Annonce

Nu kan du bestille takeaway med god samvittighed

”Fantastisk nyhed med aftale om ordnede forhold for madudbringning,” lyder det fra Lizette Risgaard om overenskomstaftale med Just Eat
Når danskerne går på nettet og bestiller en pizza, en burger eller måske flotter sig med sushi, kan de fremover afgive bestillingen med god samvittighed. I hvert fald hvis de bekymrer sig om forholdene for de ansatte i online take-away-madbestillingsfirmaet Just Eat.

3F Transport og Dansk Erhverv har nemlig indgået en landsoverenskomst for udbringning af mad, der betyder, at madbudene nu får en overenskomstmæssig løn, pension og løn under sygdom, hvis en arbejdsgiver tegner overenskomst.

”Stor dag i dag!" skriver formanden for 3F Transport, Jan Villadsen, på Twitter.

”Dansk Erhverv og 3F  Transport har indgået aftale om ordnede forhold for madudbringning! Just Eat har allerede underskrevet aftalen, og danskerne kan se frem til at købe takeaway med god samvittighed! Det er en god dag i dag."

placeholder

Løn under sygdom

Ifølge Morten Schønning Madsen, underdirektør i Dansk Erhverv, imødekommer aftalen "i vid udstrækning" brancheorganisationens ønske om fleksibilitet i arbejdstilrettelæggelsen.

Et overenskomstprodukt på hylderne

 

”Vi er tilfredse med at have et overenskomstprodukt på hylderne som passer til området, og som virksomhederne kan tilvælge,” siger Morten Schønning Madsen.

Arbejdstiden er således på mindst otte timer om ugen og op til 37 timer. Tiden kan variere i en referenceperiode, der er fastlagt over tre måneder, med et maksimalt ugentligt normaltimetal på op til 44 timer ugentligt, men gennemsnitligt 37 timer.

Timelønnen vil fra den 1. marts vil ligge på 124,20 kroner for til næste år at stige til 127,35 kroner.

Ved arbejde ud over den normale arbejdstid er der tillæg på 50 procent for de første tre timers overarbejde. Timer derudover aflønnes med et tillæg på 100 procent.

Ordnede forhold

Formanden for FH, Lizette Risgaard, kalder da også aftalen for en ”fantastisk nyhed.”

”Fantastisk nyhed med aftale om ordnede forhold for madudbringning,” skriver Lizette Risgaard på Twitter.

"Hårdt arbejde ved forhandlingsbordet betaler sig. Just-Eat viser vejen - kom frisk, for der er ingen undskyldning for arbejdsgivere, der ikke leverer take-away med god smag i munden!!"

placeholder

Én million bestillinger

Just Eat, der leverer takeaway-mad i hele landet, har allerede underskrevet overenskomsten og tiltræder aftalen senere på året. Take-away-madbestillingsfirmaet, der opererer i 23 lande verden over, har 600 bude i Danmark.

Sidste år leverede firmaet mere end én million madbestillinger til sultne danskere, hvilket udgør under 10 procent af Just-Eats samlede forretning i Danmark – resten er bestillinger, hvor restauranter selv laver og leverer maden.

”Som Danmarks største portal for bestilling af takeaway har det været vigtigt for os at gå forrest med hensyn til en aftale for ordentlige vilkår,” siger Carsten Boldt, administrerende direktør hos Just Eat.

”Vi har i flere år haft en overenskomst med HK i forhold til vores kontoransatte, og jeg er stolt over, at vi nu har sikret en aftale, der dækker vores leveringsbude. Det har taget to år med hårdt arbejde og konstruktiv dialog med 3F, men det er det hele værd. Især for vores bude og fremtiden. Og forhåbentligt for hele branchen.”

Just Eat blev skabt i en kælder i Kolding i 2000 af tre mænd med en god ide. Blandt andre serie-iværksætteren Jesper Buch, der også er grundlægger af mode-webshoppen Miinto og GoMentor, en online-portal for terapi og coaching, og medejer af en lang række virksomheder.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet