Fagbevægelsen går fra avisen.dk

A-Pressen har købt partneren Freeway ud - Freeway overtager retten til at drive Avisen.dk
Ejerne bag selskabet Avisen.dk, der udgiver avisen.dk og Ugebrevet A4, skal skilles og fra den 1. maj forlader avisen.dk derfor fagbevægelsen. Det skriver mediet medietrends.dk.

Det står klart efter, at A-pressen og Freeway igennem længere tid er gledet længere og længere fra hinanden.  

”Vi synes, at det er mest rigtigt at have partnere, som man deler værdisæt med og det oplever vi ikke nødvendigvis med Freeway,” siger Rasmus Østrup Møller, der er direktør for A-Pressen, til medietrends.dk.

Radio24syv kunne for en lille måned siden fortælle historien om at den delvise ejer af Freeway, Morten Oliver Wagner, har sendt over 50 millioner kroners udbytte til selskaber i Malta. Afsløringen fik A-Pressens direktør til at sætte spørgsmålstegn ved samarbejdet.

”Oplysningerne om skattetænkning og udnyttelse af huller i skattelovgivningen stemmer ikke overens med de værdier om tolerance, fællesskab og en mere retfærdig fordeling af samfundets ressourcer, som A/S A-pressen bygger på,” skrev Rasmus Østrup Møller, administrerende direktør i A-Pressen, dengang til Radio24syv.

De to selskaber har lavet en aftale, der betyder, at Freeway køber A-pressens aktier og retten til at føre domænet Avisen.dk videre.

Fremtid for avisen.dk uafklaret

Koncerndirektør Mia Wagner fra Freeway (der er kendt fra DR-programet Løvens Hule, red.) mener, at det er naturligt, at Freeway trækker domænet med ud af selskabet eftersom de altid har ejet det.

”Vi kommer til at drive avisen.dk videre i en eller anden form. Måske opbygger vi selv en redaktion, måske gør vi det sammen med andre,” siger hun til medietrends.dk og oplyser, at flere nysgerrige allerede har budt sig til.

Mia Wagner tror, at Freeway kan udnytte avisen.dk mere kommercielt end det hidtil er sket. Men hun hverken vil eller kan på nuværende tidspunkt komme med flere detaljer.

Ingen fyringsrunde

Den nuværende redaktion er ansat af selskabet avisen.dk aps, som nu skal have nyt navn. Ifølge Rasmus Østrup Møller er der ikke planer om at afvikle redaktionen, selvom den fremover ikke skal producere avisen.dk.

Det har ellers været den aktivitet, der hidtil har krævet flest journalistiske ressourcer.

Medarbejderne skal i stedet udvikle Ugebrevet A4, som under navnet A4 Medier skal udvikles til en delvis betalingsportal.

Avisen.dk har siden 2009 været ejet 51 procent af det FH-ejede (tidligere LO, red.) A-Pressen og 49 procent af Freeway.

Freeway købte Avisen.dk ud af konkursboet efter Nyhedsavisen i 2008. Dengang var der cirka 180.000 læsere. I dag er Avisen.dk Danmarks 14. største medie med 956.000 læsere i januar 2019.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce