Ny meningsmåling: Fortsat rødt flertal

Der er stadig pæn opbakning til Socialdemokratiet og støttepartierne, viser ny måling.
Liberal Alliance kravler tilbage op over spærregrænsen og Socialdemokratiet står fortsat til den største fremgang, men der er nærmest historisk markant stilstand for de fleste partier.

Det viser den seneste meningsmåling som Voxmeter har lavet for Ritzaus Bureau, som er blevet offentliggjort mandag.

Hvad der måske er mest iøjnefaldende for den neutrale iagttager, er hvor tæt meningsmålingen ligger på resultatet fra folketingsvalget.

Kun tre partier ligger mere eller mindre end en procent over valgresultatet. Det er Socialdemokratiet +1,6 procent, Alternativet -1,5 procent og De Konservative, der ligger til et plus på 1,0 procent.

Fremgang til S og V

Socialdemokratiet står - trods et lille dyk i forhold til den seneste måling - fortsat til en pæn fremgang i forhold til valget.

Regeringspartiet står til 27,5 procent af stemmerne, hvilket er en fremgang på 1,6 procentpoint. Fremgangen ville give tre ekstra mandater til partiet. Det ville give S 51 mandater - mod 48 ved folketingsvalget juni sidste år.

Venstre går lidt tilbage i forhold til den seneste måling, men partiet ligger med 23,8 procent – et plus på 0,4 procentpoint - fortsat over valgresultatet. Valgmatematikken er med Ellemann-Jensens parti. Den minimale fremgang giver Venstre en mandatfremgang på to.

To mandaters fremgang står også Søren Pape og de konservative til. Partiet står til 7,6 procent.

Trængsel omkring spærregrænsen

Liberal Alliance tager et lille – men for partiet særdeles vigtigt - hop opad. Partiet kravler lige op over spærregrænsen på 2,1 procent. Så selv om partiet de seneste uger har været plaget af en intern strid om strategien, står Liberal Alliance igen til at få en plads i Folketinget.

Alternativet, der også har været genstand for negativ presseomtale oven på valget af Josephine Fock som ny politisk leder, er fortsat under spærregrænse. Partiet ligger i denne uge til kun 1,5 procent af stemmerne. Fremtiden vil vise om Josephine Fock vil være i stand til at ruske op i partiet og få dem hevet op over spærregrænsen.

Nye Borgerlige nærmer sig den rigtige side af spærregrænsen. Partiet går 0,3 procentpoint frem og ender på 1,9 procent.

Stram Kurs, der har været igennem mediemøllen efter at partimedlemmer to gange har demonstreret foran en moske - begge gange midt under begravelsesceremonier - går tilsvarende 0,3 procentpoint tilbage. Stram Kurs står dermed ikke til at komme i Folketinget.

Fortsat rødt flertal

Meningsmålingen viser at der, trods fraværet af Alternativet, fortsat er rødt flertal.

Socialdemokratiet, Radikale, SF og Enhedslisten står til i alt 96 mandater, mens blå blok, Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative og Liberal Alliance står til 79.

Det er præcis det samme resultat som ved Folketingsvalget i juni måned.

Voxmeters politiske meningsmåling baserer sig på 1.049  repræsentativt udvalgte personer over 18 år. Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i målingen er på +/-2,7 procentpoint.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Kommentarer

Enig Gerda, de er helt ude i tovene og opfører sig som hyklere , grænsende til direkte ulækkert i venstre

Kan der overhovedet føres en "rød politik " eller en "social MERE retfærdig" politik i Danmark ? Kan en Socialdemokratisk regering,f.e.x få en eneste sag igennem der peger i retning af en mere FAIR "fordelingspolitik" ? Det er hamrende SVÆRT når der hvergang står, f.e.x en MORTEN ØSTERGAARD,eller en anden BLÅ, og truer med at vælte den siddende regering. BLÅ blok vil under ingen omstændigheder stiltiende se på,hvis der bliver ført en politik, der tilgodeser de svageste i samfundet. BLÅ Blok afventer, og leder og søger ,efter selv den mindste chance, der måtte være,for at kunne danne regering igen.