Ny meningsmåling: Radikale står til halvering

Radikal tilbagegang giver blå blok ny luft, viser ny ny meningsmåling.
Foto: Pressefoto: Radikale Venstre
Sofie Carsten Nielsen, politisk leder for Radikale Venstre
De Radikale går kraftigt tilbage, og blå blok vinder tabte vælgere tilbage.

Det viser en ny meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzau.

De Radikale, der i den seneste uge blev ramt af nye historier i sagen om partiets leder, Sofie Carsten Nielsens, håndtering af krænkelsessager, står i denne måling til blot 4,4 procent af stemmerne.

Det er, ifølge analysedirektør Anna Midtgaard Christensen, det laveste niveau, som Voxmeter har målt De Radikale til siden 2017.

placeholder

Resultatet vil blot give valg til otte radikale folketingsmedlemmer mod de 16, som De Radikale fik valgt ved det seneste folketingsvalg.

Socialdemokratiet fastholder opbakningen på lige under 33 procent af stemmerne, hvilket partiet har haft de seneste måneder. Det vil betyde en fremgang på 12 mandater til 60.

Enhedslisten vil blive rød bloks næststørste parti med 15 mandater og SF tredjestørst med 13. Samlet set står de tre røde partier til 88 mandater.

Bedste konservative resultat i 25 år

I oppositionen er tendenserne de samme, som de har været det meste af tiden siden nytår.

De Konservative og Nye Borgerlige står til en stor fremgang, mens Venstre og Dansk Folkeparti fortsat er i store vanskeligheder.

Søren Pape Poulsens konservative står i denne måling til 14,6 procent af stemmerne, hvilket vil give en fremgang på hele 15 mandater. Man skal helt tilbage til folketingsvalget i 1994 for at finde et bedre konservativt resultat. Dengang sikrede partiet, med Hans Engell i spidsen, sig opbakning fra 15 procent af vælgerne.

Pernille Vermunds Nye Borgerlige står til en fremgang på 6,1 procentpoint, hvilket vil give hendes parti 11 yderligere mandater.

Venstre står til gengæld til at tabe 21 mandater og Dansk Folkeparti til at tabe seks.

Lignende store udsving er der til gengæld ikke hos Liberal Alliance. Partiet kravler i denne meningsmåling tilbage op over spærregrænsen på to procent.

Med opbakning fra 2,3 procent af vælgerne, eller præcis det samme som til folketingsvalget, står Liberal Alliance til fire mandater.

Blå blok henter tabte vælgere tilbage

Samlet set er der stadigvæk et stort rødt flertal, men føringen er blevet markant mindre siden årsskiftet. Siden nytår er tilslutningen til blå blok steget med 4,4 procent.

Det kan også ses i mandatfordelingen, hvor de fire partier i rød blok står til 97 mandater, mens blå blok står til 78. Ét mindre end ved folketingsvalget i 2019.

Voxmeters politiske meningsmåling, som er offentliggjort den 15. marts 2021, baserer sig på telefoninterview med 1032 repræsentativt udvalgte personer over 18 og er gennemført i perioden fra den 7.-14. marts 2021.

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/ -2,9 procentpoint.


 

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Radikale Venstre er altså ikke en del af rød blok. Det er et borgeligt parti, der søger magten, hvor det kan finde den.

Sådan var det engang. Efter Marianne Jelved overtaog formandsposten sidst i 80'erne har det været slut med samarbejde hen over midten. Der er simpelthen ingen i blå blok, som tør flette fingre med dette parti.

Det Sexfikseret parti Radigale, er på alle parametre et ekstremt parti.
Folk der stemmer på alt andet må i den grad glæde sig over dette selvhøjtidelige parti's deroute.
Og glæden bliver ikke mindre når vi nu læser om deres avis, er smurt ind i sex som får Morten Mellemøst eksapeder på lårene til at minde om lidt børne haveleg.
Alt i alt, en fantastisk tid vi lever i.

Uanset hvilken blok de radikale tilhører, så vil enhver minimering af det parti være en gevinst for danskerne (de etniske) og Danmark.

De er vist de færreste der begræder at Marianne Jelved snart er fortid.
https://jyllands-posten.dk/debat/kommentar/verdensgang/ECE12795603/alt-h...

Radikale, kommer op igen , medmindre de laver flere dumheder. Forskellen på de to blokke er, at fællesmængden er langt større hos de røde end hos de blå. Og med seks blå partier, hvor det er tre grupper, NB og K, V og KD , DF og LA, der er fire borgerlige retninger.

Nu er regeringen så småt startet på nærhedsreformen, og sundhedsreform, begge dele kommer inden sommerferien. Så hvis Mette Frederiksen også får held med sine vaccine forhandlinger her og der, så vil det styrke regeringen.

Vås - vi har tidligere under Poul Schl. haft gode og handlekraftige 3- og 4 kløver-regeringer, da det var nødvendigt efter Anker Jørgensen's fallitbo !!!!! - men så kom Erik Ninn og satte en kæp i hjulet - klovn !!!

Ninn satte sku ikke nogen kæp i hjulet, han forsøgte at sætte en kæp i hjulet for at afbøde de værste skader af importloven fra 83.
Manden burde have hædersmedalje.

Vås - vi har tidligere under Poul Schl. haft gode og handlekraftige 3- og 4 kløver-regeringer, da det var nødvendigt efter Anker Jørgensen's fallitbo !!!!! - men så kom Erik Ninn og satte en kæp i hjulet - klovn !!!

Vås - vi har tidligere under Poul Schl. haft gode og handlekraftige 3- og 4 kløver-regeringer, da det var nødvendigt efter Anker Jørgensen's fallitbo !!!!! - men så kom Erik Ninn og satte en kæp i hjulet - klovn !!!

Fryd.

Det kommer der af altid at være Rasmus modsat og være halv blå.
Kom ind i kampen.

RV - I kan jo bare komme til fornuft og skifte side !!! - så skal I nok få medvind på cykelstien igen !!!!!

Ahh Den meningsmåling burde hede "INGEN NYHEDER" samtlige partier ligger nogelunde samme sted som de andre måneder....

Annonce