Messerschmidt i ophedet radio-debat: ”Luk skidtet”

Kritikken haglede ned over kulturministeren, der idag måtte forsvare Radio Loud mod krav om akut nedlukning og advarede mod brud på gældende lovgivning
”Grotesk”, ”banan-republik”, ”skandaløst”, ”til grin”, ”kafkask” og ”fatter ikke en brik”, sådan lød i dag, hvor kulturminister Joy Mogensen var kaldt i samråd om den nye radiokanal Radio Loud. Radiokanalens lyttertal har sendt stemningen op i det røde felt.

Radiokanalens lyttertal har sendt stemningen op i det røde felt

Selvom det var den forrige Løkke-regering - under daværende kulturminister Mette Bock fra Liberal Alliance - der nedsatte det nuværende Radio- og tv-nævn og udformede udbuddet af den nye digitale public service-radiokanal, så var det Joy Mogensen der i dag, måtte tage imod en byge af kritiske spørgsmål fra partiernes medieordførere.

Allerede før samrådet var stemningen på kogepunktet, da blå blok havde annonceret at de stod på spring for at vælte ministeren.  

Bananrepublik eller ej

Medieordførerne stod i kø for at præsentere deres kritiske spørgsmål, som dels gik på hvordan kulturministeren ville slå ned på Radio Loud med de dårlige lyttertal, og dels hvordan kulturministeren kunne tvinge dokumenter om udbuddet ud af Radio og tv-nævnet.   

Særligt Jens Rohde fra De Radikale og Venstres Britt Bager krævede adgang til korrespondancen mellem Kulturstyrelsens sekretariat og Radio- og tv-nævnet.

Det er kun i bananrepublikker, at politikerne bestemmer, hvad der bliver sendt i tv og i radio

”Vi insisterer på at få adgang til de dokumenter. Vi lever ikke i en banan-stat, hvor et ministerudpeget nævn – godt nok skal være uafhængigt, men fungere som en højesteret - fuldstændig kan slukke lyset for, hvad der er foregået”, lød det i dag fra Jens Rohde, der samtidig betegnede sagen som kafkask.

Ministeren erklærede sig villig til åbne for en uvildig undersøgelse, ligesom hun også var villig til at drøfte yderligere inddragelse af både Ombudsmand og Rigsrevisionen, som tidligere har vurderet sagen. Jens Rohde påpegede dog, at det var ”synd for ministeren”, at Radio- Tv-nævnet ikke var ministeren mere behjælpelig.  

Ministeren fastholdt gennem hele samrådet armslængdeprincip og uafhængighed: ”Det er kun i bananrepublikker, at politikerne bestemmer, hvad der bliver sendt i tv og i radio”, sagde Joy Mogensen.

Ministeren: "Jeg er bundet af lovgivningen"

Ministeren erklærede sig helt enig i ordførernes bekymringerne i forhold til Radio Louds dårlige lyttertal og erklærede, at hun havde svært ved at se, hvordan radiokanalen lever op de afgivne løfter, og hvad der står i sendetilladelsen.

Gør hurtig eksercits, få lukket skidtet og få udbuddet til at gå om

Morten Messerschmidt gennemgik under samrådet både sendefladen, Radio Louds forskellige adresser, enkelte radioværter og konkluderede på den baggrund at Radio Loud ikke levede op til deres sendetilladelse.    

”Så synes jeg, at ministeren skal give en instruks – her kan hun nemlig gøre det – til at Radio- og Tv-nævnet tager sagen op, gør hurtig eksercits, får lukket skidtet og får udbuddet til at gå om”, lød det fra Morten Messerschmidt.

Ministeren beklagede, at hun ikke kunne pålægge Radio- og Tv-nævnet at foretage et ekstraordinært tilsyn eller fremlægge konkrete dokumenter. Hun forklarede, at Radio- Og TV-loven netop stiller meget strenge krav til politisk indblanding:

En hel række politikere, der prøver at presse mig til noget, der er ulovligt

”Jeg kan ikke forstå, hvordan det her skal opfattes som andet end en hel række politikere, der prøver at presse mig til noget, der er ulovligt. Jeg er ikke bundet af embedsmænd, der prøver på at forhindre mig i at gøre noget, men jeg er bundet af lovgivning. Og lovgivningen siger, at dem der bestemmer, hvad der bliver sendt i danske medier ikke er politikere, men et meget uafhængigt nævn. Heldigvis”, lød svaret fra kulturministeren.  

”Lad os nu få gjort kort proces på det her vanvittige eksperiment. Radio Diablo plus (Lokalradio for Svendborg-området, red.) eller hvad det er," sluttede Morten Messerschmidt sin kritik af radiokanalen, der gik i luften 1. april 2020.

Lov til revision

Den konservative medieordfører Naser Khader ville vide, hvad ministeren ville gøre for stoppe det han betegnede som ”medieskandalen”.

Her gentog ministeren, at det er det uafhængige Radio og tv-nævn, der er myndighed i sagen, men hun åbnede samtidig op for at indhente en juridisk vurdering fra Justitsministeriet. Hun åbnede også op for at tage Radio og Tv-loven op til revision.

Jens Jonatan Steen er chefredaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Komiske Thomas FUP, du må jo være psykopat for at skrive sådan noget vrøvl om Joy Mogensen, hun var borgmester i Roskilde, som hun havde været siden 2011, da hun blev "hentet" ind til en post som Kultur- og kirkeminister.
Men psykopater er jo kendt for ikke at holde sig til fakta, de "opfinder" selv noget de kan bruge til at tilsvine andre personer med.

Komiske Thomas FUP, ja, det er også derfor jeg mener du er psykopat.

Og det skulle komme fra idioten Thomas, der ligesom Donald Trump har kaldt alle der siger ham imod for psykopat... stadig på nulte klasses niveau.

Stanken fra din mund får fluerne til at falde døde ned.

Nå, det var møntet på Thonas.

Lad ministrenes private forhold ude af debatten.

Sagen omkring Radio Loud blev født og sat i verden af den tidligere kulturminister Mette Bock fra Liberal Alliance med bred støtte af af borgerlige synspunkter og man ønskede at fremme netop en anden radiokanal end den eksisterende velfungerende 24-7. DF krævede bl.a. at en væsentlig del af radioens medarbejdere skulle arbejde i Jylland.

De borgerlige - ikke mindst DF - burde erkende, at det er deres ansvar/skyld, at vi overhovedet står med en håbløs kanal, som ingen lytter til. Det lykkedes dem at kvæle den velfungerende 24-7.
Medieskandalen består i at det borgerlige Danmark krævede en ny kanal - uden hensyn prisen. Det har de fået. Og nu skyder de så på den nuværende kulturminister.
Det er ikke alene patetisk men særdeles ynkeligt.

Messerschmidt? Er det ikke ham, der er ekspert i at fuppe sig til EU-midler?

Annonce