Dagens Aktuelt: Uberman, Ballade om dagpenge og meget mindre post

Netavisen Pio giver dig det daglige nyhedsoverblik med de mest interessante historier om politik, Socialdemokratiet, fagbevægelsen og verdens gang.
Uberman snyder velfærdssamfundet
3Fs transportsgruppe forsøger med en ny kampagne, at sætte fokus på at man ved at bruge pirattaxi-tjenesten Uber, snyder fællesskabet for skatteindtægter. Kampagnen har den folkekære skuespiller/komiker Brian Lykke (kendt fra blandt andet Krysters Kartel) i front for budskabet om at ”det er ikke bare en app. Det er vores velfærd du sparer væk.”

Du kan støtte kampagnen mod Uber på Facebook.

Engelske The Guardian har i øvrigt en meget interessant artikel om hvordan det lykkedes Uber, at komme ind på det lukrative London-marked.

Igen ballade om dagpenge
En ændring af reglerne om dagpenge, som skulle gøre det lettere at optjene dagpenge er løbet ind i problemer. Som reglerne er nu skal man arbejde hvad der svarer til et år i timer, men for at gøre det mere fleksibelt foreslår politikerne at ændre det til et års indkomst på mindsteløn. Det skriver avisen.dk.

Der er beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) blot løbet ind i det problem, at der i forslaget er sat en indkomstgrænse i 2017 på 218.616 kroner, hvilket er mindstelønnen i år. Problemet kommer når man næste år skal fremskrive hvor meget mindstelønnen stiger, og derfor kan lønmodtagerne ender i en situation, hvor de skal arbejde mere end et år på mindsteløn for at optjene dagpenge. Stik imod hensigten.

Det møder kritik fra både LO og FTF. Forslaget skulle være behandlet i folketinget tirsdag, men er nu udskudt til i morgen.

I regn eller slud, posten kan godt vente lidt med at komme ud
Det er ikke kun den københavnske taxi-branche, der er under angreb fra den teknologiske udvikling. Det er Post Danmark også.

Danskerne er nærmest holdt op med at sende breve til hinanden og det betyder, at postarbejderne har lidt for lidt at lave. Derfor har Post Danmarks ejer, staten, besluttet at ændre på Post Danmarks såkaldte befordringspligt, så posten ikke længere er forpligtet til at levere breve fra dag til dag, men at et brev kan være op til fem dage undervejs.

"Vi er nødt til at forholde os til, at Post Danmark taber penge hver eneste dag, og derfor har vi taget en række initiativer, så Post Danmark også fremover vil være stærkt og vil uddele post i hele landet med den samme service," siger Socialdemokratiets postordfører Christian Rabjerg Madsen til TV 2 News.

Altinget har hele aftalen her.

Primærvalg i Indiana
Det er amerikanske primærvalgscirkus er nået til den basketball-tossede delstat Indiana i det amerikanske midtvesten. Det ligner på forhånd en sikker sejr til republikanske Donald Trump over hans to modkandidater Cruz og Kasich, mens demokraten Hillary Clinton nok får lidt sværere ved at slå hendes rival Bernie Sanders med mere end et par procentpoint.

Hvis Donald Trump vinder i nat, så er han så godt som sikker på at kunne tage nomineringen, mens Hillary nominering allerede har været sikker siden sidste tirsdags sejre i blandt andet Pennsylvania og Maryland.

Valgkampen op til valget i Indiana har budt på flere mere eller mindre mindeværdige øjeblikke.

Ted Cruz’ bud på en vicepræsidentkandidat Carly Fiorini røg – meget symbolsk – ned fra scenen, da hun skulle introducere ham til et vælgermøde.

Bobby Knight, en legendarisk basketball-træner på de kanter, får sagt en masser sludder, da han skal støtte The Donald. Blandt andet, at præsident Harry Truman havde nosserne til at smide atombomben i 1944 og at det var med til at redde milliarder af amerikanske liv.

CNN har klippet her.

Endelig angreb Donald Trump, Ted Cruz’ far og sagde han havde hængt ud med Lee Harvey Oswald inden mordet på præsident Kennedy. Det er lidt sært.

I den mere seriøse ende, er der en ret interessant klumme i lokalavisen Indianapolis Star fra Gary, Indiana. En af de mange byer i midtvesten som er blevet ramt af lukning af produktionsarbejdspladser og som i virkeligheden godt kunne bruge lidt opmærksomhed fra præsidentkandidaterne.

 


placeholder

Annonce