Annonce

Pia Olsen Dyhr skruer op for angrebene på regeringen: “Hamrende skævt!”

Ved SF's landsmøde i Kolding holdt formand Pia Olsen Dyhr og partifæller et minuts tavshed for Søren Pape. Det var stilheden før stormløbet mod de gamle venner i Socialdemokratiet, viste det sig
Foto: SF
Pia Olsen Dyhr, formand for SF
“Ikke alt er, som det plejer,” observerer SF’s formand, Pia Olsen Dyhr, kort efter at have trådt - bevæget og lidt forsinket efter at havde deltaget i begravelsen af Søren Pape Poulsen - op på scenen ved partiets landsmøde i Kolding.

Det har hun ret i.

For selvom partiet under Olsen Dyhr har beholdt meget - lige fra de store bannere med slogans som “Fællesskab er hot” og “Er du også vild med grøn omstilling?” til en frokost, der smager mere grønt end godt - præcis som man kunne forvente af SF, er det tydeligt i formandens tale, at det gamle parti samtidig har indtaget en ny rolle i dansk politik.

Hvor SF fra 2019 til 2022 fandt mest indflydelse - og vælgergunst - ved at agere tro væbner til statsminister Mette Frederiksen og den socialdemokratiske etpartiregering, har SF nået til deres nuværende imponerende højder i målingerne på en målrettet og spids kritik af SVM-regeringen.

En kritik, der i Olsen Dyhrs tale kun synes yderligere hvæsset.

Kong Neptun

På nogle områder er forskellene mellem SF og regeringen relativt små, og på de områder holder formanden sine angreb tilsvarende afdæmpede. Særligt på udenrigspolitiske emner som Ukraine, Gaza og forholdet til EU og Nato fremlægger hun SF’s linje klart og tydeligt - men uden at tilføje nogen udtalt kant til regeringen.

en handlingslammelse på klimaområdet

De for alvor spidstungede bemærkninger reserverer Olsen Dyhr i stedet til, hvad hun ser som regeringens svigt på velfærd og på det grønne område.

På det grønne område er hovedfjenden landbrugslobbyen: “Vi er vidner til en fuldstændig vild favorisering og beskyttelse af landbrugsinteresser.”

Men regeringen, og ikke mindst de gamle venner i Socialdemokratiet, slipper ikke af den årsag. SVM-regeringen er blevet ramt af “en handlingslammelse på klimaområdet, en handlingslammelse i forhold til beskyttelsen af vores natur, hav, fjordene og vores indre farvande.”

Så mens kommuner og regioner er nødlidende og har stadig sværere at levere på basal velfærd, så deler regeringen skattelettelser ud

Den socialdemokratiske miljøminister, Magnus Heunicke, der på berømt vis har lovet at være “havets minister”, har skuffet Olsen Dyhr så grumt, at hun strikker et nyt kælenavn sammen til ham.

“Kong Neptun” døbes han fra scenen til stor begejstring for det lattermilde publikum.

Velfærd eller skattelettelser

Endnu større synes passionen - såvel formandens som tilskuernes - for velfærden.

Tidligt i talen taler hun dunder mod de stærke stemmer i Socialdemokratiet, som har hyldet danskernes arbejdsmoral og helt glemt vigtigheden af tid til familie. Den kritik udvider hun til at handle om regeringens svigt på hele velfærdsområdet, hvor “kommunernes økonomi hænger i laser”.

En sekvens, som udmunder sig i måske den mest entusiastiske klapsalve fra SF-medlemmerne på noget tidspunkt i løbet af den en time lange tale, da Olsen Dyhr i versaler minder om den gamle modsætning, der plejede at definere de to blokke på Christiansborg:

“Så mens kommuner og regioner er nødlidende og har stadig sværere at levere på basal velfærd, så deler regeringen skattelettelser ud til de allermest velhavende. Det er hamrende skævt!”

Og derfor en klar appel og en udstrakt hånd til vores venner i Socialdemokratiet

Velfærd eller skattelettelser. Det er, trods regeringens snak om arbejdskraft som den nye valuta, stadig den prioritering, som enhver regerings økonomiske politik må dreje sig om, slår SF-formanden fast.

En udstrakt hånd

Selvom Olsen Dyhr lufter en tiltagende bitter og pessimistisk opfattelse af regeringen, er håbet om en anden retning for Danmark ikke forduftet.

Det håb er meget konkret: Et nyt rød-grønt flertal bestående af Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Alternativet og dertil enten Moderaterne eller De Radikale.

“Og derfor en klar appel og en udstrakt hånd til vores venner i Socialdemokratiet. Vi kan gøre det meget bedre, når vi gør det sammen. Vi kan befrugte hinandens idéer, vi kan finjustere kursen, når vi gør det sammen. Det har vi bevist. Og det er vi klar til i SF igen. En rød regering! En grøn regering,” lyder drømmen som formuleret fra scenen i Kolding.

En drøm, der - trods midterregeringen, trods SF’s nye forhold til Socialdemokratiet og trods Borgens nye midterparti - til forveksling kunne minde om tiden under den socialdemokratiske etpartiregering.

Og en drøm, som -  at dømme fra stemningen og klapsalverne i det store lokale - entusiastisk deles af den garvede formands partifæller.

Studentermedjælper på Netavisen Pio. Studerer statskundskab ved Københavns Universitet.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Dronningen af populismen har holdt en landsmøde tale i dag, men der er det rene bluff,
(Pia Olsen Dyhr)
Hun omtaler blandt andet kommunerne økonomi?
Kommunerne budgetterer i 2024 med nettodriftsudgifter på 428 mia. kr.
Det er i løbende priser en stigning på 28 mia. forhold til 2023.

Det får Pia Olsen Dyhr udlagt som en negativ udfordring, ja det er en udfordring at SF konstant skriger på flere penge,
I stedet for at tage fat om ondes rod, nemlig fagforeningerne som konstant forhindre progressive fremskridt i det offentlige.

SF har konsekvent skreget på flere penge som alle andre socialister, der igen og igen har kørt mange lande i sænk..
SF udmærker sig ved at så fadder til kampagnen mod atomkraft i sin tid.
Der har gjort at Danmark er sakket bagud med klima venlig energi.
SF er den nye form får kommunisme, som over alt i verden kun har skabt fattigdom..
SF har stor opbakning lige nu, men heldigvis ingen indflydelse,
Bagklogskabens dronning holder hof, men helt uden indflydelse,..

Bedste hilsen.
Leif Tullberg
Venslev
50 år i Venstre og 64 år i dansk erhverv,.

Jeg forstår godt du undrer dig over, at kommuner og regioner fattes penge - der bliver flere og flere ældre og fattige - og modsat bliver der flere rige.
Når du praler af at have været medlem af Venstre i 50 år, er det indlysende at du ikke kan lide kommunisme, jeg er ikke selv kommunist, men jeg synes nu alligevel, at 1 milliard om måneden i tilskud til at nedbryde naturen og fiskerierhvervet er godt karet.
Det er ikke kommunisme, men Venstrepolitik når den er værst. Det kan godt vær kommunismen er død, og et er så det samme som er ved at ske med det liberale landbrug i DK, som bliver overtaget af investeringsforeninger og herremænd

Der er ingen i danmarkshistorien som har manipuleret med den danske befolkning som Venstre. Danmarks mest utroværdige parti.

Du nævner, citat: "I stedet for at tage fat om ondes rod, nemlig fagforeningerne som konstant forhindre progressive fremskridt i det offentlige", citat slut. Hvad er der for en omgang vås, for hvem er det der gang på gang forhaler diverse fremskridt. Det er blandt andet landbruget der ønsker at krybe udenom med at bidrage til et rent og bedre miljø. Arbejdsgiverne og arbejdstagerne kan sagtens gå hånd i hånd med de danske arbejdsgiverforeninger og diverse fagforeninger i ryggen ingen problemer i det - der skal være plads til alle også dig og mig.

Pølsedyret har jo i det store og hele ret, hvis vi ser bort fra den manglende kritik af udenrigspolitikken og de helt igennem naive forventninger til et samarbejde med De Radikale.

En regering med De Radikale som støtteparti er og bliver en katastrofe. Jeg er ret sikker på, at hovedårsagen til, at den nuværende regering er blevet en borgerlig regering er, at socialdemokraterne på tinge hellere vil arbejde sammen med hovedfjenden Venstre og den pragmatiske Lars Løkke, end risikere at blive dolket i ryggen af De Radikale.

Jeg finder det horribelt, at S har valgt at danne regering med Venstre, men jeg kan faktisk godt forstå det, så længe det eneste alternativ er et flertal sammen med De Radikale.

45 år i velfærdsstatens tjeneste. 45 år i fællesskabest tjeneste.

'tag ved lære af det Jer unge. Det er det bedste for Jer jeg kan videre give til Jer. Liberal Alliance tilgodeser kun den del af Jer, som finder vejen fren i livet på første parket. De få af Jer. De fleste af Jer kommer til at leve et almindeligt liv med en almindelig indkomst.

