Annonce

Ny planlov: Kirkerne bevarer indsigelsesret

DF får sin vilje: “Vi havde gerne set, det var anderledes,” siger indenrigs- og boligministeren
Planloven er netop blevet moderniseret. S-regeringen ønskede i den forbindelse at afskaffe kirkernes særlige indsigelsesret, men det har Dansk Folkeparti forhindret.

“Vi havde gerne set, det var anderledes. Men når man er i et forlig og skal lave en aftale, så skal enderne jo mødes,” siger indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) til DR.

Men når man er i et forlig og skal lave en aftale, så skal enderne jo mødes

Bag aftalen om en modernisering af planloven står S-regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative, der var partierne bag den seneste planlov fra 2017.

Dansk Folkeparti ønskede som det eneste af de fire aftalepartier at bevare kirkernes indsigelsesret.

Ifølge aftalepartierne vil ændringen af planloven skabe "gode rammer for den grønne omstilling, udvikling af levende byer med varieret boligudbud og udvikling af landdistrikter og kystområder."

Lettere at opstille vindmøller

Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) er godt tilfreds med aftalen, ikke mindst fordi den skaber bedre rammer for den grønne omstilling:

“Jeg er rigtig glad for, at vi med en ny aftale sikrer væsentligt bedre rammer for den grønne omstilling. For regeringen har det været afgørende at gøre det lettere at opsætte vindmøller og solceller.”

“Samtidig skaber aftalen nye muligheder for udvikling af både by og land. I byerne sørger vi for, at studieboliger bliver for studerende, og i landdistrikterne kan vi se frem til bedre mobildækning. Samlet set skal den nye planlov være med til at skabe et grønnere Danmark i bedre balance.”

Aftalen omhandler følgende hovedtemaer:

  1. Klima, grøn omstilling og natur

  2. Byudvikling mv.

  3. Nye udviklingsmuligheder ved kysterne og for turisme

  4. Forenkling, administrative lettelser og digitalisering

  5. Klagesystemet

  6. Ændring af regler i øvrigt

  7. Køge Bugt Strandpark – modernisering og klimasikring

Med aftalen kan beboerne i landdistrikterne se frem til en bedre mobildækning. Med den nye planlov bliver det nemlig nemmere at opsætte mobilmaster.

“Vi vil ikke acceptere, at der er steder i landet, hvor man ikke kan bruge sin mobiltelefon,” understreger Christian Rabjerg Madsen.

Se den fulde aftale her.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Folkekirken skal afskaffes. Det er en skattefinansieret borgerlig institution, som koster skatteyderne milliarder af kroner årligt. Dem der bruger "folkekirken" må betale for den. Ikke skatte ministeriet.

Og der er grundlovssikret religionsfrihed i Danmark. Det er en hver borgers ret at vælge og have sin egen tro eller ingen tro at have. Religion er således ikke et statsanliggende, men et privat anliggende. Og derfor er det på høje tid at afskaffe folkekirken. Et levn fra en fjern fortid, hvor det var kirken som dikterede livet for danske borgere.

I dag er det penge, som har overtaget den rolle. Takket være Det Blå Svindlerhold.

PS Kongehuset kan i øvrigt ryge same vej. De kan finansiere deres overklasseliv gennem reklameindtægter. Danske skatte ydere skal ikke finansiere kongehusets børns ophold på parallelsamfundet Herlofsholm. Et miljø, som er forbeholdt de få af de aller rigeste. Der er langt mere behov for højere overførelsesindkomster, hvor børn i Danmark ikke længere har råd til ordentlig mad på bordet eller deltage i det almindelige danske fritidsudbud.