“Nej, jeg vidste ikke butikken var under nedlukning”

DF-veteran sætter Twitter i kog med billede af tomme butikshylder.
Foto: Folketinget/Steen Brogaard
Søren Espersen (DF), medlem af Folketinget
Dansk Folkeparti-veteranen Søren Espersen er havnet i noget af en Twitter-storm.

Forleden skrev Espersen på Twitter, at han lige var et smut i Aarhus, og så gik han ind i en Fakta-butik for at handle, men blev mødt af mange tomme hylder.

De tomme hylder inspirerer Espersen til at skrive et tweet om, at hylderne næppe havde været tomme, hvis vi - som ønsket af Dansk Folkeparti - havde gjort som briterne og forladt EU. Tweetet er ledsaget af et billede af Fakta-butikken med de tomme hylder:

“Er lige et smut i Aarhus, og skulle i supermarkedet for at proviantere… Ganske forfærdeligt! Gabende tomme hylder overalt Det kommer helt givet af, at vi var så dumme at vi blev i EU…”

placeholder

 

“Der var ikke opsat noget skilt”

Tweetet afstedkommer en lang række blandede, mest hidsige, reaktioner.

Flere brugere fra Aarhus-området gør Espersen opmærksom på, at Fakta-butikkens tomme hylder skyldes, at butikken er ved at lukke ned, fordi den skal flytte til en anden adresse.

Af samme grund er Espersens tweet helt galt afmarcheret, understreger flere.

En bruger, Thomas Wittenburg, skriver for eksempel:

“Jeg var der tilfældigvis forleden, i Fakta Frydenlund, hvor hylderne ganske rigtigt er noget tomme efterhånden, fordi man lukker i denne måned. Det gamle supermarked rives ned, for at bygge nyt etagebyggeri med både beboelse og erhverv. Og altså et nyt supermarked.”

Søren Espersen siger til Netavisen Pio, at hans tweet er dobbelttydigt:

“For mig var tweetet en spøg fra først til sidst.”

Men var du klar over, at Fakta-butikken var under nedlukning, og at det var årsagen til de tomme hylder?

Det kunne jeg da ikke vide

“Nej, jeg vidste ikke butikken var under nedlukning. Det kunne jeg da ikke vide. Der var ikke opsat noget skilt nogen steder, der fortalte kunderne, at butikken var under nedlukning. Det havde egentlig klædt butikken at have gjort det - sat en seddel op. Og jeg gik ikke i gang med at lave en journalistisk research.”

Hvis du havde vidst, at Fakta-butikken var under nedlukning, havde du så tweetet, som du gjorde?

“Nej, det havde jeg nok ikke. Hvis der havde stået et skilt i butikken: “Vær opmærksom på, at denne butik er under nedlukning,” så ville jeg nok have gjort det anderledes.”

“Jeg synes da den er skæg”

Hvad vil du kalde det så? En Twitter-smutter?

Sagt i al beskedenhed synes jeg den er meget humoristisk

“Nej, jeg synes sgu da den (Tweetet, red.) er skæg. Jeg morede mig, da jeg skrev den. Sagt i al beskedenhed synes jeg den er meget humoristisk. Det er da så mange, der ikke synes. Sådan er det. det er jo ikke alt man får held med.”

Søren Espersen oplyser i øvrigt, at han og konen havnede i Fakta-butikken, fordi de var i Aarhus for at besøge nær familie. Og så blev de af familien sendt i byen for at købe noget brød og nogle rejer. Udefra så Fakta-butikken nydelig ud. Så de gik inden for og blev så mødt af de mange tomme hylder.

Parret fandt - trods de tomme hylder - til sidst “noget brød af en slags”.

I skrivende stund har 288 kommenteret Espersens tweet.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Espersen synes historien da er helt skæg. Ja, det er den da også . ligesom DF`erne. Den er også temmelig træls - ligesom DF`erne

“For mig var tweetet en spøg fra først til sidst.”

Han og NB burde da vide, at deres højreradikale tosse-vælgere ikke har nogen som helst humoristisk sans. 🤣🤣🤣🤣🤣😢😢

De tomme hylde giver associationer til DF´s meningsmålinger.
Og de er virkelig morsomme.

Os der ser Ramasjang i TV, syntes der er nogle ligheder med Hørmehund og Espersen: "-nå jeg siger da bare noget sådan ud i det blå, som passer ind i mit ideologiske bagland. Nå, det var forkert, kan I ikke forstå en vits, sådan noget pjat, have det godt, jeg må videre". Faktisk vil Hørmehund filosofien, være en god indgang til at forstå Espersens måde at kommunikere på, ikke.

Nogle af kommentarerne er tæt på at være morsomme, men de kommer også til at ligne Espersens tweet, som der jo skal gøre grin med.

Annonce