Ny sommerpakke skal sætte gang forbruget

”Med aftalen i dag tager vi et vigtigt skridt fremad og videre ud af krisen,” lyder det fra finansministeren om aftale som bl.a. frigør feriepenge
En bred politisk aftale sætter nu milliarder af kroner ind på vores bankkonti. Det sker i håb om, at vi vil hæve pengene – og ikke mindst bruge dem! – og på den måde sætte gang i forbruget efter coronakrisen. Den såkaldte sommerpakke erstatter hjælpepakkerne, som vil blive udfaset i takt med at samfundet åbner op igen.

”Med aftalen i dag tager vi et vigtigt skridt fremad og videre ud af krisen,” skriver finansminister Nicolai Wammen (S) i en pressemeddelelse, efter at alle Folketingets partier, undtagen Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Ny Borgerlige, har indgået aftalen.

Den betyder blandt andet, at tre uger af de opsparede feriepenge -eller 60 milliarder kroner - udbetales til oktober (de sidste to af de i alt fem ferieuger skal partierne forhandle om i efteråret), ligesom personer på overførselsindkomst får en skattefri check på 1000 kroner.

Det tjener Danmark bedst, når vi står sammen

”Vi sætter en ansvarlig slutdato på de midlertidige hjælpepakker,” skriver finansministeren. ”Og samtidig giver vi en markant saltvandsindsprøjtning til dansk økonomi og iværksætter flere tiltag for at hjælpe danske eksportvirksomheder gennem krisen på de globale markeder. Jeg er meget glad for, at et bredt flertal af Folketingets partier har taget ansvar for Danmarks økonomiske genopretning. Det tjener Danmark bedst, når vi står sammen”.

V: ”Så god, som den kunne blive”

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, skriver på Twitter, at aftalen ”er så god, som den kunne blive”. Venstre havde på forhånd foreslået at halvere momsen fra de nuværende 25 procent og til 12,5 procent resten af 2020.

”Feriepenge udbetales,” skriver Jakob Ellemann-Jensen. ”Hårdt tiltrængt indsats for eksport og luftfart. Uforståelig modvilje mod at sænke momsen, som giver flere penge mellem hænderne til alle og skaber titusindvis af arbejdspladser”.

placeholder

Også på den anden side i folketingssalen er der tilfredshed med aftalen. Enhedslistens finansordfører, Rune Lund, mener, at der er ”gode aftryk” fra partiet i aftalen. Enhedslisten havde foreslået at give alle udeboende voksne 10.000 kroner, hvis de havde en årlig bruttoindkomst under 380.000 kroner.

”Folk på overførselsindkomst bliver endelig tilgodeset, med 1.000 kr.," skriver Rune Lund på Twitter. "Feriepenge uden modregning. Dagpengene bliver forlænget. Vi får fond, der sikrer, at støtte til virksomheder sker ved betaling i aktier. Og mere til"

placeholder

DF står udenfor sommerpakken

Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti forlod forhandlingerne efter midnat - kort før aftalen landede. Hvorimod Liberal Alliance forlod forhandlingerne søndag eftermiddag. For Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, var checken på de 1000 kroner dealbreakeren.

En hån over for vores ældre medborgere

”Vi siger NEJ til ny sommerpakke,” skiver Kristian Thulesen Dahl på Facebook. ”Socialdemokratiet og de andre aftalepartier vil igen lempe udlændingepolitikken. Check på 1000 kroner til flygtninge, mens vores pensionister må nøjes med samme beløb! Det er så grotesk og en hån over for vores ældre medborgere, som har banet vejen for vores velfærdssamfund. ENIG?

placeholder

Større krise end finanskrisen

Alle Folketingets partier indgik den 19. marts en aftale om hjælpepakkerne til danske lønmodtagere og virksomheder, som efterfølgende er blevet justeret og forlænget.

Parterne er enige fortsat at holde hånden under særligt udsatte erhverv, herunder virksomheder omfattet af forbud, restriktioner mv.

Et politisk flertal havde egentligt aftalt, at de feriepenge, der er optjent i den gamle ordning siden september 2019, skulle indefryses for at forhindre en dobbelt-udbetaling i 2020, som kunne overophede økonomien. I stedet skulle pengene udbetales, når den enkelte borger nåede folkepensionsalderen.

Men så kom coronaepidemien, der ifølge Finansministeriet ventes at få dansk økonomi til at skrumpe med 5,3 procent i 2020. Det er et større dyk end økonomien tog i 2009 lige efter finanskrisen.


Fakta: Sommerpakke

Aftalepartierne er enige om en såkaldt sommerpakke, der har til formål at stimulere dansk økonomi, herunder:

 • En delvis udbetaling af de indefrosne feriemidler svarende til 3 ugers ferie med henblik på at sætte gang i dansk økonomi. Feriemidlerne vil kunne komme til udbetaling senest oktober 2020. Regeringen vil gå i dialog med arbejdsmarkedets parter og ATP om den konkrete udmøntning.
   
 • Et skattefrit engangstilskud på 1.000 kr. til ydelsesmodtagere. Tilskuddet modregnes ikke i borgerens offentlige ydelser.
   
 • En forøgelse af virksomhedernes incitament til at investere i forskning og udvikling igennem en midlertidig forhøjelse af fradraget herfor.
   
 • En styrkelse af den internationale turismemarkedsføring i 2020.

Der er også enighed om at understøtte danske eksporterhverv, herunder:

 • Oprettelse af en statslig fond der kan bidrage til at rekapitalisere danske virksomheder. Fonden skal bidrage til at styrke kapitalgrundlaget i større, samfundsbærende, danske virksomheder, der har udtømt andre normale finansieringsmuligheder. Der afsættes 10 mia. kr. til at stifte Fonden.
   
 • Yderligere 500 mio. kr. i 2020 til en samlet eksportpakke, herunder til opfølgning på genstartsteams og 15 mio. kr. årligt i 2020 og 2021 til en yderligere styrkelse af Eksport- og Jobskabelsestaskforcen.
   
 • En genstartsfond i regi af Vækstfonden.

Kilde: Finansministeriet

 

 

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

HA-HA-HA 1000 kr HA-HA-HA laterligt
Det minder mig om sangen Sebastian sang
Et skridt frem og to tilbag så man er lige der hvor man var før
sådan er det ofte med køer HA-HA-HA
laterligt 1000 kr HA-HA-HA
SÅ mangler der kun 11.000 kr så jeg er der hvor jeg var før
HA-HA-HA 1000 kr HA-HA-HA

Hvis det så bare hade været 5000 kr
Men 1000 kr ???
Laterligt

Mette Frederiksen er den bedste statsminister
Danmark har haft siden Harald Blåtand

Hvordan passer ideen om en forbrugsfest ind i den grønne linie og hele CO2 regnskabet?

Hvordan passer ideen om en forbrugsfest ind i den grønne linie og hele CO2 regnskabet?

Hundeho'der, bonderøve, stratenrøvere, klodsmajorer og skvaddermikler...

Der findes simpelthen ikke ord der dækker det der er sket i nat...

Hvorfor, og jeg spørger hvorfor skal pensionister ha' 1.000 kr. skattefrit ??? Laver i grin med pensionisterne eller er det som sædvanligt pensionisterne der skal betale gildet...
Hvorfor gjorde i ikke som den tidligere blå regering, der forgyldte pensionisterne med 17 kr. om året hvor Bjarne fra ældresagen ikke kunne få armene ned...
Hvorfor 1.000 kr. når feriepengemodtagerne kan holde tre ugers ferie... Pensionisterne kan så holde vejret i deres stuer i 3 dage.
Nicolai, Jacob, Pia, Morten, Pape, og Pernille, i skulle skamme jer... folkepensionisterne er stadig 1.800 kr. bagud om måneden siden Anders Fogh regeringen opfandt omprioriteringstyveriet, og så spiser i os stadig af med stupiditet og småpenge...
Jeg var ikke i tvivl, da det tidligere tyveri fandt sted. Jeg meldte mig straks ud af ældresagen. Bjarne skal ikke hæve millioner i løn, og syntes det er fint med 17 kr. om året,
Skal jeg nu i gang med endnu en udmelding fordi politikerne fra mit parti er dumme ???
Jeg er så vred lige nu, at jeg har lyst til at surmule i er ganske enkelt nogen Hundeho'der, Bonderøve, stratenrøvere, klodsmajorer og skvaddermikler...

Mette skal altså tælle til 90 mandater
OG
Mette er den beste statsminister vi har haft
siden Harald Blåtand

Du aner stadig ikke hvad du har gang i Thomas...

Hvem er det der forgyldes ??? Folkepensionister og Førtidspensionister har på grund af Anders Fogh og Lars Lykke ca. 1800 kr. mindre om måneden på grund af omprioriteringsbidraget... 1800 kr. som venstre og deres medkompatanter har givet landets rige i skattelettelse, penge stjålet fra dem i samfundet der har mindst, og nu har selvsamme partier på nær DF så "forgyldt" med en gavebod af deres egne penge med bare 1.000 kr.

Der er ingen på arbejdsmarkedet der bliver snydt fordi pensionister og andet godtfolk får 1.8 milliarder mens de opsparede feriepenge der nu bliver udbetalt udgør 60 milliarder kr.

Den usynlige mand ville ødelægge den danske økonomi med skattestop og momshalvering, hvor han havde fået den fjollede ide at det ville gi' 32.000 arbejdspladser, og hvor skulle de 32.000 arbejdspladser så komme fra ? Polen eller Letland ? og så skulle de dyres igen til januar når momsen blev forhøjet igen... manden har ingen økonomisk sans overhovedet men en flok forvirrede høns der rådgiver dårligt...
Skattestop og gaver til landets rige... Ja, det kaldes Danmarks Riges grundlov, selvom den retteligt burde være for folket.

I øvrigt er der kun ca. 10% af feriepengene der er tilgået fonden, resten ligger stadig ude i virksomhederne, hvor en hel del sikker går konkurs når de skal aflevere pengene til fonden, igen fordi de har regnet med at kunne budgettere med medarbejdernes feriepenge indtil der kom 3 - 4 rykkere fra feriefonden, så en stor del af feriepengene kommer fra staten, altså også fra dig og mig, når de skal udbetales... Skattestop skulle jo netop bruges til at redde de uansvarlige virksomheder, ligesom EU lige forsøger at redde et par lande der altid har haft rod i deres økonomi...

Jeg siger bare, at hvis virksomhederne ikke kan klare sig uden hjælp fra bondepartiet med halvering af moms og skattelettelser.. hov der røg skattestoppet sig en tur, ja, så måde dreje nøglen... hvor svært kan det være.

Det har jo vist sig gang på gang at hver gang en lidt større virksomhed går konkurs, så kommer der mellem to og femten nye levedygtige virksomheder, iværksættere der fortsætter hvor taberne sluttede !!!

Og der er kontanthjælpsmodtager der er
1000 kr bagud hver månde
OG Mette Frederiksen er den bedste statsminister
Danmark har haft siden Harald Blåtand

Thomas....

Lad være med at udtale dig... Du er og bliver ved med at være en idiot og ignorant... Der er tilsyneladende intet fornuft i dit hoved, så hovedrystende må jeg konstatere at du nok ikke skal søge medlemskab hos Mensa.

Tyskland laver en permanent nedsættelse af momsen, ikke noget der skal vare 4 måneder...

Og med hensyn til pensionister og kontanthjælpsmodtagere så har i hvert fald de ældre generationer været med til at bygge samfundet op, så du skal vare din dumme mund, de får jo blot en lille smule af deres skatteindbetalinger tilbage... Personligt har jeg betalt så meget i skat at jeg aldrig vil kunne få en brøkdel tilbage i pension, jeg har haft mange penge, og jeg har brugt mange penge, og når sygdom rammer familien, så svinder formuen stille og roligt ind til ingenting...så på små tyve år mistede jeg det som vi skulle leve af når vi gik på pension...

Dine udtalelser står mål med din IQ = som en isterning i Sahara...

OG Mette Frederiksen er den bedst statsminister
Danmark har haft siden Harald Blåtand

Annonce