Annonce

Løkke-ridder: Price, Jensens Bøfhus og de gule - Vildt parløb med fagforeningsfjender 

Middag hos Price er blot det seneste skud på stammen. Lars Løkkes venner gennem årene tæller flere konfliktramte virksomheder og gule arbejdsgivere
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Lars Løkke Rasmussen (M), udenrigsminister
Da Moderaterne i august sidste år med Lars Løkke Rasmussen i spidsen foreslog, at udenlandsk arbejdskraft skulle kunne komme på overenskomst, vakte det glæde i fagbevægelsen.

Men hvis man i fagbevægelsen havde glemt Løkkes fortid, så fik man forleden en påmindelse om den.

Torsdag inviterede Moderaterne og Lars Løkke Rasmussen til en middag i anledning af EU-Parlamentsvalget, hvor man kunne købe middag i selskab med Løkke.

Og lokationen? Det var intet mindre end Brdr. Price-restauranten i Herning. Selvsamme restaurant-kæde, som 3F har ligget i lang og bitter konflikt med.

Af alle restauranter i Herning faldt valget altså på netop den, som enhver kunne sig selv ville virke som en rød klud på fagbevægelsen.

“Det er ligesom, at han gør det, som passer i den situation, han lige står i. Sådan virker det til i hvert fald,” sagde formand for 3F Midtjylland Jørgen Nielsen til Netavisen Pio.

Svaret på kritikken fra Moderaternes beskæftigelsesordfører, Karin Karin Liltorp, var blandt andet, at den danske model indebærer valgfrihed for den enkelte virksomhed i forhold til, om man vil indgå overenskomst eller lade være.

Torsdag er dog ikke den eneste gang Lars Løkke Rasmussen har været pot og pande med arbejdsgivere i clinch med fagbevægelsen.

Jensens Bøfhus og Vejlegården 

I 2020 under coronapandemien kaldte Lars Løkke det for “alt andet end fair”, at Jensens Bøfhus ikke kunne lockoute medarbejdere og være i konflikt med 3F, og samtidig få lønkompensation fra staten.

Løkke rettede dengang en kritik mod fagbevægelsen og Socialdemokratiet, eftersom sagen fik ham til “ane konturerne af en ubehagelig symbiose mellem den socialdemokratiske regering og visse dele af fagbevægelsen”.

Og da Løkke var formand for Venstre, spiste en række af hans løjtnanter - under stor offentlig opmærksomhed - på  restauranten Vejlegården.

Det gjaldt blandt andre Kristian Jensen, Ellen Trane Nørby, Troels Lund Poulsen og Sophie Løhde.

I anledning af sagen udtalte Lars Løkke desuden til TV2 Syd, at det kunne blive nødvendigt at lovgive om konfliktretten, hvis ikke fagbevægelsen “opfører sig ordentligt”.

3F lå dengang i konflikt med Vejlegården, fordi restauranten havde tegnet overenskomst med den gule fagforening Krifa.

Nyere sager 

Tænker man at nævnte sager jo er mange år tilbage, og at sagen med Price måske blot var en enlig svale, er det værd at rette blikket mod Kristelig Arbejdsgiverforening.

For få måneder siden kunne Netavisen Pio skrive, at Lars Løkke Rasmussen var gæstetaler hos Arbejdsgiverforeningen KA, til organisationens generalforsamling 1. marts.

En gammel hund lærer ikke nye tricks

‘KA’ står for ‘Kristelig Arbejdsgiverforening’ og er en gul arbejdsgiverforening.

Med andre ord: En gammel hund lærer ikke nye tricks.

I hvert fald ikke når det kommer til Lars Løkke Rasmussen.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Den-Lille-Svindler er og bliver aldrig midtsøgende i politik. De sidste 25 år har hans eneste dagsorden været nedbrydning af den danske velfærdsstat og privatisering af offentlige serviceydelser. Og resultatet er ikke til at overse i det danske samfund. At Socialdemokratiet har slået pjalterne sammen med sådan en charlatan bare for at Mette Frederiksen kunne pleje sin "karriere" er ubegribelig trist.

Fogh valgte Løkke til at fuldfører sin kurs mod minimalstaten. Minimalstaten, hvor det er alles kamp mod alle.

Kan ikke være mere enig. Desværre er der for få socialdemokrater i socialaristokratiet, og minmalstaten er nok målet for vores næste statsminister.

Det kan godt være, opportunisten Løkke kan skifte holdning til hvad som helst og når som helst, men fagbevægelsens ven har han aldrig været, og bliver det heller aldrig.

Så gid han og hans parti ville forsvinde ud i den evige glemsel snart. Men sådan bliver det jo desværre nok ikke.

Lars Lykke er håbløs.

Jeg er lodret uenig. Hr Løkke har fuldt styr på regeringen. Mit gæt er, at han bliver statsminister (sådan officielt) efter næste valg. Han er ikke håbløs, han er farlig for samfundet, især den fattigeste del.

Ret enig.- Lars Løkke er en "overlever" i politik, og hvis han vil, bliver han statsminister igen på et tidspunkt

Socialdemokratiet ligger præcis, som Mette Frederiksen har redt.
Jeg håber stadig, at de menige socialdemokrater vågner op til dåd.

Tja, hvad kan han bruges til...han skal til Færøerne...