Derfor er pensionsdebatten også alt, alt for vigtig til at Socialdemokratiet kan slippe afsted med ambitioner, drømme og et mål om social retfærdighed som valgløfter, frem for konkrete politiske tiltag.
Ifølge statsminister Mette Frederiksen vil partiet i 2030 ikke længere stemme for at hæve den danske pensionsalder, da de vil at gøre op med den automatisk stigende pensionsalder.
Der er bare ingen der ved, hvordan det her opgør skal se ud, heller ikke engang socialdemokraterne selv.
Jeg synes det er helt legitimt at diskutere folkepensionsalderen med det in mente, at vi alle kan gå på pension, når vi vil.
Spørgsmålet er bare hvem der skal finansiere det og hvordan. Men jeg synes det er hul i hovedet, at et parti af Socialdemokratiets kaliber ikke engang tager debatten seriøst nok til at komme med konkrete politiske forslag.
De udtaler et ønske om mere social retfærdighed, men det lyder mest af alt bare som hule valgløfter efter et kig på dalende meningsmålinger.
Det sender et tydeligt signal om, hvordan partiet må se deres vælgere, nemlig som naive og godtroende.
Det er alt for nemt bare sige, at man ”vil passe på dem, der ikke har råd til at gå på pension, når de har lyst” uden en mere konkret udformning af, hvordan det skal se ud.
For hvor skal grænsen gå?
Derfor har netop deres vælgere et kæmpe ansvar i at stille krav og spørgsmål ved, hvad det er Socialdemokratiet egentlig vil.
Debatten om pension er alt for alvorlig til, at den må blive afgjort af ønsketænkning med afsæt i falske forhåbninger.
For hvor skal grænsen gå?
Skal der overhovedet være en grænse? Hvordan skal vi finansiere det? Og hvad skal vi så ikke længere finansiere?
Man behøver faktisk slet ikke at fortælle socialdemokraterne, hvor afgørende folkepensionsalderen er for den danske økonomi.
Da SF og Enhedslisten tilbage i maj var ude og tale for partiets tilsyneladende nye standpunkt, kaldte de det jo selv ”topmålet af uansvarlighed”.
De er altså udmærket klar over, hvilke konsekvenser det kan have for vores samfund.
Det er værd at bemærke, at vi inden 2030 har afholdt folketingsvalg op mod hele to gange
At forslaget, hvis man overhovedet kan kalde det det, lyder hult, er for mig tydeligst i, at det først er gældende mod 2030.
Skærer man det helt ind til benet, handler det reelt bare om, at partiet vil stemme for have pensionsalderen ved afstemningen næste år, men ikke næste gang herefter i 2030.
Det er værd at bemærke, at vi inden 2030 har afholdt folketingsvalg op mod hele to gange, hvorfor det er svært at konkludere andet, end at Socialdemokratiet endnu engang har taget pensionsdebatten som gidsel i deres valgkamp.
Med Mette Frederiksen som dirigent bliver de socialdemokratiske vælgere kørt rundt i cirkusmanegen, mens der jongleres med vores økonomi og samlede velfærd.
Vi er nødt til at tage det alvorligt.
Det skaber utryghed, når vi ikke ved, hvilket pensionssystem vi så ser ind i
Vi må ikke lade den danske økonomi blive til et offer i valgkampen, bare fordi Socialdemokratiet fisker efter vælgere.
Det skaber utryghed, når vi ikke ved, hvilket pensionssystem vi så ser ind i, og hvilke konsekvenser det har for samfundet.
Dét er topmålet af uansvarlighed.
Kommentarer
“Med Mette Frederiksen som dirigent bliver de socialdemokratiske vælgere kørt rundt i cirkusmanegen, mens der jongleres med vores økonomi og samlede velfærd.
Vi er nødt til at tage det alvorligt. Dét er topmålet af uansvarlighed.
Sarah Krath
Medlem af Venstres Ungdom Aarhus”
Gode betragtninger!
Der er blot et X i ligningen som Sarah Krath glemmer at omtale!
At statsminister Mette Frederiksen er i krig med Putin!
“Man kan ikke vinde en krig med ord. Derfor skal alle donere mere, og vi har travlt, siger Mette Frederiksen som et ekko af det budskab, hun også sendte under weekendens sikkerhedskonference i München.
Det bliver dyrt, det her. Vi kigger ind i, så langt mit øje i hvert fald rækker, at skulle bruge mange penge på det her, lyder det fra statsministeren.
Der er en stigende frygt for, at Ukraine ikke er endestationen for Rusland, men blot et delmål, lyder det også fra statsministeren, da hun bliver spurgt, hvor bekymrede de egentlig er i regeringen.
Hun bliver spurgt, om danskerne bør forberede sig på krig og opbygge deres eget beredskab derhjemme med drikkevand og dåsemad, som svenskerne er blevet opfordret til af deres civilforsvarsminister.
Men det afviser statsminister Mette Frederiksen med at joke om, at hun, ligesom de fleste danskere, altid har lidt dåsemad i skabet.
- Når man lægger alt det sammen, så er det et meget mere alvorligt billede. Det er rigtigt, at det er mere alvorlige ord, man hører fra os nu. Men det er helt og aldeles afgørende med en hurtig europæisk oprustning. For at vi kan forsvare os selv, ganske enkelt. Siger fru Frederiksen.”
En valgkamp for og imod donationer til Ukraine og forøgede forsvarsudgifter ligner for meget en præsident-valgkamp i USA! Vores nærmeste allierede!
Tilbage står pensionsalderen og for opposition betalt skolemad til folkeskoleelever!
For Venstre er situationen naturligvis en hel anden!
Men man kan vel vælge at være imod både det ene og det andet!
Med mindre skolemaden kunne være det der reddede dansk landbrug!
Men først må vi alle overleve Mettes krig med Putin!
Om en pensionsalder i det hele taget bliver aktuel!
Russisk roulette vil nogen kalde hvad Mette har gang i!
Russisk roulette er et hasardspil, hvor deltagerne sætter livet som indsats!
Men allerede på onsdag kan krigen i Ukraine være slut!
Det kræver blot at vores nærmeste allierede stemmer Trump som amerikansk præsident!
Måske Mette Frederiksen med Trumps hjælp kan sætte pensionsalderen ned til 69 år for kommende fredselskende generationer!
Pensionsdebatten er ikke gidsel i den kommende valgkamp!
Danskerne er allerede taget som gidsler!
Af Europas Jeanne d’Arc! Mette Frederiksen!
Jeanne d'Arc er en fransk nationalheltinde. Jeanne begyndte som 13-årig at høre stemmer, der bød hende at frelse Frankrig. Hun blev taget alvorligt efter englændernes succes i Hundredårskrigen; hele landet nord for Loirefloden var besat af dem, og i 1428 blev Orléans belejret Orléans blev befriet i foråret 1429; på Karls side kæmpede den karismatiske unge bondepige Jeanne d'Arc, som blev symbolet på den genvakte franske kampvilje. Fra da af gik det stadig fremad for Karl.
Med Anden Verdenskrig i gang kan man sige, at nu kom Churchills ”finest hour” eller måske rettere ”finest five years.” Trods nogle politikeres og aristokraters ønske om forhandling med Hitler om en fredsaftale stod Churchill fast på at kæmpe mod Tyskland. Efter krigen blev Churchill ikke genvalgt. Den britiske befolkning ønskede ”velfærd” efter mange års lidelser.
Historien har med at gentage sig!
Ordet historisk bruger Mette Frederiksen igen og igen!
Et nyt historisk forlig om pensionsalderen får imidlertid vente til fruens “finest hour” er overstået!
Og det må selv en politisk gabende Venstre-løvinde forstå!
Her finest hour is not over yet!