DF-veteran raser mod S-reklame: Danmark er ikke et lille land!

Statsministeren taler Danmark ned, når hun kalder det et lille land. Det har han selv og adskillige DF’ere ellers også gjort.
Foto: Folketinget/Steen Brogaard
Søren Espersen (DF), medlem af Folketinget
Forleden lancerede Socialdemokratiet en kampagnevideo med titlen “Lille land. Stort fællesskab”.

placeholder

Den reklame har fået Dansk Folkepartis tidligere næstformand Søren Espersen til tasterne.

“Gu' er Danmark da ikke et "lille land". Træt af, at Mette og andre taler Danmark ned - i stedet for at tale Danmark op. "Danmark er lille", jamrer Mette. I forhold til hvad?, spørger jeg. Nej, vi danskere kan være rigtigt stolte af vort store og dejlige land. Om igen, Mette!” skriver Søren Espersen i et tweet.

Gu' er Danmark da ikke et "lille land". Træt af, at Mette og andre taler Danmark ned - i stedet for at tale Danmark op. "Danmark er lille", jamrer Mette. I forhold til hvad?, spørger jeg. Nej, vi danskere kan være rigtigt stolte af vort store og dejlige land. Om igen, Mette! pic.twitter.com/KNdJu2PP3c

— Søren Espersen (@espersendf) August 20, 2020

Søren Espersens patriotisme kan man naturligvis ikke stille spørgsmål ved, men der er dog rigeligt med eksempler på, at den tidligere næstformand selv og flere af hans partifæller har brugt lignende retorik om Danmark.

“Lad os bare ranke ryggen og erkende, at vort lille land nu er foregangsland i Europa,” skrev Søren Espersen selv i Politiken tilbage i 2009.

Lille land, lille land, lille land

Partiformand Kristian Thulesen-Dahl brugte formuleringen i sin årsmødetale i 2012. I talen “Mit Danmark” sagde han:

“Mit Danmark er et lille land. Vi ligger højt mod nord, omgivet af vand og med store naboer, som vi har haft en tendens til at ligge i krig med … Derfor er krige en del af vores historie og arv,” sagde han.

Og det er ikke en enlig svale. Igen i 2015 blev Danmark betegnet som et lille land - uden at der var nogen reaktion fra Søren Espersen.

Også Dansk Folkepartis stifter, Pia Kjærsgaard, mener, at man kan kalde Danmark et lille land. Eller i hvert fald ikke stort nok til at huse ulve.

Når det kommer til energipolitikken, så er Danmark også et lille land - i hvert fald ifølge Dansk Folkepartis finansordfører Rene Christensen.

“Vi har et behov for som et lille land at have en stor spiller på verdensplan,” skrev han i et indlæg i Altinget. Uden at blive offentligt irettesat af Søren Espersen,

Selv på Dansk Folkepartis egen hjemmeside kan man under et afsnit om partiets udlændingepolitik læse, at partiet betegner Danmark som et lille land.

Eksemplerne på ledende DF’ere, der har betegnet Danmark som et lille land, uden at Søren Espersen overhovedet har løftet et øjenbryn, er altså mange, så man kunne gætte på, at er problemet for Søren Espersen ikke er formuleringen, men afsenderen.

Fakta om Danmark

Danmark er med 5,8 millioner indbyggere nummer 112 ud af de i alt 195 lande, der er medlemmer af FN.

Målt på areal er Danmark nummer 130 (hvis man ikke regner Grønland og Færøerne med).

 

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Her er Espersen da virkelig ude at lede efter håret i suppen.

Engang du herre var i hele Norden,
bød over England, - nu du kaldes svag,
et lille land, og dog så vidt om jorden
end høres danskens sang og mejselslag.
Du danske, friske strand,
plovjernet guldhorn finder,
Gud giv dig fremtid. som han gav dig minder!
Dig elsker jeg! - Dig elsker jeg!
Danmark, mit fædreland!

Har manden drukket ?

Tror bare han er i chok, de har lige mistet Herlev, og andre nederlag truer.

Var det ikke en af deres højborge ? Hvornår hører vi mere om Meld og Feld ? Har vi en baglinje på den sag ? Var det ikke noget for Pio ?

Den her klokke klare sag fra Olav har vist sig ikke at være så klokke klar!

Hvornår er sådan noget forældet!

Lidt mærkeligt at man ikke kan kommentere på videoen på YouTube!
Socialdemokraterne står sammen om at holde andre ude😂

Annonce