Enhedslistens chefstrateg i hård twitter-fight med Lizette Risgaard

Fagbevægelsens Hovedorganisations kontante advarsel mod at tilgodese en enkelt faggruppe i forbindelse med hjælp til hospitalerne får Pelle Dragsted til at se blåt.
Formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation, Lizette Risgaard, advarede tirsdag aften S-regeringen mod - nu hvor partierne på Christiansborg forhandler om hjælp til de trængte hospitaler - at tilgodese en enkelt lønmodtagergruppe med mere i lønposen.

“Det er rigtig problematisk, hvad flere partier på Christiansborg har gang i – også partier, som kalder sig lønmodtagerpartier. Det vil være enormt kortsigtet og populistisk og kun føre til en voldsom splittelse blandt lønmodtagerne, hvis man tilgodeser én gruppe. Det er fuldstændigt vanvid,” lød FH-formandens budskab i Jyllands-Posten - med særlig adresse til SF og især Enhedslisten.

Find et andet job

Lizette Risgaards udmelding falder mildt sagt ikke i god jord hos netop Enhedslisten.

Partiets chefstrateg, Pelle Dragsted, giver på Twitter Fagbevægelsens Hovedorganisation svar på tiltale: Find et andet job lyder opfordringen til Lizette Risgaard og andre topfolk i fagbevægelsen:  

...bør efter min mening lede efter et andet job.

“Fagbevægelsestopfolk som AKTIVT forsøger at forhindre at sygeplejersker og andet frontpersonale får en bonus bør efter min mening lede efter et andet job. De har tabt forbindelsen til virkeligheden,” skriver Dragsted på Twitter.

placeholder

 

I endnu et tweet uddyber EL-chefstrategen:

“Den manglende solidaritet undergraver fagbevægelsen. Og det er misforstået, at en “belønning” af sygeplejerskernes aktioner, skulle være problematisk. Tværtimod kan det bane vejen for samlede fremskridt for lønmodtagerne ved næste OK.”

Risgaard til Dragsted: Du har tabt forbindelsen til virkeligheden

Den melding får bægeret til at flyde over for Lizette Risgaard. Hun giver Dragsted igen med samme mønt.

Hun mener, det tværtimod er folk som netop Dragsted, der har “tabt forbindelsen til virkeligheden”:

“Pelle Dragsted, hvad mener du med frontpersonale? Vi mener ALLE faggr. skal tilgodeses. Politikere, som AKTIVT forsøger at begunstige enkelte grupper fremfor det fællesskab, som får sygehusene at at køre, bør lede efter et andet job. De har tabt forbindelsen til virkeligheden.”

Risgaard skriver i et uddybende tweet, at Enhedslistens fremfærd er usolidarisk:

Det er usolidarisk

"En særlig krisepakke skal SELVFØLGELIG gå til ALLE fagligheder i sygehusvæsenet. Jeg forstår ikke, hvordan man kan kalde sig et lønmodtagerparti og samtidig ville begunstige en enkelt gruppe frem for fællesskabet. Det er usolidarisk."

Dragsted ryger igen til tasterne: Ingen har talt om kun en gruppe, understreger han i sit svar til FH’s førstedame:

“Jeg savner opbakning fra jer til de kollegaer, som tog kampskridt. Jeg savner solidaritet. Ingen har talt om (...) kun én gruppe. Det gør jeg heller ikke i tweet. Det handler om hele det lavtlønnede frontpersonel i sundhedsvæsnet. Men respekt for at sygeplejerskerne har taget kampen.”

“Ro på”

Samme Dragsted føler sig voldsomt provokeret af et andet tweet, som Lizette Risgaard har begået.

