Kronprinserne slagtede skattestoppets troværdighed

I 10 år talte Venstre om ’tryghed for boligejerne’ samtidig med, at partiets egne skatteministre havde rod i skatteopkrævningerne.
For et parti, der går mere op i skattelettelser end i danskernes velfærd, er det noget nær en katastrofe, at Venstres kronprinser har pålagt danske boligejere en højere beskatning end den retmæssige. For Danmark er det alarmerende, at de tre ansvarlige Venstre-politikere – Kristian Jensen, Troels Lund Poulsen og Peter Christensen - alle har været nævnt som mulige kronprinser, når Lars Løkkes tid som formand lakker mod enden.

Det er ironisk, at det er partiets egne kronprinser, der førte kniven, da Venstres troværdighed i skattepolitikken blev aflivet i går.

Bliver Kristian Jensen således formand for Venstre, kan danskerne risikere at få en statsminister, der trods kendskab til rod i boligbeskatningen, ikke foretog sig noget for at rette op på misæren. Det er i direkte modstrid med ansvaret som minister, og den tillid det danske folk har givet en politiker. Vi kan kun gisne om hvilke andre sager Kristian Jensen kunne finde på at skyde til hjørne som eventuel statsminister.

I går udtalte politisk kommentator Henrik Qvortrup, til TV2 News sågar, at ”Sagen er af en sådan karakter, at hvis Kristian Jensen i dag havde været siddende skatteminister, tror jeg ikke at han havde overlevet”.

Kristian Jensen er som bekendt ikke skatteminister længere, og derfor er det nu op til Venstres bagland, og - i yderste konsekvens - vælgerne at bedømme, om Jensen er værdig til landets vigtigste politiske embede.

Fejlene i ejendomsvurderingerne er en tydelig brist i det skattestop Anders Fogh Rasmussen proklamerede i sin stort anlagte skræmmekampagne under valgkampen.

Under folketingsvalget i 2007 var et af Venstres vigtigste angreb mod Socialdemokraterne, partiets troværdighed på skattepolitikken. I et brev til samtlige danske boligejere skrev Anders Fogh Rasmussen således: ”Skattestoppet har betydet en øget tryghed for den enkelte familie. Uanset om man er ejer eller lejer. Man ved hvad man har at regne med, og at der ikke kommer skattemæssige overraskelser, som kan vælte privatøkonomien”.

I dag klinger Foghs brev til boligejerne en anelse hult. Tusindvis af boligejere er blevet snydt takket være Jensen, Christensen og Poulsen. Det er ironisk, at det er partiets egne kronprinser, der førte kniven, da Venstres troværdighed i skattepolitikken blev aflivet i går. Fejlene i ejendomsvurderingerne er en tydelig brist i det skattestop Anders Fogh Rasmussen proklamerede i sin stort anlagte skræmmekampagne under valgkampen. I dag står det lysende klart, at danske boligejere op gennem 00’erne har fået sig en voldsom skattemæssig overraskelse – stik mod Foghs løfter.

Findes der overhovedet en politiker, i den næste generation af Venstre-politikere, der formår at håndtere skattelovgivningen?  Hvis vi kan regne med Lars Løkke Rasmussens udtalelser på Venstres landsmøde i fjor, så skal Venstre-baglandet snart se sig om i persongalleriet, efter en politiker der formår at eksekverer Venstres egen politik, hverken kronprinserne eller de to tidligere statsministre har evnet det, når spørgsmålet handler om skattepolitikken.

Alexander Grandt er Kommunikationschef i tænketanken Cevea. 


placeholder

Annonce