Annonce

Medlemmer af EU-Parlamentet vil kunne modtage kongelige ordener - Pia Kjærsgaard: “Pinligt”

Christel Schaldemose (S) mener, at kong Frederik bør benytte lejligheden til ordensmæssigt at ligestille Folketinget og Europa-Parlamentet. Delte meninger i S-kandidatfeltet
Foto: Socialdemokratiet og Folketinget/Marie Hald - Fotografik Anders Bredsdorff
Christel Schaldemose (S), spidskandidat til EU-valget og Pia Kjærsgaard (DF), partistifter, tidl. formand
Christel Schaldemose, leder af den socialdemokratiske gruppe i Europa-Parlamentet og partiets spidskandidat ved EU-valget i juni, mener, at kong Frederik rent ordensmæssigt bør sidestille medlemmer af Folketinget og medlemmer af Europa-Parlamentet.

vi er jo også i Danmarks tjeneste

“Hvis man har siddet i Folketinget i 10 år, og hvis man i øvrigt tilhører et parti, vil man typisk kunne få en orden. Det kan vi ikke som europaparlamentsmedlemmer. Og vi er faktisk nogle stykker, der synes, det er lidt mærkeligt, for vi er jo også i Danmarks tjeneste,” siger Christel Schaldemose til Politiken.

Hendes melding kommer i kølvandet på, at den socialdemokratiske folketingsgruppe op til tronskiftet 14. januar besluttede, at socialdemokratiske ministre og folketingsmedlemmer fremadrettet selv må afgøre om de vil takke ja eller nej til et tilbud om at modtage en kongelig orden.

Hidtil har det ellers været praksis, at S-ministre og S-folketingsmedlemmer - som udgangspunkt - har takket nej til kongelige ordener.

"Det bliver sådan herfra, at det er op til den enkelte socialdemokrat, om man ønsker at tage imod det. Tiden er en anden, end den var for 100 år siden, hvor den tradition blev fastlagt," sagde statsminister Mette Frederiksen efter et møde i den socialdemokratiske folketingsgruppe 9. januar.

Venstres spidskandidat til EU-valget, Morten Løkkegaard, siger til Politiken, at han er helt enig med Schaldemose i, at kongehuset bør se at få sidestillet folketingsmedlemmer og medlemmer af EU-parlamentet rent ordensmæssigt.

Nummer tre på S-listen: Vil takke nej til kongelige ordener  

Marianne Vind, nummer tre på S-EU-kandidatlisten, har ikke hidtil skænket kongelige ordener en tanke:

“Har aldrig før denne weekend tænkt på ordener. Men det blev et emne. Personligt har jeg ikke noget behov for at modtage ordener. Slet ikke. Ville takke nej, hvis jeg i dag, pga x antal år i parlamentet, fik tilbudt en orden,” skriver hun i et sms-svar til Netavisen Pio og fortsætter:

Påskønnelsen af mit arbejde får jeg fra vælgerne

“Påskønnelsen af mit arbejde får jeg fra vælgerne, hvor jeg kommer rundt. Den påskønnelse sætter jeg uendelig stor pris på. Men når det så er sagt, kan jeg godt undre mig over, at det ikke er de samme regler, der gælder for folketingsmedlemmer, europaparlamentarikere og kommunalbestyrelses- og regionsrådsmedlemmer.”

Nummer fire på den socialdemokratiske EU-kandidatliste, Magnus Barsøe, ønsker ikke at oplyse om han deler Schaldemoses ønske:

“Det har jeg ikke rigtig nogen kommentarer til. Det er ikke en debat, jeg blander mig i,” siger Barsøe til Netavisen Pio.

Derudover har Netavisen Pio bedt nummer to på S-kandidatlisten, Niels Fuglsang, og nummer seks på kandidatlisten, Mathias Kring Niebuhr, oplyse om de er enige med Schaldemose.

Netavisen Pio afventer deres reaktioner.

Niels Fuglsang antyder dog i et opslag på Facebook 15. januar, at han er på linje med Marianne Vind i ordensspørgsmålet:

Jeg behøver personligt ingen ordner,

"Jeg behøver personligt ingen ordner, hvis det en dag skulle komme dertil," skrev han i opslaget, der ellers handlede om tronskiftet. Et opslag hvor han hyldede dronning Margrethe for have gjort "et dygtigt stykke arbejde". Ved samme lejlighed ønskede han kong Frederik og dronning Mary "held og lykke".

Pia Kjærgaard: “Pinligt”

I Dansk Folkeparti har man i den grad bemærket Schaldemoses opfordring til kongehuset om at sørge for en ordensmæssig ligestilling mellem Folketinget og EU-Parlamentet.  

Partistifter Pia Kjærsgaard betegner således Schaldesmoses opfordring som “pinlig”:

Det er pinligt! Og til grin!

“Det er pinligt! Og til grin! At blive tildelt en orden fra Kongen er en ære, der gives folk, der har tjent Danmark. Ikke EU. Og ikke noget man tigger om. Nu kan Soc.dem ikke få nok af ordner efter at have nedgjort det i årevis,” skriver hun på det sociale medie X.

placeholder

 

Opdateret

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvad med alle os, som udfører det virkeligt hårde arbejde til en lav løn og en alt for tidlig dø tilfølge? Vi vil også have tildelt kongelige medaljer og inviteres til hofbal. Vi betaler trods alt til det.

Ved du hvad Christel Schaldemose, er de +30.000kr. du får hver måned i form af blyantspenge, skattefrit, ikke nok?
Mer' vil ha' mer'. Kan aldrig få nok
.

Av min arm - Ordner er noget man gør sig fortjent til tordner den tidligere oldfrue på borgen - Og mindes sikkert tidligere tiders storhed-
Tider hvor hun var selvskrevet på den røde løber når der blev budt op til dans i de kongelige gemakker - Her ankom hun iført de fineste klæder med påhæftet medaljer og ordensbånd -Og alle hofsnogene kommenterede henført kjolens snit og farve - åh ja , det var sandelig tider -

Kend din plads i hierakiet Schaldemose - tyendet kan se frem til en fortjenstmedalje i sølv efter mange års loyal tjeneste i samme hus og under samme herskab -

Schaldemose siger ikke. Jeg skal have en orden..-- hun siger folketingspolitikere og du politikere bør stilles ens. Hvad ordner angår. Om man vil modtage en afgør man selv. Hun synes bare at kongen kan lave den ligestilling.
Og Pia k. Er ofte pinlig hver gang hun åbner munden

Helle, så du mener at CS ville takke nej til en orden?

Nej det hverken siger, skriver eller mener jeg. Får hun en orden for sit arbejde. Er det hendes valg at modtage eller frasige sig den. EU og danske politikere skal stilles ens her.

Du har ret Helle - Men typisk medierne så bliver historien vinklet helt skævt i forhold til det som Schaldemose har sagt -

Pinlige Pia - ja mon ikke - Hun taler om ære og at gøre sig fortjent til royal hæder - At hun i sin tid opnåede en position som formand for tinget - skyldes ene og alene at hun var brik i en politisk studehandel , mellem Løkke og Thulesen Dahl -
Regeringsmagten for en formandspost - Noget for noget - Jeg ved ikke om den studehandel kan kaldes æresfuld - Vælgerne der havde forventet andet af DF kvitterede tydeligt med deres utilfredshed - ved at tildele partiet en historisk vælgerlussing i 2019 -

Enig Nielsen.

Det skal nok give mange ordner, mettes regering lever jo fint op til Admiralens vise.

Vores politikere er naturligvis altid og hele tiden dødtravlt beskæftiget med alle mulige vigtige emner, så spørgsmålet om ordener må åbenbart betyde meget for dem, når de kan bruge så meget af deres sparsomme tid på det. De fleste af dem virker til at være normalt begavede og relativt ræsonnable mennesker, så kunne de ikke prøve at forklare mig, hvorfor netop denne sag er så vigtig?

Enig med Helle, i opslaget.
Og med Christel S.
Er der "nogen" der fortjener en"hæder" & orden er det Christel, Dygtig & stræpsom og opnået mange resultater der er til gavn. 🚩

Så ved jeg da hvem jeg ikke skal stemme på til EU-valget, dem der siger ja til at modtage ordner får ikke min stemme.
Hele det ordensvæsen skulle nedlægges og det samme skulle det udemokratiske kongehus, jo før jo bedre selv om det er sjovt at se alle gæsterne til Kongen/dronningens fester i latterlige uniformer med bryste fyldt med ordner og medaljer, man skulle tro de skulle til fastelavnsfest med den udklædning.
Man skulle indføre samme system som de har i Tyskland med en Præsident (uden indflydelse) kun til at kunne modtage udenlandske statsoverhoveder. Det kunne sikkert gøres billigere end de mere end 300 millioner det Danske kongehus koster og de ca. 2,5 hektar (25.000 m2) beboelser de råder over kunne udlejes til dem som ønskede at bo "kongeligt".

Det svarer egentlig ganske godt til min egen holdning.

Jeg vil ikke give ordner, men jeg vil give min påskønnelse til de socialdemokrater der snart rejser sig og rydder op i den "myretue" af "ikke socialdemokrater" der ikke alene smadrer partiets sociale profil, men som også får Danmark til at køre baglæns. Hvor pokker bliver I af ? Vi gider snart ikke det parti længere.

Vi ? = Enhedslisten ?

... nej borgerne i Danmark. Og for dem der så ikke lige nu ved hvem de skal stemme på til EU-valget vil jeg foreslå Folkebebægelsen mod EU. De arbejder IKKE for at få medaljer, men for danskernes interesser i EU.

At blive tildelt en orden fra Kongen er en ære,der gives folk, der har tjent Danmark. Ikke EU. ???

I samfundsfag i 9. klasse lærer man om demokrati og folketing, om europæisk demokratisk samarbejde og EU. Og lidt om kongehuset og dets grundlovgivne status!

Alt sammen i ren forening for fredens og fremtidens Europa til glæde for lille Danmark!

Et grundlæggende og tilfredsstillende neutral fremstilling og analyse af ovenstående giver karakteren 4 og bestået!

Måtte mangen ældre folketingsmedlem skulle bestå 9. klasses samfundsfag før optagelsen i folketingssalen og underskrivelsen af pligten til overholdelsen af grundloven.

“Pinligt” hvis man ikke bestod? Næppe! Blot læs lidt længere på lektien!

Så ender man med kors og bånd og stjerner på!

Alle elever har indtil videre bestået!

Alle vil så gerne vise hvad de kan!

Pædagogik!

Selv for burhøns!

Hønen eller ægget?

Konen med æggene!

Konen med æggene er en skøn fortælling om drømme. Om, hvordan drømme og fantasi kan gøre livet lettere. Men så er det også fortællingen om, at man ikke skal tro, at man er bedre end andre og være en dårlig kammerat. Konen med æggene kan derfor også bruges til "anti-mobbe" snak, og det er i grunden slet ikke så galt!

Ej heller i 9. klasse i samfundsfag! Alle bestod! Samfundet består!

Øv, Christel Schaldemose. Det er sgu for barnligt. Er det ikke nok med vælgernes anerkendelse? Der røg min ellers sikre stemme!

Skal der virkelig ikke mere til. Håber ikke du selv i dit liv dømmes på samme vis.

Jeg troede faktisk at der var noget der var mere vigtigt i EU for EU-parlamentsmedlemmer, end at gå op i om de kan få uddelt en orden efter 10 års medlemskab. Hvad med krigen i Ukraine, den såkaldte klimakrise og ikke at forglemme hele problemet med landbrugsstøtte, CO2 afgifter og udvidelse af "naturområder" m.m.
De politikere der går så meget op i om de kan då en "orden til brystpartiet" skal ikke regne med min stemme.
Der er jo også forskel på at dem som har arbejdet 40-50 år i samme firma kan få tildelt en fortjenstmedalje, hvorimod dem som tilsvarende også har arbejdet 40-50 år, men i forskellige firmaer ikke får deres arbejde værdsat, selv om det kan havde været mindst lige så værdifuldt for samfundet.

... slap dog lidt af.

...- slap dog lidt af - min kommentar var til Helle. Jeg ved ikke hvorfor den blev rykket ned under en anden ..

"Ordner hænger man på idioter".

Annonce