Annonce

Arbejdstilsynet forbliver åbent under ny corona-nedlukning

Arbejdstilsynet skal fortsætte som normalt og have ekstra fokus på coronasmitte, siger beskæftigelsesministeren. “Helt nødvendigt og det eneste rigtige,” mener FH-formand
Regeringen har ændret holdning, hvad angår Arbejdstilsynets vigtighed på arbejdsmarkedet.

Det skriver Fagbladet 3F.

I foråret, da den første store corona-nedlukning ramte Danmark, blev også Arbejdstilsynets knap 700 medarbejdere sendt hjem.

Den almindelige kontrolindsats blev suspenderet, og tilsynet rykkede kun ud til de allermest alvorlige arbejdsulykker.

Det til trods for, at en tredjedel af den danske arbejdsstyrke stadig var i fuld gang på landets byggepladser og inden for områder som transport, lagre, fabrikker og i landbruget.  

Har ændret holdning

Regeringens valg om at sende Arbejdstilsynet hjem resulterede i over 3.000 skrottede kontroller.

Det fik massiv kritik fra både fagforeninger og forskere, der undrede sig over, at regeringen ikke valgte at lade Arbejdstilsynet kontrollere for coronasikkerhed på landets arbejdspladser.

Regeringen har taget kritikken til sig, og i stedet for at sende Arbejdstilsynets medarbejdere hjem som i foråret skal tilsynet denne gang holde fast i sin indsats og endda øge sin opmærksomhed på at forhindre coronasmitte.

Det fortæller beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) til Fagbladet 3F.

Glæde i fagbevægelsen 

I fagbevægelsen er man glad for, at Arbejdstilsynets medarbejdere ikke sendes hjem som et led i den nuværende nedlukning.

“Dagens gode nyhed: Arbejdstilsynet forbliver åbent under nedlukningen! Og heldigvis for det!” skriver formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Lizette Risgaard, på Facebook.

Heldigvis for det!

 

placeholder
 

 

Det var - ifølge Lizette Risgaard - et stort problem, at mange af Arbejdstilsynets medarbejdere blev sendt hjem i foråret og kun sjældent rykkede ud, på trods af at medarbejdere meldte om alvorlige brud på sundhedsmyndighedernes retningslinjer ude på arbejdspladsen.

Arbejdstilsynet er en kritisk del af et trygt arbejdsmarked

“Derfor er det helt nødvendigt og det eneste rigtige, at Arbejdstilsynet fortsætter deres arbejde, selvom mange offentligt ansatte nu sendes hjem. For Arbejdstilsynet er en kritisk del af et trygt arbejdsmarked - selvfølgelig ikke mindst under en pandemi!” skriver hun.

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet