konfrontere det jødehad, der lurer under parolerne.

Et spørgsmål om nationens ære

For alle os, der ikke bare kan sidde overhørige, når vores jødiske medborgere atter skal dukke nakken, er opgaven alvorlig.

Det er ikke bare vores naboer og venners sikkerhed der står på spil, men Danmarks nationale ære, som vi har levet højt på siden redningsaktionen i 1943.

Især Socialdemokratiet, der altid har brystet sig af et særligt ansvar for de danske jøder, må træde i karakter.

Den pakke til bekæmpelse af antisemitisme, som Folketinget har brugt 25 millioner kroner på, er alt for uambitiøs. Antisemitismen skal konfronteres hele tiden og hver gang.

Ellers risikerer vi, at angreb på jøder bliver en del af normaliteten. Glemt indtil de ikke er her mere.

 

Niels Jespersen er chefredaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvad betyder det, når Likud i sit partiprogram fra 1977 skriver: "From the river to the sea there will only be Israeli sovereignty"? Hvad betyder det, når Netanyahu stadig den dag i dag bruger dette udtryk i sine taler?

Indtil videre har det betydet mere end 40.000 dræbte i Gaza, hovedparten kvinder og børn; hundredvis af dræbte i Libanon (foreløbig) og en retssag ved den internationale domstol ICJ, hvor Israel er anklaget for folkedrab og forbrydelser mod menneskeheden.

Det er interessant at Niels Jespersen stædigt fastholder skønmalingen af apartheidstaten Israel - er det virkelig socialdemokratisk politik at bakke op om forbrydere, racister og terrorister, blot de er ansat af den israelske stat?

Der er to milliarder muslimer i verden, og de findes i to varianter: Dem, som ønsker alle jøder udslettet, og dem som indrømmer det. Israel gør det nødvendige for at overleve. For snart 100 år siden gjorde de ingenting, da man forsøgte at udrydde dem her i Europa, og det har de taget ved lære af. Den fejl begår de ikke igen.

Hvad betyder det, når herboende palæstinensere i tide og utide fiser rundt i gaderne og vifter med det palæstinensiske flag, og også har brugt et mindreårigt barn til at hidse stemningen op?

'Befri Palæstina' råber de - hvorfor er de her i DK?
Hvorfor er de ikke i Gaza og kæmper for befrielsen?
Hvorfor skal vi kæmpe deres kamp når de ikke selv gider?

Har du nu igen snakket med grønthandleren på hjørnet, Niels Duus?

Igen en stærk og central leder fra Niels Jespersen. Tak for det!

Åh ja. Men når israelerne myrder palæstinenserne for selv at kunne fylde fra "the river to the sea", så er det fuldstændig ligegyldigt hvor mange konventioner og internationale love, de overtræder. Mette er jo en nær ven af lederen af apartheidstyret, krigsforbryderen, massemorderen, korruptionsanklagede Netanyahu.
Vi har for ganske nylig oplevet hvordan socialdemokrater hylder højrefløjens racismedømte Pia Kjærsgaard. Fy for pokker siger jeg bare. Ingen dansk politiker før hende har affødt fremmedhad og -frygt. Men nu har Mette grebet handsken:
Hun nusser jøderne - herunder israelerne som sådan - fuldstændig ukritisk. Nu er det nemlig muslimerne, der skal jagtes over en bred kam og fuldstændig unuanceret. Det afslører så også, hvor forkvaklet det såkaldt socialdemokratiske menneskesyn er blevet.

"... har affødt fremmedhad og -frygt ..."

er du lige kommet tilbage til DK efter flere år i et fjernt udland?

danskerne behøver ikke politikere til at fortælle os at personer fra især MENAPT landene er svært, hvis ikke umulige, integrerbare, - og at det medfører store udfordringer og uhørt meget kriminalitet - det kan vi læse om dagligt i nyhedsmedierne
.

Ja, fy for pokker, Ole, dit sprogbrug er langt ude på overdrevet og siger kun noget om dig selv. Skam dig!

Stop foral handel med Israel indtil 2 statsløsning er vedtaget af parlamentet i Israel og Palæstina (EU & arabiske liga)

nej, men stop for indvandring fra MENAPT landene og hjemsend de ikke integrerbare

Hvis nogen af d'herrer gjorde sig den ulejlighed at kigge på et kort, ville I opdage, at Israel netop er området mellem Jordanfloden og havet. For Israel betyder det derfor: Her er vi - og her bliver vi!
Hvorimod fra den arabiske side betyder udmeldingen at: Det område ønsker vi at overtage/erobre.
De har åbenbart ikke haft noget mere fornuftigt at tage sig til gennem 70 år, end at oppebære had og uforsonlighed og give dette videre til de næste generationer. Godt hjulpet af FNs tvivlsomme og korrupte organer og EUs penge!

Når man ikke gider at sætte sig ind i fakta, er det nok klogest at overveje, hvor man har sine holdninger fra og ikke mindst hvordan man har fået dem - og om man overhovedet bør have en holdning til en konflikt, man udviser så ringe og overfladisk et kendskab til. Pinligheden er åbenlys.

Du glemmer vestbredden, Helle B. - og det er netop vestbredden, der er tale om. Kig på kortet igen! Dette område er besat af Israel, og når israelske politikere anvender udtrykket "fra floden til havet" udtrykker de ønsket om at indlemme - annektere - vestbredden i et Stor-Israel.

Det protesterer palæstinenserne selvfølgelig imod, og det er de i deres gode ret til, jf. FN-pagtens paragraf 51. Israel derimod har ingen ret til at holde vestbredden besat, og palæstinenserne har derfor al ret til at bekæmpe besættelsesmagten med alle lovlige midler, inklusive angreb på besættelsesmagten.

Du har imidlertid helt ret, når du skriver: "Når man ikke gider at sætte sig ind i fakta, er det nok klogest at overveje, hvor man har sine holdninger fra og ikke mindst hvordan man har fået dem - og om man overhovedet bør have en holdning til en konflikt, man udviser så ringe og overfladisk et kendskab til. Pinligheden er åbenlys".

Du er pinlig, Helle B.