Socialdemokratiet, Venstre, Moderaterne og De Radikale har således forhandlet hele natten.
Flere mediers journalister så således flere af partiernes forhandlere forlade Marienborg ved otte-tiden tirsdag morgen.
Venstre var en del af mandag aften optaget af møder i partiets forretningsudvalg og hovedbestyrelse. Imens forhandlede Socialdemokratiet, Moderaterne og De Radikale om regeringsgrundlaget.
Efter Venstre-møderne returnerede Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, og hans medforhandlere til Marienborg. Og så forhandlede Socialdemokratiet, Venstre, Moderaterne og De Radikale natten igennem.
På den baggrund vurderer flere kommentatorer, at det er meget, meget tæt på, at statsminister Mette Frederiksen kan præsentere en ny bred regering.
Ganske meget tyder på at Danmark får en flertalsregering bestående af Socialdemokratiet, Venstre, Moderaterne og De Radikale. En sådan regering vil have et solidt flertal bag sig bestående af 96 mandater.
Ganske meget tyder på at Danmark får en flertalsregering
Danmark har ikke siden 1993, hvor daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) satte sig i spidsen for en regering bestående af Socialdemokratiet, De Radikale, CD og Kristeligt Folkeparti, haft en flertalsregering.
Men uenighed mellem Socialdemokratiet og De Radikale om Rwanda-spørgsmålet kan i sidste ende forhindre, at De Radikale bliver en del af en ny bred regering.
Socialdemokratiet har gennem hele den forløbne regeringsperiode arbejdet ihærdigt på at få et dansk modtagecenter for asylansøgere op at stå i det østafrikanske land Rwanda. En plan, som De Radikale grundlæggende er imod. Med mindre centeret oprettes i EU-regi.
For godt en måned siden sagde den radikale leder Martin Lidegaard efter sonderinger på Marienborg, at han håbede på, at S og R kunne finde en fælles ‘landingsbane’ om spørgsmålet:
vi ser en masse mulige landingsbaner
“Vi kan ikke lægge stemmer til en enegang i Danmark på det område, men vi ser en masse mulige landingsbaner for, hvordan vi i en bredere, europæisk kontekst kan arbejde på et modtagecenter i Afrika.”
Kan Rwanda-knasten i sidste ende alligevel ikke løses, så bliver det efter alt at dømme en SVM-regering Mette Frederiksen meget snart kan præsentere. En sådan regering har 89 mandater bag sig.
Regeringsforhandlingerne mellem Socialdemokratiet, Venstre, Moderaterne og De Radikale forventes - efter en sovepause - genoptaget tirsdag eftermiddag.
Mette Frederiksen skal til EU-topmøde torsdag. Af samme grund vurderes det på Christiansborg, at den fungerende S-regering meget gerne vil have en ny bred regering på plads inden EU-topmødet.
Dermed peger meget på, at Mette Frederiksen præsenterer sin nye, brede regering onsdag.
Opdateret kl. 15
Kommentarer
"skal De Radikale med på vognen" ..
Det skal de ikke.