En rasende DF-ordfører, to kinesiske pandaer og ni a-kasser

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
En rasende og bramfri DF-ordfører og to kinesiske pandaer stjal dele af overskrifterne på denne tirsdag, hvor der dog også var mere seriøse nyheder at tage fat på. Her er vores overblik.

DF-ordfører efter kritik af dyr vej: I mangler indhold i jeres røvkedelige liv

Dansk Folkepartis transportordfører Kim Christiansen er kommet i modvind efter, at TV2 har kunne dokumentere, at den 377 millioner kroner dyre vej ved Mariager, som ordføreren mener er nødvendig, på en tilfældig dag kun ville lægge vej til fire tunge køretøjer. Heraf var den ene en lastbil, der kom med varer til Kim Christiansens eget bodega i byen.

Indslaget har vakt meget opmærksom på de sociale medier, hvor debattør Anna Thygesen delte videoen fra TV2 på sin Facebook-profil, som Kim Christiansen efterfølgende valgte at kommentere på.

I mangler lidt indhold i jeres røvkedelige liv

”Hold kæft, hvor har alle I medløbere sat jer ind i sagen. Mon ikke bare I mangler lidt indhold i jeres røvkedelige liv ... Den omfartsvej bliver en kæmpe gevinst for Mariager, men selvfølgelig ikke for alle SoMe-tosser der bare skal af med deres frustrationer over ikke at have drevet det til noget her i livet. Trods alt en stor hilsen til alle” skrev ordføreren.

Kommentaren er efterfølgende blevet slettet.

 

Ni a-kasser får større ansvar for at få ledige i job

Ni a-kasser er nu valgt til at deltage i et historisk stort forsøg, hvor a-kasserne overtager en del af jobcentrenes ansvar for at få ledige i job. Forsøget indgår i forenklingen af beskæftigelsesindsatsen.Det fremgår af en pressemeddelelse fra beskæftigelsesministeriet.

Arbejdsmarkedsordfører Leif Lahn Jensen (S) har følgende kommentar til aftalen.

Jeg er rigtig glad for, at vi nu får igangsat den Socialdemokratiske mærkesag

”Jeg er rigtig glad for, at vi nu får igangsat den Socialdemokratiske mærkesag med at lade a-kasserne forsøge sig med at stå for kontakten til de arbejdsløse i starten af ledighedsperioden. Jeg ser frem til, at a-kasserne nu får chancen for at hjælpe flere arbejdsløse i job.”

Enhedslisten og DF kritiserer regeringen for Panda-aftale med Kina

På torsdag lander de to pandaer Xing Er og Mao Sun i Københavns Lufthavn. Men det er langt fra alle, der klapper i hænderne over de to nye beboere i Københavns Zoo.

Mens den danske statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), er begejstret og tidligere har kaldt det frugten af 10 års arbejde fra dansk side, mener både Enhedslisten og Dansk Folkeparti, at vi har givet køb på os selv ved at sige ja tak til de kinesiske bjørne. Det skriver DR Nyheder.

Det er nemlig ikke bare hvilket som helst land, der får tilbudt at låne pandaer af Kina. Fænomenet går under navnet panda-diplomati. Det mest kendte eksempel på panda-diplomati er fra 1972, hvor Kinas leder, Mao Zedong, gav to pandaer til USA's præsident Richard Nixon i kølvandet på hans besøg i Kina samme år.

Pandaerne er ikke blevet givet til Danmark af kineserne, men er til låns i 15 år mod en pris på 6,5 millioner danske kroner om året.

Let adgang til danske dagpenge skudt til hjørne

Et omdiskuteret forslag, der vil give vandrende arbejdstagere i EU lettere adgang til dagpenge i Danmark, er blevet stemt ned af EU’s medlemslande.

Forslaget har mødt bred modstand på tværs af partierne i Folketinget og blandt de danske EU-parlamentarikere, fordi forslaget vil gør det markant lettere for EU-borgere at få ret til dagpenge i Danmark ved at reducere perioden, man skal være tilmeldt en dansk a-kasse, fra tre måneder til blot én enkelt måned.

Blokeringen beviser ifølge Socialdemokratiets EU-spidskandidat, Jeppe Kofod, at forslaget har været noget makværk, der ikke respekterer de enkelte landes systemer.

det er noget makværk

”Det vi som socialdemokrater hele tiden har kæmpet for, er at lave ordentlige modeller, der respekterer de forskellige systemer, vi har i EU-landene. Der er i øjeblikket ikke en bred opbakning fra EU-landene til det forslag, som foreligger. Og med rette, for det er noget makværk,” siger han til Netavisen Pio.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook