DF om rigsretssagen mod Støjberg: “Fårene skal skilles fra bukkene”

Partiet vil tvinge alle medlemmer af Folketinget til at afgive personlig stemme i sagen: “Ingen skal kunne dukke sig,” siger Pia Kjærsgaard
Foto: Folketinget/Steen Brogaard
“Når vi skal skifte formand på et tidspunkt, skal det være en ung og uberørt - ikke mig,” lyder det fra Pia Kjærsgaard.
Ingen skal kunne gemme sig, når der formelt skal stemmes om rigsretssagen mod Inger Støjberg i folketingssalen. Det mener Dansk Folkeparti.

Af samme grund har partiet meddelt de øvrige partiers gruppeformænd, at DF ikke vil deltage i det sædvanlige clearingssystem.

Det træk tvinger alle Folketingets 179 medlemmer til at gå ned i salen og trykke på knappen, når der skal stemmes formelt om rigsretssagen, mener DF. Men partiet har tilsyneladende misforstået reglerne, så aktionen ser ud til at falde fuldstændig til jorden.

Vi skal simpelthen vide, hvem der er for og hvem der er imod den skændige farce mod Inger Støjberg

”Det duer ikke her. Dén dag, hvor en evt. rigsretsag behandles i Folketinget, skal alle MF’ere stemme. Fårene skal skilles fra bukkene. Vi kan ikke have, at nogle folketingsmedlemmer dukker sig og bliver hjemme. Fordi de ikke vil stå ved, hvad de stemmer. Vi skal simpelthen vide, hvem der er for og hvem der er imod den skændige farce mod Inger Støjberg. Vores 16 medlemmer stemmer selvfølgelig alle imod,” skriver Dansk Folkeparti i en udtalelse.

Dansk Folkepartis værdiordfører, der også er medlem af Folketingets Præsidium, uddyber:

”Vi vil fortælle de partier, vi clearer med, at aftalen er ude af kraft den dag. Og så er resten af Folketinget nødt til at sætte aftalen ud af kraft. Dette her er så sjælden og vigtig en sag, at ingen skal have mulighed for at gemme sig ved at være clearet,” siger hun til Ritzau ifølge netmediet ditoverblik.dk, der udgives af Dansk Folkeparti.

Til Ekstra Bladet siger Kjærsgaard, at ingen folketingsmedlemmer “skal kunne dukke sig”.

Rettet mod især Venstre

Pia Kjærsgaard siger, at Dansk Folkepartis højst usædvanlige opsigelse af clearingsystemet er rettet mod især Socialdemokratiet, De Konservative og Venstre:

“Der vil være nogle medlemmer af formentlig både Socialdemokratiet, Konservative og Venstre, som skal vælge, om de vil følge ledelsen, baglandet eller deres eget hjerte og samvittighed. Nu bliver de nødt til at bekende kulør.”

Clearingssystemet fungerer i hverdagen som en praktisk foranstaltning. Partiernes gruppesekretærer aftaler indbyrdes, hvor mange medlemmer af Folketinget, der møder op og stemmer rent fysisk i salen. På den måde behøver kun et fåtal af de 179 medlemmer møde op til afstemninger.

Pia Kjærsgaard erkender, at Dansk Folkeparti nu opsiger clearingsaftalen i afstemningen om rigsret af rent politiske årsager:

Det her er i allerhøjeste grad en politisk sag. Jeg beder bare om, at alle går ned og viser kulør

“Det her er i allerhøjeste grad en politisk sag. Jeg beder bare om, at alle går ned og viser kulør. Hvad mener man om den her sag,” siger hun til Ekstra Bladet. Hun vedstår samtidig, at der er tale om en presbold rettet særligt mod medlemmer af Venstres folketingsgruppe.

Nye Borgerlige bakker op om Dansk Folkepartis opsigelse af clearingsaftalen, når Folketinget formelt stemmer om, om Inger Støjberg sal stilles for Rigsretten.

DF-aktion falder til jorden

På Twitter melder løsgængeren Simon Emil Ammitzbøll-Bille, at Dansk Folkepartis aktion ser ud til at falde fuldstændig til jorden.

Han understreger nemlig, at der ikke er mødepligt, men at over halvdelen af de tilstedeværende folketingsmedlemmer skal stemme for ved en afstemning om rigsret mod Inger Støjberg.

placeholder

 

I samme debattråd på Twitter understreger Simon Emil Ammitzbøll-Bille, at der således kun var 152 folketingsmedlemmer, der deltog i afstemningen om, om der skulle rejses en rigsretssag mod daværende tidligere justitsminister, nu afdøde Erik Ninn Hansen, tilbage i 1995.

"Der var også 152, der stemte om Tamilsagen. 105 for, 45 imod, 2 hverken eller," skriver Ammitzbøll-Bille.

Ninn-Hansen blev idømt fire måneders betinget fængsel ved rigsretten i 1995

Tamil-sagen handlede om, at Ninn-Hansen beordrede et ulovligt stop for familiesammenføringer til tamislke flygtninge, der havde opnået asyl i Danmark.

Ninn-Hansen blev idømt fire måneders betinget fængsel ved rigsretten i 1995.

Også af en anden grund ser DF's og Nye Borgerliges aktion ud til at falde til jorden. Det er nemlig allerede kendt, hvem i Venstres folketingsgruppe der stemmer ja til en rigsretssag mod Inger Støjberg - og hvem der stemmer nej.

Alle medlemmer af Venstres nu 41 mand store folketingsgruppe (efter at tidligere Markus Knuth og nu også Lars Løkke Rasmussen har forladt Venstres folketingsgruppe) stemmer således ja til rigsret - bortset fra et mindretal bestående af ni, der har tilkendegivet, at de vil stemme imod.

Ud over Støjberg selv er der tale om: Hans Chr. Schmidt, Preben Bang Henriksen, Mads Fuglede, Thomas Danielsen, Peter Juel-Jensen, Britt Bager, Kristian Pihl Lorentzen og Michael Aastrup.

Opdateret kl. 12.30 med navnene på de V-folketingsmedlemmer, der stemmer nej til rigsretssag mod Inger Støjberg.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Kommentar:

Uanset hvad Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti mener om en Rigsretsag mod Støjberg, tænker de to politiske partier kun på udlændinge, i stedet for at tænke på Danmark, som en retstat, hvor såvel Loke som Thor stilles til ansvar for overtrædelser af Loven eller ej...

Det samme kommer vi borgerer vel også til at se vedrørende Mette Frederiksen, som vel ikke kan gemmes sig bag loven med udtalelsen om, at det gjalt Folkesundheden, det kan ikke bruges til noget som helst, loven om aflivning af Mink uden for aflivningszonerne var ikke på plads, så også her kan der blive tale om en Rigsretsag, hvis den undersøgelse som er sat igeng, viser samme tendens som Støjberg....

God Aften,
Erling Drews..

Der er stadig ingen beviser for Grundlovsbrud........... Der er faktisk kun Facebookeksperters udsagn.

Nu er der jo efterhånden ikke mange, der tager DF alvorligt. Det skulle Pia og co. måske tænke over

Det tager du ganske fejl, der de stor tilgang, med nye medlemmer🍀❤️🙏🏻🇩🇰

Der er stor forskel på de to sager. Hos IS er der en klokkeklar konklusion i to instanser, mange samråd med forskellige udsagn, løgn, vildledning m.m. gennem lang tid. Hos minksagen er der ingen konklusion, ingen løgn eller vildledning idet statsministeren omgående gav folketinget besked da hun fik kendskab til evt. Manglende hjemmel, det dog på plads nu, men hun og bad om hastelov, hvad Ellemann gav tilsagn om at støtte, og han blev så banket på plads af minklobbyen.

Fejlen er beklaget og den ansvarlige minister gået af. Og grundlovsbrud er der ikke belæg for,men det undersøges nu af en granskningskommision. Jeg tror der er lovhjemmel som en tidligere fødevsredirektør siger, han selv har lavet, men nu ser vi. Mette er for begavet til at bruge en løgn, det opdages altid.
Derfor tror jeg den sag ender med en kritik, men ikke andet.

Kontaktede Folketingets formand og bad om hastelov

Grundloven er i allerhøjeste omgået! Statsministeren / regeringen, har stækket Folketinget og kørt solo! Det er Folketingets opgave, at lave lovene og regeringen, skal sørge for, at de bliver udført! Dette er Grundlovsbrud!
https://m.facebook.com/watch/?v=2679757358948705&_rdr

Pia K er ved at være pinlig. Alle ved hvem der stemmer for og imod, og det er venstre der skal leve med den ting. At DF og NB ikke mener lov er lov når det gælder muslimer, men råber op når det er mink, der truer folkesundheden, det kan da undre. Og ingen vil have unge kvinder gift , uden de selv ønsker det. Og slet ikke hvis de er purunge, men hun kunne have behandlet dem individuelt i stedet for at trimme egen holdning i gennem. De unge har jo ikke enige med hende.

Kære lille pia hvis Inger havde vist det dokument hun trak op i Undersøgelsen kommissionen efter 4års løgn til hvert møde hun blev indkaldt til hun havde jo givet udtryg om at det skulle være alle unge mennesker på asyl centrene,det havde hun lovet dansk folkeparti.Bare hun da ikke skulle pleace martin henriksen og lille Pia så alt anderledes ud for Inger

Det er sikkert beroligende for DF folketingsmedlemmer, at Pia har besluttet, at de skal stemme imod.
Så behøver de ikke bekymre sig om at gemme sig.

Så lykkedes det alligevel yderfløjene og de radikale at narre Mette Frederiksen og Socialdemokratiet. Lars Løkke fik endnu engang ret! Som en jyde kommenterede debatten om rigsretssagen efter aftenens Aftensshowet på DR1: “a’ tro’d godt nok vi had’ nøj an’t å bråw æ pæng på i di hær tider”. Eller sagt så en fra Enhedslisten forstår det: “Hvor kunne vi have givet mange hjemløse i København et godt logi, mad og en arbejdsplads for 100.000.000 kroner”. Og for en radikal: “ Hvor kunne vi have fået mange indvandrerbander til at overholde loven, hvis vi ansatte for 100.000.000 kr. flere politibetjente”. Og for en SF: “De overbelastede pædagoger kunne have fået rigtig god tid til børnene i disse covidtider, hvis 100.000.000 kr mere blev brugt på pædagogtimer”. Og for en Socialdemokrat: “Hvor kunne vi have fået mange mink gravet op for 100.000.000 kr.” Og for en by-venstremand: “Hvor kunne vi have fået mange elstandere i København og Århus for 100.000.000 kr.” Og endelig for en tilhænger af liberal alliance: “Hvor kunne København have fået et meget bedre infrastruktur for 100.000.000 kr.”
Lars Løkke har fået en åben platform. Serveret på et sølvfad. Danskere der gerne vil bestemme over brugen af 100.000.000 kr. I løbet af kort tid skal der stemmes om brugen af endnu 100.000.000 kr. til endnu en rigsretssag. Lars Løkke sidder sikkert klar ved telefonen! Lars Løkke har skaffet pengene! Det er kun op til dig, hvad pengene skal bruges til? Danmark har brug for vælgere der forstår at spare på pengene og de rigtige ideer til at bruge pengene fornuftigt på. De næste 10 år kommer til at koste rigsretssager for godt 500.000.000 kroner. Med de udfordringer og risici for fejl , som statsministeren og andre ministre står overfor, bliver politik en dyr affære i fremtiden, medmindre fattige vælgeres levevilkår får en større prioritet i dansk politik. USA er skræmmebilledet! Politikerne slås om præsidentposten, rigsretssager, you name it. Alt imens dør folk i kulden udenfor Det hvide hus og ligeledes udenfor Christiansborg. Der mangler læger overalt i Jylland! Der mangler jordemødre i København! Så fyrer yderpartierne 100.000.000 kr. af på en rigsretssag, der har haft meget lille betydning for meget få indvandrere. Maksimum 30. Alt imens dør 30 danskere hver dag af covid 19 og små erhvervsdrivende ved ikke hvor de får penge til næste husleje, og mad på bordet. “ Jeg troede godt nok vi havde noget andet at bruge 100 millioner kroner på i disse tider”.
“Der kommer til at blive begået fejl! “ Sagde statsministeren. Men hvorfor skal vælgerne og skatteyderne betale prisen? 100 millioner kroner! Vågn dog op! Jacob Ellemann sagde: “Pas på at kuren ikke bliver værre end sygdommen! Kuren på Inger Støjbergs eventuelle fejl koster samfundet 100 millioner kroner. Lov er lov og lov skal holdes! Ja, men for hvem? Når bandemedlemmer skyder løs om ørerne på gamle danskere i storbyernes blokkvarterer er der ingen lov, ingen betjente, ingen rigsretssager. Ingen retsordfører der igen og igen og igen gentager: Lov er lov og lov skal holdes! Nogen er lige for loven? Ja i indvandrerkvartererne gælder indvandrenes love. Her har vi givet op! For 30 år siden! Nu går vi så i flæsket på hinanden for at overbevise os selv om at vi har nogen betydning. Pandemien har skabt små selvregulerende bobler! Internt i partierne! På TV2! På Politiken! Men pengene når aldrig ud til boblerne hvor fattigfolk lever! Og så er vi i USA igen! 100.000.000 kroner. Tænk hvis min frisør blot havde 5000 kroner til at betale sin husleje. Under pandemien kan man læse fra forskellige steder i Danmark, at handicappede har kæmpet en hård kamp med kommunerne om at få hvad loven foreskriver. Undskyldningen har ofte været alle kommunernes ekstraudgifter under coronaen. Tænk hvis de radikale hver gang var gået i pressen og havde råbt: “ Lov er lov og lov skal holdes!” Til fordel for de handicappede. Send ekstra 100 millioner kroner til de 98 kommuner. Det vil sige godt en million til hver kommune. 3 ekstra sosuer. Eller tre pædagoger. Eller 3 handicapbiler. Eller. Eller.
De rige boltrer sig i København!
Spring rigsretssagen over og giv Inger Støjberg samfundstjeneste med smitteopsporing i alle weekender resten af 2021. Folkedomstolen har længe råbt “lov er lov og lov skal holdes”. Vi skal alle holde loven, siger folketingspolitikerne herefter. Inger tager gerne straffen og sparer samfundet for 100 millioner. Hvis Inger bliver dømt, bliver straffen højest en bøde på 10.000 kr . Så kære hr. Jacob. Pas på at kuren ikke bliver værre end sygdommen? 100 millioner for at få 10.000 kr tilbage i statskassen.
Jacob Ellemann har krævet en økonomisk plan for fremtiden efter covidnedlukningen. Hvor er Venstres regnestykke for de næste ti års rigsretssager? Økonomisk ansvarlighed?!?
Det spændende bliver om folkedomstolen på Christiansborg, er den samme som folkedomstolen i vælgerhavet?
Vælgere er fornuftige, besindige folk! Og betaler prisen her under coronaen. Folketingsmedlemmerne har deres gode løn, honorar, pension. Forbindelsen med befolkningen er for længst smuttet. Men Folketingsmedlemmer rammes i øjeblikket af stress, den ene efter den anden. Frygten for virkeligheden rammer hårdt. En statsminister der græder når hun møder en minkavler! Spørgsmålet er hvem bliver det næste folketingsmedlem der rammes af stress.
Børn og unge og mange i pressede erhverv bliver stressede og angste i disse år. Turen er kommet til folketingsmedlemmerne. Kravene, forventningerne, smadrer folk i disse år. Så kom coronaen. I er godt på vej til at smadre hinanden. Gode forbilleder? Næppe?
I råber lov er lov og lov skal holdes. 😇Hvordan kører folk her under coronaen🤣 Får de små erhvervsdrivende hvad de bliver lovet.😂 Har minkavlerne fået hvad de blev lovet☹️ Har folk adgang til egen læge🤳🏻🧑🏻‍🦽👨🏼‍🦯 Kan forældre få deres børn passet 👼🏻Der er kun udfordringer! Kom ud og mød virkeligheden. Før I dør af stress!

Gjorde det godt at komme af med, min ven. Voldsomme tal, du arbejder med, men fantasien fejler ikke noget. Jeg læste det hele, men hvor mange gør det, tror du. Håber du føler, du har brugt tiden godt. Ellers er alt da spildt.

Måske ville det hjælpe samfundet hvis alle 179 i Folketinget gik gevaldigt ned i løn. Så ville man få lidt hjælp til alle i samfundet. Og nej ikke kun til chefstaben. Helt ned til de fattigste, ældre, syge, handicappede, hjemløse, osv op til den del hvor chefen næsten når at få del. Men ikke gør. Da de hele tiden har skrabet til sig. Min mening

Så hvis hver statsminister, minister, politiker, og partier, hver fik en fast løn på Max 50.000 kr, en pension på lige fod med folket hver måned på Max 6000 kr
INGEN bonuslønforhøjelse og uden pensionsordning samt de andre underlige ordninger til deres familie osv. Blev afskaffet. Så ville det være et andet Danmark vi så. Der ville være penge nok til lighed, fra top til bund, skoler, offentlige sektor privat sektor, sygehuse, sosuer, osv osv..
INGEN skattely ingen svindel. For alle i landet ville få.
Men det ville aldrig ske for dem på borgen vil ikke uligheden til livs og de vil ikke afgive deres høje lønninger,deres bonuslønforhøjelse,deres pensionsordninger osv osv. Min mening

Alle de mange penge ville være sparet,hvis blot Inger Støjberg havde overholdt loven og ikke løjet for Folketinget.Hun er en meget dyr dame.

Inger har ikke gjort noget forkert. Hun har fuldstændig ret i de ting hun har sagt. I hvertfal iflg. Danmarks lovgivning. Loven skal overholdes. Den gælder osse for flygtninge og indvandrere.
Hele denne sag er fuldstændig til grin. Alle de penge det koster Danmark at køre denne sag, skulle i stedet for bruges til coronavacciner.

Det ville være klædeligt, at vurdere begge(eller alle) sager hver for sig.
Det ville give den objektivitet, der også forlanges af alle de civilretlige sager, der diskuteres og gennemføres.
Det er svært problematisk, på børnehavemanér, at bruge argumenterne "når hende der skal, så skal hende den anden også".
Den form for logik, eller rettere mangel på samme, er en kæmpe svaghed for et dansk retssamfund.
Jeg er ikke uenig i, at begge sager skal testes, men uden sammenligning og sammenhæng i øvrigt.
Sidst men ikke mindst, så er det et værn mod politisk magtmisbrug, at en politiker kan retsforfølges.
Det er en nødvendighed for retssamfundets eksistens, at politisk system og handlinger testes.
Er det dyrt..?
Ja, men nødvendigt.

Jeg syns det er latterligt at man vil have rigsretsag pga
barnebrud der bliver taget fra voksen mænd

Og jeg syns det er laterligt at man ikke vil have en
rigsretsag om hvem har ansvaret for at SKAT mistet 12,7 miliarder
i udbytterskat

RIGSRETSAG NU DET ER RET OG RIMELIGT

De folketingsmedlemmer der har stemt for en risretsag mod Inger Støjberg må sgu da pædofile gener. Jeg håber aldrig Ellemann bliver statsminister. Backstabber.

Og langtidsledige betaler forsat 1000 kr i bøde, hver månde
pga de ikke har fundet et arbejde

Jens så må du sgu lette røven lidt!

Annonce