Annonce

Fagforening: Big Bio Herlev lønner 20 - 30 procent lavere end biografer med overenskomst

Direktør og ejer: “De tal kan vi ikke genkende”
Foto: Big Bio
Big Bio Herlev
HK mener, at ansatte hos Big Bio i Herlev - som HK Service Hovedstaden under HK Privat indtil nu forgæves har forhandlet med, med henblik på at få tegnet overenskomst - lønnes 20 - 30 procent lavere end ansatte ved biografer med overenskomst.

“Hvis vi tæller det hele med - løn, pension, fritvalgskonto, tillæg, det hele - så aflønnes de ansatte hos Big Bio Herlev cirka 20 - 30 procent lavere end ansatte hos biografer med overenskomst,” siger formanden for HK Service Hovedstaden, René Knudsen, til Netavisen Pio.

Rene Knudsen henviser her til de lønninger, som ansatte hos biografkæderne Cinemaxx og Nordisk Film får. Biografkæder, der begge har indgået overenskomst med HK.

Medejer og meddirektør i Big Bio-kæden, som foruden biografen i Herlev også tæller en biograf i Københavns Nordhavn og et stort biografkompleks i Holstebro, Louise Obel, kan ikke genkende HK Service Hovedstadens tal:

Vi har ikke ry for at ligge lavtlønnet på biografmarkedet overhovedet

“De tal kan vi ikke genkende. Vi har ikke ry for at ligge lavtlønnet på biografmarkedet overhovedet. Hverken i forhold til biografmarkedet generelt, og heller ikke i forhold til Cinemaxx og Nordisk Film,” siger hun til Netavisen Pio.

Strejke kan bryde ud 1. maj

HK Privat oplyste torsdag i en pressemeddelelse, at det trækker op til konflikt med Big Bio Herlev fra onsdag i næste uge:

“1. maj og arbejdernes internationale kampdag ser lige nu ud til at blive markeret med en strejke mod BIG BIO i Herlev. I mere end seks måneder har HK Service Hovedstaden under HK Privat forsøgt at få BIG BIO i forhandlinger for at få de ansatte omfattet af en overenskomst. I samme periode har HK afsendt to konfliktvarsler mod BIG BIO, som undervejs også har afvist at forhandle,” hed det torsdag i en pressemeddelelse fra HK Privat.

René Knudsen vil helst bruge energien på at få tegnet overenskomst - end at forberede strejke:

Stod det til mig, brugte vi energien på at få et godt samarbejde og en fornuftig overenskomst

“Stod det til mig, brugte vi energien på at få et godt samarbejde og en fornuftig overenskomst, frem for at forberede en strejke. Vi håber stadig på en forhandlingsmæssig løsning, for det fortjener de ansatte virkelig. Men med det, som BIG BIO møder os og medlemmerne med, så er vi efterhånden nødt til at sætte hårdt mod hårdt.

Mødes i Forligsinstitutionen søndag

Men indtil nu har Big Bio Herlev altså ikke været villig til at indgå overenskomst.

Næste skridt er, at parterne er blevet indkaldt til møde i Forligsinstitutionen i et sidste forsøg på at nå til enighed.

Parterne mødes således nu på søndag kl. 18 i Forligsinstitutionen.

Louise Obel forsikrer, at Big Bio møder op og stiller med minimum medejer og direktør, Henrik Obel:

“Selvfølgelig møder vi op.”

HK: Direktør stak af fra møde

HK Service Hovedstaden er, ifølge René Knudsen, blevet bekendt med, at Henrik Obel forlod et aftalt mødested kort før et forhandlingsmøde skulle finde sted:

“En sådan adfærd er ikke normal praksis i forhold til Den Danske Model,” understreger René Knudsen over for Netavisen Pio.

Louise Obel afviser, at Henrik Obel (Som også er hendes mand, red.) og/eller Big Bio-forhandlere skulle være stukket af fra et aftalt møde:

Hvorfor skulle vi dog stikke af fra møder

“Der er ingen, der er stukket af fra nogen møder. Vi har deltaget i alle møder. Hvorfor skulle vi dog stikke af fra møder? Selvfølgelig gør vi ikke det.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ejeren (Henrik) er smuttet fra et aftalt møde i Big Bio ca 1 time før HK dukkede op. Derudover ligger vores timeløn klart under timelønnen i Nordisk Film & Cinemaxx, samt vi får hverken pension eller nogen former for tillæg. Så lad være med at høre på alt det ævl de 2 lukker ud, og støt op om vores kamp for en overenskomst

Det er da den danske model, der her er i funktion, kan man ikke blive enige, er der regler for hvilke skridt der kan tages i brug.
Parterne må mødes og finde en løsning alle kan se sig selv i. Husk det er medarbejderne der skaber værdi for virksomheden.
Mvh
Jørgen

Der er vel ikke nogen der tvinger jer til at være ansat under disse angiveligt kummerlige forhold? Find dog et andet job hvis det er så dårligt

Øhhh Hugo, er du i virkeligheden Alex Dominique Kristensen Vanopslagh?

Hvis jeg blev behandlet så dårlig som de påstår her, ville jeg da finde mig et andet job. Men det er måske bare mig der mener at man bør tage ansvar for sit eget liv... Det er selvfølgelig ikke noget man dyrker på venstrefløjen hvor moderstat skal tage ansvar for alt fra vugge til grav. Og alt løses med flere penge.