Og det er det eneste, som kommer til at tælle i Jeres liv fremover.

Liberal Allince bedrager Jer, snynder Jer, manipulerer med Jer.

De bedste hilsener fr mig, som vil Jer det bedste.

Nu har Thy lejeren jo intet med virkeligheden at gøre. det er bare en flok hippier, som vil leve et uacceptabelt liv. Så et bar 450 meters høje vindmøller er jo inyey andet ende endnu en protest fra bunden af samfundet, som jo intet fatter. De e jo ikke borgerlige, hvilket jo siger alt om de mennesker.

De skal jo bare holde kæft i demokratiske Danmark. Og vindmøller i Nordsjælland. Ej vel.

Økonomi er elastik i metermål og skal derfor ikke behandles som uomtvistelig videnskabelige dokumentation. Modsat i fysikkens verden, så kan antagelserne bag et økonomisk studie vende op og ned på konklusionerne.

Derfor er Svarer-udvalgets konklusioner formentlig et partsindlæg snarere end indiskutable sandheder. Det har landmændene en pointe i. Og så har vi slet ikke diskuteret, hvor sikkerhedspolitisk værdifuldt det er at have lokal energi- og fødevareproduktion.

De for alvor spidstungede bemærkninger reserverer Olsen Dyhr i stedet til, hvad hun ser som regeringens svigt på velfærd og på det grønne område.

På det grønne område er hovedfjenden landbrugslobbyen: “Vi er vidner til en fuldstændig vild favorisering og beskyttelse af landbrugsinteresser.”

Pia Olsen Dyhr er lige så naiv som normalt når det gælder virkeligheden!

Hun vil bekæmpe Putin!

Men med hvad!

Hun vil redde klimaet!

Men SFere flyver og flyver og flyver!

Ren luksus!

Den enlige mor der skal have mad på bordet dør sammen med landbruget og udkantsdanmark!

Men hvad rager det SFere?

Bortset fra Signe Munk der vil have Fur-borgere til at leve af fiskeri i Limfjorden igen som i de gode gamle dage før SFere indtog universiteterne og fik råd til flyrejser overalt i verden godt hjulpet af skatterne fra Maersk, Cheminova, Grundfos, Ålborg Portland, Novo Nordisk, osv.

Der er ingen stemmer i landbruget! CO2 afgifter her!

Der er stemmer i at friholde alle danskeres charterrejser!

Kynisk politisk beregning!

Og intet med at reducere co2 i verden!

Parisaftalerne tilbage til forskerne - uafhængige forskere, der aldrig har fløjet eller tager på charterrejser med cruisere!

CO2 afgifter skal først og fremmest ramme luksus lig alt det unødvendige!

Desværre lever alle forskere i luksus!

Anbefalingerne bliver derefter!

Den lille mand er blevet narret af Pia Olsen Dyhr!

Fordi hun ikke omgås fattigfolk!

Hamrende skævt!

Leif Jørn Tullberg, hvis det ikke var for Socialdemokratiet, var der
ingen borgerlige partier, som sad i en regering i dette herrens år 2024.
Mette Frederiksen har tryllet lidt skattelettelser på bordet, men der er
intet leveret endnu. Men hun har fået et løft af lønnen, til de offentlige
ansatte, som hun oven i købet har kunne udpege som grupper der skulle
tilgodeses. Man må da tage hatten af for en som har lokket andre i fælden.
Og nu kommer det store nummer CO2 afgiften til/på Landbruget, og der kommer
en afgift og den bliver ikke af den blide slags. Landbruget har tabt sutten,
især Bæredygtig Landbrug, de opfører sig som LS opførte sig sidst i 30'erne.
Man truer med at flytte produktionen til udlandet, du ved det sikkert godt,
man kan ikke flytte landbrugs jorden, men man kan etablere sig i udlandet,
men man kan ikke tvinge os til at købe deres produkter.
Den landbrugsjord som findes i disse udlande bliver i forvejen brugt til
produktion af fødevare, så hvis de også vil udpine den jord, kan de sikker
få en produktion som bliver lidt større end den er i forvejen, men de varer
som bliver produceret skal afsættes, og de landbrugsvarer som vi eksporterer,
bliver kun solgt til disse lande vi eksporterer til , fordi de er produceret i Danmark.

I valget mellem Mette Frederiksens liste A og Pia Olsen Dyhr liste F, så gør statsministeren, Magnus Heunicke og ikke mindst "amagermanden" Peter Hummelgaard, hvis populisme og skolede DSU-tankegang slet ikke matcher hans meget ansvarsfulde job, det tiltagende nemmere og nemmere at vælge liste F...