Annonce

Et vildt politisk år med Mette Frederiksen ved styrepinden

Coronakrisen er ekstraordinær, men den viser også at der er grundlæggende forskel på rød og blå blok i dansk politik.
Forestil jer, at statsministeren hed Lars Løkke Rasmussen og beskæftigelsesministeren Troels Lund Poulsen, og de skulle have styret Danmark gennem corona-krisen.

Fredag kan vi fejre Grundlovsdag, og dermed er det også et år siden folketingsvalget og det efterfølgende regeringsskifte. Når jeg nu skal gøre status over, hvordan Danmark ser ud et år efter folketingsvalget, må jeg sige, at jeg er lettet, ja nærmest lykkelig, over, at Socialdemokratiet vandt regeringsmagten.

Da vi gik til stemmeurnerne i 2019, var vi intetanende om, at vi i begyndelsen af 2020 ville blive ramt af en covid-19-pandemi, der har sendt os ud i en historisk sundheds- og økonomisk krise.

Tænk sig, hvis Venstre havde erobret regeringsmagten og skulle styre Danmark igennem corona-krisen. Jeg får nærmest koldsved ved tanken om, at statsministeren lige nu hed Lars Løkke Rasmussen og beskæftigelsesministeren Troels Lund Poulsen.

Venstres svar på krisen er jo at skabe tryghed med et skatte,- afgifts- og byrdestop og få gang i hjulene ved at halvere momsen og fremrykke skattelettelser for at give folk flere penge mellem hænderne.

Skattelettelser giver ikke tryghed

For mig ville skattelettelser og en halvering af momsen lige nu være det stik modsatte af tryghed For skattelettelser gennemført af en borgerlig regering vender altid den tunge ende nedad, så rengøringsassistenten, håndværkeren og lagerarbejderen ikke mærker det så meget som den højtlønnede direktør. Og hvem skal betale lønnen til sundheds- og plejepersonalet i velfærdsdanmark, hvis skatten sættes ned? Og regningen for hjælpepakkerne.

Hvis vi altså havde haft hjælpepakker underskrevet af en Venstre-finansminister med opbakning fra Liberal Alliance?

De seneste mange meningsmålinger viser, at Socialdemokratiet ville få næsten hver tredje stemme, hvis der var folketingsvalg i dag. Det er der mange gode grunde til, men først og fremmest handler det om, at danske lønmodtagere føler sig trygge ved, at statsministeren hedder Mette Frederiksen og beskæftigelsesministeren Peter Hummelgaard.

Regeringen har blik for både virksomheder og almindelige mennesker

Med hjælpepakker og lønkompensationsordninger har regeringen hele tiden haft blik for både danske virksomheder og almindelige danske lønmodtagere. Der har også været en håndsrækning til ledige ved at udvide dagpengeperioden med et par ekstra måneder. Selvom fagbevægelsen gerne havde set, at udhulingen af dagpengene blev stoppet og værdien af dagpengene blev sat betragteligt i vejret, er vi glade for den håndsrækning.

Coronakrisen er ekstraordinær, men den er også med til at tydeliggøre forskellen mellem rød og blå blok i dansk politik. Som formand for LO Fyn er jeg taknemmelig for, at vi har Mette Frederiksen ved roret lige nu, fordi hun gør alt, hvad hun kan for at holde hånden under beskæftigelsen i produktionsdanmark og samtidig fremhæve den kolossale værdi, som offentligt ansatte har for at redde os gennem sundhedskrisen.

Det har været et vildt år i dansk politik. Lars Løkke Rasmussen gik som Venstres formand. Dansk Folkeparti er i frit fald. Alternativet har skiftet Uffe Elbæk ud med Josephine Fock og er ved at flå hovederne af hinanden. De blå partier har svært ved at finde fælles fodslag, og hvis de endelig har et svar på coronakrisen, er det det forkerte svar.

Derfor er jeg på lønmodtagernes vegne glad for, at vi i det mest vilde år i dansk politik og i den værste økonomiske krise i nyere tid har Mette Frederiksen ved den politiske styrepind.

Formand for FH-sektion Fyn. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Vi skulle have haft kirkegårdene udvidet såfremt vi ikke havde haft METTE FREDERIKSEN og den siddende regering. Regeringen lukkede DANMARK ned,og det var det rigtige. CORONAVIRIUS er ikke bare en "influenza". Som "BLÅ MAGTS "tilhængere har tudet folk ørene fulde af. Tilsvining på tilsvining har "RØD FRONT" mærket. Folk har vist ansigt. Verden er delt op i to lejre. "BLÅ MAGT" sætter PENGE højere end menneskeliv. "HJULENE skal holdes igang" er deres motto. Disse hjul der drejer for PENGE PENGE PENGE. Flere og flere kolde kontanter frem for menneskeliv der intet betyder i deres øjne. Mennesker er ikke spor andet end INTJENINGSMULIGHEDER. Redskaber til flere PENGE. Det kaldes at "holde hjulene igang" når mennesker arbejder som "maskiner". Og trækker flere og flere kolde kontanter hjem til chefer og direktører. Mette Frederiksen og regeringen bliver ikke nogen "dyr dame". Regeringen får ikke en masse MENNESKELIV på samvittigheden. Fordi de har handlet korrekt. Havde landet haft en fra "BLÅ MAGT" som statsminister ville landets hospitaler og bedemænd ikke have kunnet følge med de mange dødsfald der ville have været. Når enhver intensiv afdeling måtte lede efter respiratorer der ikke slog til.

Thomas er en Trold.

Helt korrekt Thomas er ikke en trold; men en troll.

Kig til Sverige og sig mig så hvor mange der ville være døde af corona-virusen i Danmark,hvis vi ikke hade lukket ned tideligt.Og virussen er her endnu....
Og mnenneskeliv kan ikke gøres op i penge
OG der er også et klima-problem der kommer til at koste meget mere hvis vi ikke også tager
klima-problemet alvorligt

Corona-virussen rammer hele verden
Klima-krisen rammer hele verden
Thomas rammer kun sig selv
Narcisist==narre sig selv til sidst

THOMAS skulle måske prøve at ligge med slanger og rør langt ned i krop og lunger.Kun holdt i live af en respirator som en omtrent livsløs. Dette syn har været MANGES skæbne verden over. Og mange pårørendes. Lastbiler har været fyldt med LIG. Lig der bare er blevet kørt bort som når man kører døde kreaturer væk til destruktionsfabrikker. Helt ærligt er det til at få KVALME af alle disse røvsyge BLÅ argumenter hele samfundet bobler over af. Hører overalt det samme og det samme at CORONA "bare er en influenza" ..og at "man jo også kan blive kørt over på gaden"....eller "at vi skal jo allesammen dø på et tidspunkt"....og "hjulene skal holdes igang"....Og at det "kun er de ældre der dør af Corona".....FORRYKT TALE.....MASSEHYPNOSE.....MANIPULERING.....Det er hvad alle disse hen i vejret udtalelser er fra "BLÅ MAGT"...... STOP hakkeriet på METTE FREDERIKSEN og regeringen...Disse har reddet en masse menneskeliv. Vi har den bedste statsminister vi kunne have. Mette Frederiksen kan landet være STOLT af. Tak for den du er Mette !!!!

STOP dine løgne THOMAS....Der ER lægehjælp for enhver der må have behov for det. Og der bliver opereret på folk der kræver en akut operation. Så hold din kæft med alt det ævl du lukker ud. Det er ikke spor andet end pladder.

15oo respiratorer ville IKKE have været nok HVIS den danske grænse havde været åben efter Coronaudbruddet der langt fra er stoppet endnu. CORONA ER HER ...Og ingen aner en pind om HVORNÅR denne virus IGEN blusser op og spreder måske endnu mere DØD end den allerede har gjort. Hvis Danmark ikke var blevet lukket ned ville de respiratorer landet havde til rådighed IKKE have været nok. Og der ville heller ikke have været hospitalssenge nok til alle de ramte ofre for denne rædselsvirus. Kirkegårdene skulle muligvis også have været "udvidet" med MASSEGRAVE.... KUN EN TÅBE TAGER IKKE COVID 19 ALVORLIGT.

Corona-virus-krisen kan tydeligt ses i hele verden,,,
mange døde og det gør man noget ved her og nu
Klima-krisen kan også ses i hele verden,,,
og det er spørgsmålet vil man gøre noget ved klimaet
for det ser ud til at folk går mere op i hvornår
de igen kan komme ud at rejse med flyverne og klimaet
er jo først et problem om 10-20-30-50 år
og til den tid kommer regningen som vil være
meget meget meget støre
og koste mange mange mange flere døde
MEN MEN MEN det kommer an på hvem folket vælger som
regering BLÅ eller RØD og det er over hele kloden
det vil blive afgjordt
ER det kapital eller liv der er vigtigst
Hvis klimaet skal redes er det nu man skal gøre noget
og det bliver på klima-top-mødet ( COP 26 ) sener i år
der vil vise verden hvad vej vinden blæser for mennesket
på moder jord
DER ER EN KLIMA-TRUSSEL DER VIL UDRYDE DET MESTE LIV
PÅ MODER JORD OM 100 ÅR...STOP OLIE OG KUL FORBRUG NU
OG BRUG SOL-ENERGI,VIND-ENERGI,OG BRINT NU

Spørg isbjørnene hvad de mener om at isen smelter