Her foreslår hun og Fagbevægelsens Hovedorganisation, at regeringen indkalder til trepartsforhandlinger, hvor parterne sammen forhandler midlertidige ekstratillæg for ekstraarbejde til alle faggrupper på plads:

“Ro på! Indkald til trepart om midlertidigt ekstratillæg til de ansatte i sygehusvæsenet pga. corona. Det skal gælde ALLE faggrupper, som tager ekstraopgaver. Og reguleringsordningen skal midlertidigt sættes ud af kraft!”

placeholder

 

Dragsted mener, at bemærkningen “ro på” i Lizette-tweetet må være tiltænkt sygeplejerskerne, og derfor tænder bemærkningen ham helt af:

Det synes jeg ærlig talt er upassende

“Og at råbe "ro på" nu, efter at sygeplejerskerne har kæmpet ensomt i måneder på vegne af velfærdsdanmark, det synes jeg ærlig talt er upassende.”

Lizette Risgaard mener Dragsted går galt i byen her. Bemærkningen “ro på” er nemlig møntet på politikere a la Dragsted:

“'Ro på" var ment til dig og andre politikere og selvfølgelig ikke til sygeplejerskerne,” svarer Risgaard.

OK, men...

Den bemærkning får Dragsted på retræten for en kort stund:

“OK - det er godt,” skriver han, men tilføjer så, at han ikke synes forløbet har været for kønt:

“Men jeg synes sygeplejerskerne har stået alt for alene - og med alt for lidt opbakning fra jer andre. Det har nærmest virket som om I ikke håbede, de ville opnå resultater. Og nu hvor det er lykkes, er I hurtigt ude og advare osv. Jeg synes ikke det er så kønt.”

Jeg synes ikke det er så kønt

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Må Enhedslisten gerne bruge Twitter? Fik 1.200 kroner i aktieudbytte fra Twitter i marts. Ondskabsfuld kapitalisme.

Medlemmer af Enhedslisten! Ja de må gerne tjene penge, men kan høre du også har hørt efter propagandaen fra alle de borgerlige aviser-tv2 etc. PRØV at bruge det stykke mellem ørerne!

Sygeplejerskerne har gejlet sig selv op til, at det er åååh så synd for dem, at de ikke får en løn der er højere end andre faggrupper med tilsvarende uddannelse.

Helt ærlig.

Hvad med om de lettede deres fede røv, og kom i gang med deres arbejde, i stedet for at bruge kræfterne på klynk, klynk, klynk....?

Ja præcis og deres arrogance overfor patienterne er åbnbart grænseløs, penge er vigtigere end folks helbred andet kan ikke få ud af deres opførsel!

At kalde sygeplejerskerne klynkere er utilstedeligt de er hårdt ramt af overbebyrdelse en lønbonus er bestemt en overvejelse værd

At kalde sygeplejerskerne klynkere er utilstedeligt de er hårdt ramt af overbebyrdelse en lønbonus er bestemt en overvejelse værd

Hvis man ser på tjenestemandsreformen fra 1969,
så er de jordmoder uddannede røget langt ned i den
struktur, og de er overhalet af mange andre faggrupper.
det er vel det som sygeplejerskerne påpeger, vi er
lønmæssig ikke fulgt med den udvikling deres fag
har gennemlevet, postbudene og sosu ass. liger stadig
helt i bunden, lokomotivførerne er røget helt i top.
sygeplejerskerne har en god sag, Lizette har en dårlig sag.
Den pakke som regeringen er ved at strikke sammen, er ikke
kun til sygeplejerskerne, det er en hjælpepakke til
regionerne, som kan aftale med deres partner hvad den skal
bruges til, regionerne har vel et billede af hvor pressede
deres område er. Hold kæft Lizette og pas dit arbejde.

Pelle Dragsted kender ikke til den virkelige verden. Stå fast Lizette.

Lad os holde kammertonen! Lizette Risgaard har fat i den lange ende, hvis den danske arbejdsmarkedsmodel skal overleve. Pelle Dragsted derimod tror, at isolerede aktioner skaber varig forandring samtidig med sikring af solidariteten internt i fagbevægelsen. Det gør de ikke ! Pelle Dragsteds ageren minder mig mest om Faglig Fælles Kurs og salig Preben Møller Hansen, der op til Påske tog befolkningen som gidsel i en ret gennemskuelig pengeafpresning. Jeg læser i dagens aviser, at Luca Pristed, talsperson for de aktionerende, har sagt sit job op og i stedet vil arbejde på et privathospital. Det viser for mig, at Enhedslistens og Luca Pristeds aktivisme nemt giver grobund for politisk fastlagte løn-og arbejdsforhold samt en markedsgørelse af sundhedsbehandling med tilhørende privat sygeforsikring og afskaffelse af den frie og lige adgang til sygdomsbehandling. Jeg tror ikke, at Enhedslisten ønsker dette. Men det gør samtlige borgerlige partier ! Så vælg jeres fjender med større omtanke !

Een gang kommunist, altid kommunist, åbenbart. Det er ikke nyt, at kommunister søger at sætte lus i skindpelsen hos de organisationer, der vil have ordnede forhold på arbejdsmarkedet..
Havde tjener en sygeplejerske egentlig? Og for hvad?
Svært at finde ud af, når ca. halvdelen er på halv tid.
Hvor mange kan leve af et halvdagsjob?

Årh, hold nu lige op med den primitive kommunistforskrækkelse - og det er noget sludder at kommunister søger at sætte lus i skindpelsen hos de organisationer der vil have ordnede forhold på arbejdsmarkedet. Hvor du har det sludder fra, ved jeg ikke, men det bliver ikke mere sandt af at blive fremført som højresocialdeomkraterne gjorde det under den kolde krig. Hvis der er noget S har været ansvarlig for, så er det netop den manglende solidaritet med sine vælgere. Under krigen accepterede man at tyskerne fik sendt unge mænd til Tyskland for at arbejde - de tvang disse mænd ved at fratage dem arbejdsløshedsunderstøttelsen hvis de ikke ville arbejde for nazityskland. Det er ikke første gang at S har gjort i nælderne til ugunst for arbejderklassen.

Hvem er så kommunisten her? Hverken FH-formanden eller EL-ideologen er kommunister eller har nogensinde været det.

Så fagbevægelsen vil hellere holde alle på lav løn end at støtte nogen, som både aktivt kæmper for og har fortjent højere løn! Fagforeninger virker som noget helt forældet. Jeg oplevede det selv, da jeg skiftede job, og fagforeningen gik helt til tops for at hindre, at jeg fik den løn, jeg havde forhandlet mig frem til for at tage jobbet. Jeg skulle sandelig ikke have mere end andre, selv om jeg både havde gjort en indsats (som fagforeningen jo ikke ville) og havde bedre kvalifikationer, og det var derfor, firmaet ville betale mere. Jeg meldte mig selvfølgelig ud af fagforeningen. Og det ser ud til, vurderet efter udviklingen i antal medlemmer i danske fagforeninger, at jeg ikke er den eneste.

Sygeplejerskerne er langt bagud i løn, grundløn, i forhold til lærere og politi, det skal ændres. Deres uddannelser er på niveau med de to andre jobs, så her skal opjusteres. Hvis andre faggrupper er i samme situation + samme uddannelsesniveau osv, må der gøres det samme der. Lønkommissionen barsler snart, og mon ikke der så sker noget. Jeg synes kun det er fint, de ikke har sagt op ret mange af dem. Lizette kæmper for sit, men det betyder ikke hun har ret, Palle D eje heller. Det er lidt fjollet at se og høre Maj V og Pia D med en milliard, nej to millarder, det er enormt mange penge de taler om. Der skal penge på bordet, men overbudspolitik er unødvendigt.

Hej Helle.
Ofte synes jeg du skriver meget fornuftig, men at sammenligne sygeplejersker med politi mener jeg er ret langtude. Kan godt være deres uddannelse tager lige lang tid, men deres arbejde er ikke sammenlignende. Jeg tro gerne mange sygeplejersker gør en stor indsats, men rigtig mange af den er på nedsat tid, så de kan tilsyneladende fint leve af nedsat tid og dermed den løn de får for det. Rigtig mange betjente ved ikke hvad dagen kan bringe af ubehageligheder. Kan de komme hjem til familien i hel tilstand? Tænk over det!
Christian

Hej Helle.
Ofte synes jeg du skriver meget fornuftig, men at sammenligne sygeplejersker med politi mener jeg er ret langtude. Kan godt være deres uddannelse tager lige lang tid, men deres arbejde er ikke sammenlignende. Jeg tro gerne mange sygeplejersker gør en stor indsats, men rigtig mange af den er på nedsat tid, så de kan tilsyneladende fint leve af nedsat tid og dermed den løn de får for det. Rigtig mange betjente ved ikke hvad dagen kan bringe af ubehageligheder. Kan de komme hjem til familien i hel tilstand? Tænk over det!
Christian

Det ville klæde dig hvis du satte dig ind i fakta. Sygeplejerskernes lønniveau er højere end pædagogernes, selvom deres uddannelseslængde er den samme. Til gengæld er sygeplejerskernes uddannelseslængde IKKE lige så lang som lærernes, og det er ikke lærernes skyld at sygeplejerskerne i sin tid ønskede en anden model for grundløn, pensioner med videre. Desuden har sygeplejerskerne aldrig været solidariske med lærerne eller andre under deres konflikter, så de ligger som de har redt.

Bør sygeplejerskerne så få mere i løn? Det kan man da diskutere, men det skal ikke ske på bekostning af andre faggrupper, og igen: sygeplejerskernes uddannelse er IKKE på niveau med lærernes. Hvad angår politiet, vil jeg ikke udtale mig skråsikkert, men sygeplejerskernes medianløn er omkring 40.000/mdl. inklusive pension og tillæg, så det er måske ikke en fyrstelig løn, men dog en god løn for kun 3½ års uddannelse. Dette set i forhold til lærernes som er 4 årlig og hvor medianlønnen kun ligger på ca. 2-3000 kr/mdl. mere end sygeplejerskernes - og det er rimeligt i betragtning af at deres uddannelse IKKE er så lang som lærernes.

Sygeplejersker skal først og fremmest få ryddet ud i deres egne interne lønforskelle. Deres arbejde kan nu heller ikke sammenlignes med f.eks. lærergerningen. Sygeplejerskeuddannelsen var jo i sin tid en lærlingeuddannelse på lige fod med håndværkere, men mens disse sigtede på arbejde i det private, sigtede sygeplejerskerne på arbejde i det offentlige. Så heller ikke her ville en sammenligning være på sin plads. Nu har sygeplejerskerne så fået sammensat en uddannelse, hvor de bl.a. har franske filosoffer som Bourdieu på pensum og derfor også har fået honnette akademiske ambitioner, de synes berettiger til lønninger i det højere luftlag i stedet for primært at kere sig om selve den basale sygepleje. Lærergerningen har en helt anden central betydning for samfundsudviklingen, da lærerne forestår uddannelsen og dannelsen af den opvoksende generation, som til sin tid skal overtage styringen af samfundet. Det betydelige ansvar har sygeplejerskerne jo ikke. De skal reparere og lappe, mens lærerne skal forme og udvikle. Det er to vidt forskellige ting af vidt forskellig værdi og vægt, hvilket derfor også skal afspejle sig i aflønningen.

Sygeplejerskerne er bagud ift. lærerne fordi de har kortere uddannelse: sygeplejerskerne har 3½ år - lærerne har 4 år. En sygeplejerskes gennemsnitsløn er på 40.000 kr. medianløn - lærernes er på 43.000 alt inklusive. En pædagog har også 3½ års uddannelse og jordemødrene tilsvarende. Så hvis man skal aflønnes efter uddannelseslængde, så er det IKKE nær lærernes.

Det er meget tit, at Enhedslisten er enige med blå. Til stor skade for samarbejdet og ugunst for fremadrettet velfærd.

Det er meget tit, at Enhedslisten er enige med blå. Til stor skade for samarbejdet og ugunst for fremadrettet velfærd.

I gamle dage havde vi noget, der hed "skruen". Én faggruppe tilkæmpede sig lønforhøjelse, hvorefter den næste faggruppe brokkede sig og krævede - og fik - lønforhøjelse, hvorefter den næste faggruppe brokkede sig, osv. etc. indtil vi nåede hele vejen rundt, hvorefter det igen var den første faggruppes tur. Det var en hævdvunden taktik. Vi brugte den på Posten: Denne gang er det postarbejdernes tur, næste gang er det tjenestemændenes tur. Det virkede glimrende, af et ufaglært job at være var postarbejder et af de bedre lønnede, netop på grund af skruen.

Kender Lizette Risgaard ikke fagbevægelsens historie? Hvornår har det været god forhandlingstaktik at kræve lønløft til alle, når det er nemmere at hæve lønnen én gruppe ad gangen? Hvem er det, der har tabt forbindelsen til virkeligheden? I hvert fald ikke Pelle Dragsted!

Jeg husker også en tilsvarende SKRUEN taktik i mellem metalafdelinger i KBH. Har du kæmpet for mere i løn fortjener du at hæve gevinsten. FH ovelever ikke længe med deres "freds" holdninger. Uden kampe for medlemmernes interesser død fagforeninger langsomt.

Enhedslisten har ingen interesse i et fredeligt og homogent Danmark. Deres politiske interesse er at skabe uro og social splittelse. Det kan godt være, at de har slettet revolution fra deres program. Det kan jo så erstattes af en alm. folkelig uro og utilfredshed, som Enhedslisten kan profitere på.
Derfor er deres interesse selvfølgelig, at spille de forskellige faggrupper ud mod hinanden.

Til dit indlæg kan man kun med en hovedrysten sigeÆ: det er det rene vås.

Har du taget en fagligkamp og du opnår en bonus eller lønforhøjelse skal du selvfølgelig tag det. Så er det optil de andre fagforeninger at vise hvad de kan opnår. "Fredeligt, social splittelser, uro, homogent Danmark" Har du taget en kopi af de konservatives valgprogram? SD er skabt af modsætninger i mellem lønmodtagere og deres arbejdsgivere, i mellem de almindelige borgere og de rige. Det har du vist glemt.

Lizette - er hun ikke helt ærligt kommet lidt for langt ud ? Hun lader Pelle Dragsted om at kæmpe en ligkønskamp for et kvindefag !!! Var det også forkert, da politibetjentene og lederne blev løftet i 90 ??? Nå nej, det var jo mænd !!!! Bh 🌹🌹🌹🌹

Pelle Dragsted er helt væk...
Det der er tale om er ikke løn, men flere hænder i plejesektoren...

Hvis der gives løn til udvalgte grupper udenfor overenskomst forhandlingerne, vil det medføre et kollaps af arbejdsmarkedet...

Jeg skelner imellem løn som følge af uddannelseslængde (sygeplejerskernes sag) og situationen i hospitalsvæsenet som bl.a. grønthøstermetoden med årlige 2% som de borgerlige regeringer indførte og som sikkert har ramt “nedad”, “demografiske” og andre struktur-udviklinger i sundhedssystemet (supersygehuse, kommunal opgavevaretagelse og “privat” lægepraksis), som andre politiske tiltag - vistnok kaldet sundhedsreformen. Situationen med at med at en sidst tilkommen sygdom - covid-19 smittede - ikke må udvikle sig til at overbelaste sygehusvæsenet, viser vel at man var tæt på et “tipping point”? Selvom en smitsom sygdom selvfølgelig bærer et særligt scenarium med sig.
Er de langtiduddannede sundhedsprofessionelle ikke bemærkelsesværdige tavse?

Formanden for FH har fuldstændig ret i at advare mod at tilgodese en enkelt lønmodtagergrupper på bekostning af de andre, og i at det vil være fuldstændig vanvid og en enorm kortsigtet og populistisk politik at tilgodese kun én gruppe, hvilket alene og med rette vil føre til en voldsom splittelse blandt lønmodtagerne. FH-formanden taler trods alt på vegne af hele den organiserede fagbevægelse, mens Enhedslistens politiske bajads og lusepuster kun repræsenterer sig selv og sin fåtallige skare af omtågede og klassebevidstløse rygklappere og klakører. Til Enhedslistens såkaldte frontpersonel hører jo også gruppen af vellønnede læger, som sikkert gerne vil have mere i lønposen. Mere vil jo som bekendt have mere, og nu har denne gruppe fundet sig en loyal allieret i det spidsborgerlige parti, Enhedslisten, der som bekendt optræder som den berygtede trojanske hest i arbejderbefolkningen og arbejderklassen. Mange læger er jo medlemmer af partiet, hvori de udgør nu 6 % af alle de fagligt organiserede medlemmer (stort set svarende til antallet af 3F-medlemmer), som igen dog kun udgør ca. 40 % af alle medlemmer. Langt de fleste partimedlemmer, ca. 60 %, har altså ingen faglig bevidsthed og har derfor heller ikke ladet sig organisere fagligt, enten fordi de er på overførselsindkomst eller på SU. Enhedslisten er allerede mentalt og ideologisk et blåt parti. Partiets vestjyske politiske ordfører har da også en fortid hos de kristelige på sin hjemegn. Vi mangler bare, at Enhedslistens sande politiske ansigt manifesterer sig helt tydeligt på det parlamentariske plan. Her var dog Bornholm en bitter forsmag, som man sagtens kan forvente mere af.

En gang værre tågesnak, Esben Christiansen. Forskellige jobs og uddannelser findes i alle partierne. Fx kan man finde folk i det konservative parti der ikke har salt til et æg, men som alligevel mener at det er bedst for samfundet at man har en konservativ regring. Der er såmænd også læger der er medlem af EL fordi de mener at det parti bedst tilgodeser patienternes forhold.

Desuden er lægernes overenskomst ikke noget der vedrører hverken sygeplejerskernes, lærernes eller politibetjentenes, så du sammenligner æbler med pærer.

At kalde EL for et spidsborgerligt parti, klassebevistløse eller ligefrem et blåt parti, lyder som dem der for alvor mener at nazisterne er socialister fordi der i navnet ligger "socialisme" (nazionalsocialismus).

S har gennem historien vist med al unønskelig tydelighed at de ikke just er på arbejderklassens side - fx var det socialakrobaterne der forlangte at danske arbejdsløse skulle sendes til Tyskland for at arbejde under krigen med truslen om at de i modsat fald IKKE fik undersøttelse at leve af.

S har også vist at de er imod de fremmede, på linje med Syge Borgerlige og Dansk Fremmeedhaderparti (hhv. NB og DF), ligeosm du også kan finde socialakrobater der synes at Søren Pabes modstand mod "Arne-pensionen" er helt OK.

Vi kan også se hvordan de radikale har modtaget folk fra andre partier indtil et af deres medlemmer gik til S. Endelig har vi også at SFs næstformand, Tesfaye, gik til socialakrobaterne for at fåø en ministerpost, og hvad med socialmininisteren, også hun har en fortid som SF'er.

Endelig kan vi af kommunevalget se hvordan socialakrobaterne har støttet borgerlige medlemmer under en konstituering mhp. at få magten.

At vi har massevis af historier gennem tiden om socialakrobater der har forladt partiet til fordel for den borgerlige fløj eller andre partier, er altså ikke noget der er enestående.

Forskellen på de kristlige og EL kan sagtens findes, men begge partier har en social profil. Forskellen mellem de kristlige og socialisterne er at de kristlige tror på at folk skal lide under deres eventuelle fattigdom i håbet om at blive "frelst" hinsides, medens socialisterne mener at det er i levende nutid der skal ske ændringer.

En af de socialakrobatiske topfolk skrev en gang en pamflet om "den barberede Marx" og her erkendte han at S ikke længere var et rigtigt socialistisk parti. At der så er nogen der taler om at S ikke længere er et arbejderparti, er ikke helt korrekt, for det ER et arbejderparti - et rigtig dårligt arbejderparti.

S har også haft medlemmer af forskellige loger, ligesom det jo er i strid med socialismens grundtanke at religionen skal spille en rolle i samfundet, men alligevel er socialakrobaterne kendt for at have massevis af medlemmer der tror på Gud og som går i kirke jævnligt.

Så nu mangler vi blot at Socialdemokraternes sande politiske ansigt manifesterer sig tydeligt på det parlamentariske plan og dermed gør fælles sag med de blå partier, for bortset fra visse små forskelle, så er der meget der tyder på at S også er et blåt parti.

Annonce