Annonce

Kristian Jensen: ”En SV-regering er ikke svaret”

/Berlingskes kommentator: ”Det er yderst sjældent, at en næstkommanderende så direkte undsiger sin leder i et så afgørende strategisk spørgsmål.”
Venstres næstformand, Kristian Jensen, melder torsdag ud i Berlingske Tidende, at Venstre må glemme alt om en SV-regering.

”En SV-regering er ikke svaret, og jeg tror, der fra de andre borgerlige partier er en forventning om, at hvis vi skal stå i spidsen for det borgerlige samarbejde, så skal vi også sige det klart og tydeligt. Det er forudsætningen for, at vi kan komme videre.”

Kristian Jensen siger videre:

Jeg mener, Venstre skal gå efter en borgerlig regering

”Jeg mener, Venstre skal gå efter en borgerlig regering. Det siger jeg ikke, fordi jeg har noget imod at samarbejde bredt, men det er mit udgangspunkt. Og det viser forløbet også, at vi bør gøre næste gang.”

Jensen siger også til Berlingske, at Lars Løkkes melding i valgkampen var ”overraskende” for ham. Han tilføjer, at han gerne ville være orienteret af Lars Løkkes kommende SV-melding tidligere end det skete – nemlig et par dage før Løkkes overraskende melding:

”(…) det ville jeg meget gerne have vidst tidligere,” siger Kristian Jensen.

Meldingerne fra Kristian Jensen er ifølge flere kommentatorer yderst opsigtsvækkende.

Berlingskes kommentator, Thomas Larsen, skriver i en analyse, at Venstres næstformand, Kristian Jensen, med sine udmeldinger begraver Løkkes drøm under et vognlæs jord”:

”Når Venstres næstformand, Kristian Jensen, i et interview i Berlingske vender ryggen til Lars Løkke Rasmussens tidligere ønske om en SV-regering og begraver formandens drøm under et fuldt vognlæs jord, er det temmelig opsigtsvækkende.”

Berlingske: Venstre splittet – Løkke markant svækket

Thomas Larsen mener, at Kristian Jensen dermed gør ”det klart for alverden, at han aldrig har været fan af Løkkes overrumplende melding fra valgkampen om, at Venstre og Socialdemokratiet burde gå i regering sammen.”

”Jeg har hele tiden ment, at vores førsteprioritet skal være en borgerlig regering,” siger Kristian Jensen i Berlingske-interviewet.

Kristian Jensens tilrettevisning af Løkke kan næsten ikke være mere fundamental

”Kristian Jensens tilrettevisning af Løkke kan næsten ikke være mere fundamental, og han går endda skridtet videre, når han slår fast, at Venstre som det store parti i blå blok bør fokusere på at samle de borgerlige partier,” skriver Thomas Larsen.

Den blå kommentator understreger, at ”det er yderst sjældent, at en næstkommanderende så direkte undsiger sin leder i et så afgørende strategisk spørgsmål. Dette siger alt om, hvor splittet Venstre er, og hvor svækket Løkke er som formand trods Venstres fremgang ved valgene til Europa-Parlamentet og Folketinget."

Dette siger alt om, hvor splittet Venstre er, og hvor svækket Løkke er som formand

Cordua: En krigserklæring

”Det er jo noget nær en krigserklæring af Kristian Jensen. Han udfordrer formandens autoritet. Det er en optrapning af den uoverensstemmelse, som man hele tiden har vist mellem de to parter i forhold til den politiske linje,” siger den borgerlige politiske kommentator, Jarl Cordua, til BT.

Cordua føjer til:

”Jeg siger ikke, at Løkke er færdig, men det her er en næstformand, som udfordrer ham. Og Kristian Jensen ved, hvad han selv har gang i. Han har sikkert sine folk på plads og flertallet bag sig.”

Jeg siger ikke, at Løkke er færdig, men det her er en næstformand, som udfordrer ham

Børsens politiske kommentator Helle Ib til Ritzau:

”På denne måde formår Kristian Jensen i ét hug at lægge afstand til Løkkes disposition omkring en SV-regering, som ikke var blevet vendt med særligt mange. Den var jo kontroversiel - både i dele af Venstre, det borgerlige Danmark og i de andre borgerlige partier.”

Politisk kommentator Hans Engell siger til Ekstra Bladet, at Kristian Jensen med sine udtalelser nu tydeligt går efter at efterfølge Lars Løkke som V-formand:

"Det er nu klart og tydeligt, at han går efter at blive Venstre næste formand og statsministerkandidat," siger Hans Engell.

Søren Pape: ”Helt enig”

Hos den konservative partiformand, Søren Pape Poulsen, vækker Kristian Jensens udmelding begejstring.

Pape Poulsen erklærer sig således ”helt enig” i budskabet fra Kristian Jensen.

”Så længe Venstre taler om at danne regering over midten, så er det for det første at vende os andre ryggen, og for det andet er det sådan, at så længe det kører, så kan vi ikke bygge et troværdigt alternativ op til Mette Frederiksen,” siger Pape til Berlingske.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet