Radiovært likvideret på åben gade, bandeleder udvist og minister melder afbud

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Tirsdagens nyhedsbillede har i den grad stået i kriminalitetens tegn, ikke mindst på grund af en grusom likvidering af en tidligere bandeleder i København, en udvisningsdom til en anden bandeleder, men også forholdene i fængslerne og Politiets mangelfulde indsats i forhold til butikstyveri har fyldt.

Sagen om forholdene i fængslerne har vi selv skrevet lidt om her.

Velkommen til dagens Aktuelt:

 

Radiovært og tidligere bandeleder likvideret

Den tidligere bandeleder, 31-årige Nedim Yasar, er afgået ved døden, efter han i aftes blev skudt på åben gade på Hejrevej i Københavns Nordvestkvarter. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Nedim Yasar er netop i dag udkommet med bogen "Rødder – En gangsters udvej", der handler om hans fortid i bandemiljøet, hvor han var leder af banden Los Guerreros, der var støttegruppe til Bandidos. Og det var efter en bogreception i Nordvest, at han blev skudt.

Nedim Yasar forlod bandemiljøet tilbage i 2012 og valgte at deltage i politiets exit-program. Siden har han været offentlig kendt som radiovært på programmet 'Politiradio' på radio 24syv, hvor han sammen med journalist og forfatter Marie Louise Toksvig har gjort lytterne klogere på kriminalstof. Det er hende, der i samarbejde med Nedim Yasar har skrevet den nye bog om hans tid i bandemiljøet.

Udover radioprogrammet har han deltaget aktivt i debatten om bandemiljøet, hvor han flere gange har delt ud af sine erfaringer.

Ifølge DR Nyheders oplysninger var Nedim Yasar alene, da skudepisoden fandt sted.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) mener, det er for tidligt at konkludere, om det exit-program har givet Nedim Yasar den nødvendige beskyttelse, men han vil nu tage en drøftelse med politiet.

Læs hele historien her.


Bandeleder udvist af Danmark

Vi bliver lidt i bandemiljøet, hvor højesteret i dag lavede en lidt anden form for exit-program, da den afgjorde, at Loyal To Familia-leder Shuaib Khan idømmes en ubetinget udvisning, efter han truede en betjent i sommeren 2017. Dermed går Højesteret imod både byretten og landsrettens dom. Det skriver TV2.

Højesteret understreger, at udvisningen med et indrejseforbud i seks år ikke er i strid med internationale konventioner og forpligtelser.  

Shuaib Khans advokat, Michael Juul Eriksen, er dog forundret over beslutningen om at udvise bandelederen.

Efter domsafsigelsen siger han, at han og Shuaib Khan vil overveje at indbringe sagen for Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Læs hele historien her.

placeholder

 

Ellemann bliver væk fra topmøde

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) melder fra til COP14-topmødet, der i november løber af stablen i Sharm El Sheikh, Egypten og det møder kritik. Det skriver Altinget.

På COP14 mødes ministre, topdiplomater i FN-systemet og grønne organisationer fra hele verden for at forhandle det, der kan blive trædestenen til en ny, forpligtende aftale om at standse den verdensomspændende biodiversitetskrise.

”Det er uambitiøst og afslører med al ønskelig tydelighed, hvilken prioritet biodiversitet har for ministeren. Han er på et samråd kommet med nogle forblommede forklaringer om, at det ikke passer ind i kalenderen. Men hvis prioriteterne var i orden, ville man tage til et topmøde som det her,” siger Øjvind Vilsholm, der er miljøordfører i Enhedslisten.

”Jeg kan ikke være to steder på én gang, og det har ikke været praktisk muligt at få til at gå op med øvrige forpligtelser,” lyder forklaringen fra ministeren.

Danmark sender i stedet embedsmænd.

Læs hele historien her.


Socialdemokrat i spidsen for FN-arbejdsgruppe

Der kommer i Folketinget nu endnu mere fokus på FN's verdensmål om bæredygtig udvikling i verden, og Socialdemokratiets finansordfører Benny Engelbrecht, skal stå i spidsen for det arbejde som nyudnævnt formand.

”Jeg er meget glad for, at vi i Finansudvalget er blevet enige om at nedsætte arbejdsgruppen, som har medlemmer fra flere forskellige udvalg og fra alle partier,” siger han til JydskeVestkysten.

Det er første gang i Finansudvalgets historie, at udvalget har nedsat en parlamentarisk arbejdsgruppe, som skal arbejde med de 17 verdensmål, der er vedtaget frem mod 2030.

Læs hele historien her.

 

Seneste Podcast: Pionererne: Episode 8 - Den socialdemokratiske fortælling

I dagens 8. og sæsonens sidste episode af Pionererne skal vi tage et nærmere kig på den socialdemokratiske fortælling - i form af en række store farvestrålende malerier, som Socialdemokratiet har bestilt og udsmykket sit gruppeværelse med. Og det er jo blevet moderne, at fortælle sin historie. Særligt hvis man er socialdemokrat. Der skrives bøger, holdes foredrag, laves radio - og nu også spændende kunst.

Gæster: Historiker Martin Ejner Olsen Grunz og borgmester Christina Krzyrosiak Hansen.

placeholder


Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce