Her går grænsen for minister-kærligheden til fagbevægelsen

Forleden erklærede Troels Lund fagbevægelsen sin store kærlighed, men kærligheden rækker ikke til, at han vil anbefale, at man melder sig ind i en rigtig fagforening
Sidste uge erklærede beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) fagbevægelsen og den danske model sin store kærlighed.

Den angivelige hede – og for mange overraskende - romance blev serveret i Ugebrevet A4 under overskriften ”Fra stegt flæsk på Vejlegården til stor kærlighed: Nu er Troels Lund fan af fagbevægelsen.”

Her henviser Ugebrevet A4 til, at beskæftigelsesministeren for få år siden var en af Venstres ideologiske krigere, der aktivt bekæmpede, hvad han og hans ligesindede betegnede som "fagforeningstyranni". Troels Lund var således helt i front i slaget om Vejlegården, hvor han som ’stegt flæsk og persillesovs’-spisende gæst bakkede helhjertet op om restauratør Amin Skov og de gule fagforeninger. Han, Inger Støjberg, Kristian Jensen og andre toneangivende Venstre-folk gav LO-fagbevægelsen f-fingeren.

”Men efter to år som beskæftigelsesminister erklærer Troels Lund nu sin store kærlighed til både fagbevægelsen og den danske model,” hedder det indledende i Ugebrevet A4-artiklen.

Men gået på klingen er romancen knap så hed.

Vil ikke fraråde gule fagforeninger

Troels Lund Poulsen vil nemlig ikke anbefale lønmodtagerne at melde sig ind i en overenskomstbærende fagforening. Troels Lund Poulsen vil heller ikke fraråde lønmodtagerne at melde sig ind i en af de gule ikke-overenskomstbærende fagforeninger, som f.eks. Det Faglige Hus, Krifa eller Frie Funktionærer:

Jeg vil ikke blande mig i, hvor folk melder sig ind

”Jeg vil ikke blande mig i, hvor folk melder sig ind. Jeg har sagt, at vores arbejdsmarkedsmodel er rigtig god for Danmark – og jeg er sikker på, at den sagtens kan fungere samtidig med, at det er et frit valg for lønmodtagerne at melde sig ind i en fagforening eller ej,” skriver beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen således i et mail-svar til Netavisen Pio.

Nærlæser man Ugebrevet A4’s interview med Troels Lund Poulsen er det da også snarere den danske model, som beskæftigelsesministeren erklærer sin store kærlighed:

”Jeg er fan af den danske model”

Jeg er blevet meget mere pinlig bevidst om, hvor stolt og glad vi skal være af den danske model. Ikke kun fagbevægelsen, men også arbejdsgiverne. I Danmark kan vi løse svære sager ved at bede arbejdsmarkedets parter om at forholde sig til dem,” understreger minister Lund i interviewet, hvor han erklærer sig som ”fan af den danske model”:

”Jeg er fan af den danske model, og jeg mener også, at den gør, at Danmark går en positiv og lys fremtid i møde, fordi vi kan noget, som andre lande ikke kan.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

placeholder

Annonce