Annonce

Regeringen skifter kurs: Dropper fuldt salg af TV2

Finansmedie erfarer, at regeringen trækker deres målsætning om et fuldt salg af TV2 tilbage. En glædelig nyhed, mener Mogens Jensen (S).
Det står i regeringsgrundlaget, at TV2 skal privatiseres, fordi ”Staten ikke skal eje selskaber, som er i direkte konkurrence med privatejede virksomheder.”

Men flere medier skriver nu, at regeringen har ændret planer og maksimalt vil sælge 49 procent af statens aktier i medievirksomheden.

En god nyhed, mener kultur- og medieordfører Mogens Jensen (S), som understreger, at det er helt essentielt at staten bevarer størstedelen af ejerskabet, hvis kanalen skal bibeholde sine kvalitetsproduktioner og public serviceforpligtigelser.

Kun med offentligt ejerskab kan vi sikre kvaliteten
Mogens Jensen forklarer, at Socialdemokratiet har været åbne for et salg af maksimalt 49 procent af statens andele i TV2.

”Vi kan se flere positive perspektiver i at få tilført noget kapital og nogle kompetencer til udviklingen af kanalen, det har vi været åbne for hele tiden. Men det er kun med offentligt ejerskab, at vi kan sikre den kvalitet og det udbud af nyheder og drama, som TV2 har i dag. Derfor er det jo meget tilfredsstillende, at det er der, regeringen ser ud til at lande, efter de har været ude at fægte med det helt store sværd i forhold til, at nu skulle det sælges.”

Verserende retssager kan have kompliceret salg
TV2 tabte i efteråret en vigtig sag ved EU-domstolen, der slog fast, at TV 2 har modtaget ulovlig statsstøtte fra 1995 til 2002. Der kører dog også retssager imod kanalen i de danske domstole, og hvis TV 2 også taber dem, står de til at skulle betale ulovlighedsrenter og erstatning på op til 4 milliarder kroner. Det mener Mogens Jensen kan have spillet en afgørende rolle i regeringens kursskifte.

”Man har formentlig indset, at det bliver for besværligt med de verserende retssager og mon ikke de har fået at vide af Kammeradvokaten, at det vil være meget vanskeligt at gennemføre et salg. Men jeg håber også, at de har ændret retning, fordi de har lyttet til de mange medieeksperter, der har været ude og sige, at man ikke reelt kan fastholde public servicekravene, hvis man sælger til en privat aktør,” siger Mogens Jensen og tilføjer, at rygtet tegner lovende for de kommende medieforligsforhandlinger, hvor ”det tyder på, at der vil kunne skabes et bredt forlig.”

Regeringens plan er ikke offentlig endnu. Kulturminister Mette Bock siger til Netavisen Pio i et skriftligt svar, at "Regeringen har en ambition om, at TV2 skal sælges. Et salg kan laves på mange forskellige måder. Lige nu afdækker vi mulighederne, og det arbejde er ikke tilendebragt endnu.”

 


Flere artikler om emnet