En tredjedel af EL’s medlemmer lever under fattigdoms­grænsen

”Vi har ingen grund til at tro, at vores medlemmer bevidst betaler lavere kontingent end de burde," lyder det fra EL
Foto: Enhedslisten, Flickr
De bredeste skuldre skal bære de tungeste byrder, lyder det altid fra Enhedslisten, som af samme grund lader partiets medlemmer betale kontingent i forhold til, hvor meget de tjener.

Men nu viser en opgørelse over Enhedslistens medlemmer, at partiet har rigtige mange med endog meget smalle skuldre. Eller i hvert fald når de selv skal opgive deres indtægt og altså, hvad de skal betale i kontingent.

Ud af Enhedslistens i alt 9546 medlemmer opgiver 34,4 procent, at de tjener mindre end 9000 kroner om måneden og altså mindre end 108.000 kroner om året – og dermed under den uofficielle fattigdomsgrænse.

31,7 procent af medlemmerne fortæller, at de tjener mellem 9000 kroner og 19.000. 14,3 procent mellem 19.000 og 25.000 kroner. Og kun 19,7 procent af dem opgiver at tjene over 25.000 kroner om måneden.

Uden for arbejdsmarkedet

Den såkaldte FU-ansvarlige, eller talsperson for Enhedslistens forretningsudvalg, Maja Albrechtsen er dog ikke overrasket.

Vi har en stor andel af medlemmer, som sidder hårdt i det

”Det kommer ikke som en overraskelse, at vi har en stor andel af medlemmer, som sidder hårdt i det – både personer udenfor arbejdsmarkedet, blandt de ældre og af de unge,” siger Maja Albrechtsen til Netavisen Pio. ”Det kan skyldes, at vi har mange medlemmer blandt de unge på SU, personer på lav kontanthjælpsydelse, personer på integrationsydelse og medlemmer blandt de fattigste folkepensionister."

Afviser snyd

I kroner og øre er forskellen, at dem som tjener over 25.000 kroner om måneden betaler 365 kroner per kvartal i kontingent, hvorimod dem, som tjener under 9000 kroner, slipper med 60 kroner.

Maja Albrechtsen afviser, at nogle af medlemmerne af samme årsag - i et måske svagt øjeblik – kunne foranlediges til at fravige Karl Marx' princip om at yde efter evne og nyde efter behov.

Det kan da være, ikke alle får det gjort

”Vi har ingen grund til at tro, at vores medlemmer bevidst betaler lavere kontingent end de burde,” siger den FU-ansvarlige. ”Når vi udsender betalingsopkrævninger, minder vi vores medlemmer om, at de skal tjekke, om oplysningerne stemmer – herunder deres indkomstkategori – men det kan da være, ikke alle får det gjort. Vi er desuden meget lydhør overfor udsving i vores medlemmers privatøkonomi, og derfor har vores medlemmer også mulighed for at få nedsat kontingent, hvis de har svært ved at betale i en periode – det er et hensyn vi gerne vil tage, når vores medlemmer kommer i klemme på privatøkonomien."

Fattigdomsgrænse

Den daværende Løkke-regering afskaffede ganske vist den officielle fattigdomsgrænse i 2015, men efterfølgende har Danmarks Statistik lanceret en ny udgave eller en såkaldt fattigdomsindikator, som en konsekvens af, at Danmark har tilsluttet sig FN’s verdensmål. Et af dem handler om at halvere andelen, der lever i fattigdom, inden 2030.

Og her er bare et år med en indkomst under 117.000 kroner efter skat nok.

Ud over Enhedslisten lader også SF sit kontingent afhænge af ens indkomst. Her starter prisen for et medlemskab ved 90 kroner per kvartal.

Faktaboks: Kontingent

 

I Enhedslisten betaler man kontingent efter, hvad man tjener. Når folk melder sig ind i partier bliver de derfor bedt om at vælge det kontingent, som passer til deres indkomst. Man kan vælge følgende muligheder.

365 kr. pr. kvartal - hvis din indkomst er over 25.000 kr.


299 kr. pr. kvartal - hvis din indkomst er mellem 19.000 kr. og 25.000 kr.


150 kr. pr. kvartal - hvis din indkomst er mellem 9.000 kr. og 19.000 kr.


60 kr. pr. kvartal - hvis din indkomst er under 9.000 kr.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Jeg bryder mig ikke om, at man antyder at EL-medlemmer ikke selv er så solidariske, som de gerne vil have at resten af Danmark skal være.
Jeg synes ikke, der er nogen grund til, at hjælpe den borgerlige presse med at miskreditere Rød Blok, de har rigeligt med journalister og spalteplads allerede.

Sandheden er måske ilde hørt?

Men denne artikel er ikke sandheden!

Hvis skribenten have lavet lidt research, før han skrev det her gylle, ville han vide at der er der er mindst 3 grunde til at folk kan slippe billigere i kontingent.

F.eks er der tit kampagner hvor man kan melde sig ind i Enhedslisten for en 20'er og ikke betale kontingent i en længere periode.

Det er altså noget man kan google...

Istedet kommer der usandheder som "31,7 procent af medlemmerne fortæller, " baseret på et diagram. Det er ikke noget medlemmer fortæller. det er en "boks" de er puttet i, så at kontingentet passer til deres økonomiske formåen.

Thomas... du er en idiot... nu er Mette F så også blevet et af dine MANGE TÅBELIGE ALIAS

Henrik din gamle Tosse, du er jo retarderet 😂😂😂

Sikke et dumt svin ham Kim Kristensen er. Først tjener han penge på Solidaritet som Enhedslisten støtter stort økonomisk, og så vender han lige omkring og prøver at stikke Enhedslisten i ryggen.

Det her siger ret meget omkring hvor falske Socialdemokrater er... at de gider at ansætte sådan en svinepels.

Fordi der er meget mere. Som redaktør er han jo ansvarlig for andre løgnehistorier.

For eksempel den den falske artikel om et "våben", der viser sig at være et legetøjsvåben der er et link til her på siden.

Jeg kan ikke se, hvorfor det skulle være mærkeligt eller mistænkeligt, at mange med lave indkomster vælger at være medlem af Folketingets mest socialt retfærdige parti.
Det ville være mere besynderligt, hvis de støttede S eller andre asociale partier.

Altså Jeppe... jeg måtte lige grine... socialt retfærdige parti ???

Jeg så at Rosa Dum, som er ved at blive kørt ind som ny forperson, gå med i Black Lives Matter, og så hende forherlige det fra folketingets talerstol...

For hende gælder det altså om at please noget der ikke giver mening i Danmark, er det socialt refærdigt...

Ikke et sekund før hun går ind for ALL LIVES MATTER er hun ikke egnet til noget som helst, hvem fanden er de tåber der har stemt på hende ???

Ud med MeToo og Black Lives Matter, det har ikke noget at gøre i Danmark...begge dele er voldsomt racistiske !!!

Thomas er en Trold.

Nu har el altid været partiet for folk på su så...

UHØRT at nogen i en såkaldt "velfærdsstat " må leve under fattigdomsgrænsen. På tide der bliver rettet grundigt op på dette faktum.

Ika... Hvis du nu ser på de nøgne fakta... og siger, at hvis du selv skal bestemme hvad du skal give i medlemskontingent, så er der sikkert mange der siger:

Jeg sympatiserer med jer, men mine penge har det bedst hos mig selv !!!

Derved har Enhedslisten en overordentlig stor skare fattigrøve... og Ika bliver forarget !!!

Enhedslisten medlemmer har da altid været blandt samfunds tabere!
At det kan komme bag på nogen at hvis man støtter den politik, bidrager man ikke positivt til samfundet!
Selv medlemmerne i stram kurs er bedre samfunds borgere 😂😂😂
Hold da op hvor et skod parti!

Alle der ikke sidder på en fyldt pengetank har ikke så meget andet at "klamre" sig til end f.e.x ENHEDSLISTEN,SF og SOCIALDEMOKRATIET. Desværre hjælper det nok ikke meget. For der har aldrig været "redningsplanker" for fattiglemmer. Og de tre udmærkede partier kan i sig selv ikke gøre ret meget forskel. BLÅ MAGT sidder på flæsket.Det vil de altid gøre. "Hvad betyder en "fattiglem" fra eller til "?

Folk fra ENHEDSLISTEN " BIDRAGER " sandelig ihærdigt til samfundet.Og mere end rigeligt. De betaler SKAT i langt højere grad, end mange andre der kan trække fra og trække fra,med en skatteprocent på omtrent NUL. Eller anbringe deres kontanter forsvarligt i SKATTELY.

Hvem gør da det IKEA?
De sociale tabere fra Enhedslisten er ikke ligefrem dem der bidrager mest til samfundet, tværtimod den der modtager flest penge fra andre partiers vælgere!

Under lavmål !

Annonce