Kristian Thulesen Dahl giver DF-profil dobbelthug

DF-formand tager afstand fra partifælles udmelding om at sige nej til at lade sig corona-vaccinere af en tørklæde-bærende muslim.
Foto: Colourbox
Kristian Thulesen Dahl, forhenværende formand for Dansk Folkeparti
Efter flere dages tavshed udtaler Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, sig nu til Politiken om den interne konflikt i Dansk Folkepartis hovedbestyrelse om partiets udlændingepolitiske linje.

I den forbindelse uddeler DF-formanden af to omgange hug til tidligere folketingsmedlem Martin Henriksen, der i dag er medlem af partiets hovedbestyrelse.

Martin Henriksen er af partifællerne  Anders Vistisen og Peter Kofod blevet kritiseret for et tweet om statsminister Mette Frederiksen (S), viser en række lækkede mails fra Dansk Folkeparti.

Statsministeren havde lagt et billede på Instagram, hvor hun bliver corona-vaccineret af en kvinde med tørklæde, hvilket tilsyneladende var for meget for Martin Henriksen:

“Man kan efterhånden altid regne med, at Socialdemokratiet aldrig misser en chance for at reklamere for lidt mere islam. Det går jo også så godt med det, vi allerede har. Eller noget ...,” skrev han på Twitter.

Vil ikke kommentere formandens dobbelthug

Martin Henriksens partiformand, Kristian Thulesen Dahl, ville ikke selv have tweetet sådan, men at Martin Henriksen er i sin fulde ret til at skrive, som han gør.

Jeg ville ikke selv have lagt sådan et tweet op

“Jeg ønsker ikke at lægge bånd på hans muligheder for at lægge sådan et tweet op, men jeg ville ikke selv have lagt sådan et tweet op,” siger DF-formanden til Politiken.

Thulesen Dahl tager også afstand fra Martin Henriksens kommentar om, at han ikke ønsker at blive corona-vaccineret af en muslim med tørklæde.

“Når jeg bliver vaccineret, så bliver jeg vaccineret af den person, som er der til at vaccinere. Jeg går ikke hen og siger, at jeg vil ind et andet sted. Det må jeg sige. I den situation accepterer jeg vilkårene, som de er, og det synes jeg, at man skal,” siger DF-formanden.

Det synes jeg, at man skal

Martin Henriksen har ifølge Politiken ikke ønsket at kommentere sin partiformands udtalelser.

Intern DF-debat om udlændingepolitik

Hovedbestyrelsesmedlem Erik Høgh-Sørensen, der sammen med Martin Henriksen repræsenterer partiets hardliner-front i udlændingepolitikken, har tidligere udtalt, at der har været en diskussion i Dansk Folkepartis hovedbestyrelse om udlændingepolitikken, som ifølge ham nu er bilagt.

Thulesen Dahl siger, at der i hele DF er en livlig debat om udlændingepolitikken, hvilket han ser som en styrke.

De lækkede mails fra Dansk Folkeparti underbygger, at der er uenighed om partiets udlændingepolitiske linje i partiets hovedbestyrelse, som består af 11 medlemmer.

På den ene side står hardliner-fronten bestående af Martin Henriksen og Erik Høgh-Sørensen. På den anden side står Anders Vistisen og Peter Kofod, som ønsker en mere pragmatisk udlændingepolitisk linje.

 

Artiklen opdateret kl. 10.30 med en præcisering af Erik Høgh-Sørensens udtalelser.

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Mon ikke vi snart ser Martin Henriksen skifte til NB ?

Annonce