Ny måling: Pape får bedste resultat i et årti

Der er fremgang til De Konservative, mens Venstre fortsat står til katastrofevalg, viser ny meningsmåling.
Der er stadigvæk udsigt til et kæmpestort rødt flertal, men statsminister Mette Frederiksens (S) forspring bliver igen lidt mindre.

Og mens der ikke foreløbig er udsigt til et regeringsskifte, så må den konservative partiformand Søren Pape Poulsen i stedet glæde sig over gode meningsmålinger til sit parti.

I en ny meningsmåling som Voxmeter har lavet for Ritzau står De Konservative til 8,7 procent af stemmerne, hvilket ifølge direktør for analysedirektør Anna Midtgaard Christensen fra Voxmeter, er det højeste som firmaet har målt partiet til i de seneste ti år.

De Konservative er dog stadigvæk et pænt stykke fra de 10,4 procent som daværende partileder Bendt Bendtsen - “Mr. 10 Percent” som han dengang lidt nedladende blev kaldt - fik ved folketingsvalget i 2007.

placeholder

Venstre står til kæmpe lussing

Mens de konservative kan glæde sig over fremgang, så er der mere eller mindre status quo i resten af blå blok i forhold til seneste uges måling.

Det betyder, at Venstre trods en lille fremgang til 18,5 procent af stemmerne, fortsat står til at tabe 10 mandater.

Det er også markant, at Liberal Alliance ovenpå sagen om formand Alex Vanopslaghs privatliv, tager et dyk til 2,1 procent. Dermed ligger partiet kun lige over spærregrænsen.

Lidt af gassen gået af coronaballonen

Afmatningen fortsætter hos Socialdemokratiet, som igen går lidt tilbage, ovenpå de seneste måneders rekordhøje tilslutning under coronakrisen.

Partiet står i denne uge til 31,8 procent af stemmerne, hvilket er en tilbagegang på 1,1 procentpoint i forhold til sidste uges måling.

Socialdemokratiet kan dog glæde sig over, at partiet fortsat står til at kunne byde velkommen til ni nye personer i folketingsgruppen, hvis der var valg i dag.

Hos de øvrige partier i rød blok er der også mere eller mindre stilstand i forhold til seneste måling. SF og Enhedslisten står hver til at vinde et mandat, mens De Radikale står til at tabe to.

Alternativet står til 0,8 procent og er dermed langt fra spærregrænsen.

100 mandater til rød blok

Ser man på fordelingen mellem rød og blå blok, så står de fire røde partier (S, SF, Radikale og Enhedslisten) til 100 mandater, mens blå blok står til 75.

Endelig er det værd at bemærke, at kategorien øvrige fortsat vokser. I denne kategori finder man både Kristendemokraterne og Veganerpartiet, som begge har samlet nok underskrifter til at blive opstillet ved næste valg, men endnu ikke er endelig godkendt.

Det er også i den kategori at Partiet Fremad, som består af folketingsmedlem Simon Emil Ammitzbøll-Bille, befinder sig. Partiet Fremad er dog stadig langt fra at indsamle de nødvendige godt 20.000 underskrifter.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Venstre tog vælgere fra DF, og fik 23%. Nu 18, det skyldes nok den. Gamle leder ikke kan holde sig i skindet, og at Ellemann nok mere ligner og lyder som en militærmand, end som en venstremand. Men det kommer, radikale svinger,venstre og radikale var ikke en god flirt for nogen af dem. MF vil svinge fra 30 til 35, måske 37, hvis hun rammer skiven med sin politik. Konservative skal nok nå de 10% mens DF vil fortsætte nedturen. De burde skifte ud.

Lad os nu få en valgkamp, der er pinligt at vi har en regering der kun vil svare på to spørgsmål, Trump kigger på Danmark, og tænker hvordan gjorde trunten lige det!

Pinligt socialdemokrati!

Annonce