Podcast: Inddragelse skal give indflydelse

Netavisen Pio varmer op til Socialdemokratiets kongres med en podcast om medlemsfremgang, partiorganisation og nyt princippgrogram.
Netavisen Pio præsenterer her sit første afsnit i serien ’Politisk’, som vil tage pulsen på det politiske landskab i og omkring Socialdemokratiet og dansk politik. I denne uge er Socialdemokratiets forestående kongres, medlemsfremgang og -inddragelse samt det nye principprogram sat til debat.

'Så kan det jo være lige meget'
Debatten om medlemsinddragelse tager udgangspunkt i hele processen omkring tilblivelsen af det nye principprogram, som skal vedtages på weekendens kongres. DSU'eren Nilly Taheri advarer - ligesom hun tidligere har beskrevet på Netavisen Pio - dog mod, at der går for meget proces og 'Alternativet' i den:

"Hvis ikke der er en sammenhæng mellem de ting, som man får folk ind i og vi beslutter, med det, der bliver ført på Christiansborg, så kan det jo være lige meget. Så er det jo lige meget, om folk føler sig hørt i en proces, fordi hvis den førte politik på Christiansborg ikke afspejler det, så synes jeg, at det kan være lige meget".

Roskilde borgmester Joy Mogensen er ikke uenig, men mener alligevel, at processen har givet Socialdemokratiet meget og bør føre til ny refleksion over, hvad man kan gøre fremadrettet:

”Den proces betyder rigtig meget, for jeg tror, at det, rigtig, rigtig mange mennesker efterspørger for øjeblikket i politik, det er de der sammenhænge. (...) Jeg oplever, at det har fået flere til også at byde ind og også ligesom tænke over 'hvordan kunne jeg selv gøre noget, for at skabe den her sammenhæng i vores samfund?'”

Husk nu at have det liggende derhjemme på jeres natbord

Politik skal leve op til grundværdierne
Medlem af Folketinget, Dan Jørgensen, er enig i, at principprogrammet skal ligge til grund for den førte politik og at det derfor er vigtigt, at man holder sig selv og hinanden op på, at politikken skal leve op til grundværdierne:

"Jeg er da i hvert fald en af dem, der kommer til at gå rundt derinde på Christiansborg og sige 'Husk nu at have det liggende derhjemme på jeres natbord, og også et eksemplar i jeres skrivebordsskuffe og også gerne i jeres skuffe nede i folketingssalen'."

Som han pointerer, så er det et principprogram, som - ifølge ham - mange socialdemokrater kan se sig selv i. Netop derfor er det vigtigt, at det også bliver anvendt i det daglige, politiske arbejde.

 

Gæsterne er Joy Mogensen, S-borgmester i Roskilde, Nilly Taheri, medlem af DSU og skribent på Netavisen Pio og Dan Jørgensen, MF’er og formand for principprogramsudvalget. Derudover er der et kort interview med Socialdemokratiets partisekretær Jan Juul Christensen om medlemsfremgangen, som også Netavisen Pio har beskrevet mere dybdegående.

Den politiske podcast vil udkomme hver 14. dag.

Medlem af Frit Forum og psykologistuderende


Flere artikler om emnet

Annonce

Annonce